İlçeler Manşet Niksar Tokattan

Başkan Özdilek Özcan’dan basın açıklaması

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, güncel konularla ilgili özellikle son günlerde Niksar kamuoyunun gündeminin üst sıralarında yer alan Ayvaz Suyu İşletmesinin özel sektöre devri konularıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen toplantıda Özcan; “5 yıllığına seçildik, bazılarının ifade ettiği gibi görevdeki beş yılımızı kurtarmak için değil, Niksar’ın 50 – 100 yıllık sorunlarına çözüm getirmek adına çabalıyoruz.” dedi.

Niksar Ayvaz Suyu fabrikasının, önceki yönetimlerin kötü ve beceriksiz yönetimlerine rağmen kendi dönemlerinde yaptıkları 13 Milyon TL.’lik yatırımlarla ayağa kalktığını söylerken, “ Ayvaz Suyu’nun kiralanmasının Belediye’nin mali durumuyla bir ilgisinin bulunmadığını, aksine kaynaklarımız daha iyi olmuş olsa dahi fabrikayı özel sektör daha iyi çalıştıracağı için bu yola başvurduk” dedi.

Özdilek Özcan’ın gündemdeki konularla açıklamaları şöyle devam etti; “Son günlerde Niksar kamuoyunu meşgul eden konularla alakalı açıklama yapmak zaruri hale gelmiştir. En son İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Berke tarafından ele alınan köşe yazısı ile adeta şahsım ve kurumum zan altında bırakılmış, yazılan yalanlarla halkımızın algısını farklı bir yere çekilmesi için büyük bir çaba içerisine girmişlerdir. Sizlerin destekleri ve duası ile Rabbimin nasibiyle 2014 ile 2019 yılı mahalli idareler seçimlerinde belediye başkanlığı görevine seçildim. İlk dönemim olan 2014-2019 yılları arasında ilçemizin gelişimi ve halkımızın refahı için çok sayıda proje gerçekleştirdik. 2019 yılı seçimlerinde halkımız tekrardan bu gelişimin devam etmesi için bizlere yetki verdi. Bizler bu yetkiyi en iyi şekilde kullanmak adına tüm ekibimizle yoğun bir mesai içerisindeyiz. Bu çerçevede yeni dönemde de meclis üyelerimizle birlikte parti ayrımı yapmaksızın şeffaf bir yönetim sergiliyoruz. Her meclis toplantısı öncesi meclis üyelerimizin tümüne gündem maddelerle ilgili tüm evraklar ve eklerini elden ve mail yoluyla göndermekteyiz. Lakin bu kadar şeffaf bir yönetim sergilediğimiz bir ortamda, Meclis Üyesi Ali Berke tarafından ele alınan yazı tamamen hayal kırıklığıdır. Yazısının başlangıcında bizlere sorduğu sorulara sizlerin huzurunda cevap vermek istiyorum.

“Belediye de neler oluyor? Belediye Başkanı ne yapmak istiyor?” sorusu ile başlayan “Niksarlı da Bilsin Artık 1” yazısında sorduğu soruya; Belediyede geçmişten bugüne kadar gerçekleşen tüm belediyecilik hizmetleri aksatılmadan devam edilmekte, vatandaşımızın talepleri ve arzuları her zaman olduğu gibi birinci önceliğimizdir. Bunun dışında Meclis Üyesi Ali Berke’nin belediye neler oluyor? Sorusuyla kamuoyu oluşturmaya çalışması oldukça manidardır. Belediye çalışmalarımız tüm Niksar halkının gözlerinin önünde gerçekleşmekte, şeffaf bir yönetim anlayışıyla encümen ve meclis kararları hemşehrilerimizle paylaşılmaktadır. Belediye Başkanıda geçmişte Niksar halkına hizmet etme anlayışını arttırarak, Niksar’ı değiştirmek, geliştirmek ve Niksarlı hemşehrilerimizin yaşam konforunu arttırmak, yaşamaktan mutlu olduğu bir şehri inşa etmeye devam etmektir. Bu soru kasıtlı olarak sorularak Belediye Başkanının yaptığı işlerde bir şaibe oluşturmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Özellikle belediye meclis üyesi olarak böyle bir algı operasyonu Niksar’ımızın gelişimine ve değişimine bir katkı sunmadığı gibi aksine Niksar’ımızı geriye götürecektir. Niksar’ımızın arzu ettiğimiz seviyede olmamasının en büyük sebebi de bu zihniyette ki insanlardır.

“Her şey Niksar’ın girişine kapı yapılmasının ödüllendirildiği 31 Mart yerel seçimleriyle başladı herhalde” diyerek adeta Niksar halkına hakaret etmiştir. Açıkça yapmış olduğumuz Şehir Giriş Kapısının kendileri tarafından takdir edilmediğini ancak bize destek veren Niksar halkının da küçümsendiğini, 31 Mart’ta kendilerince Niksar halkının da doğru karar vermediklerini ifade etmektedirler. Akabinde başarısızlığın ve beceriksizliğin ödüllendirildiği bir seçim olarakta halkımıza tepeden bakan ve kibirle “dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?” anlayışından bir farkı yoktur. Kendi gibi düşünmeyenleri aşağılamaktan başka bir şey de değildir. Eğitimci geçmişi olan birinin, Niksar halkının oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanına “başarısız ve beceriksiz” demesi yakışmamış, kendi seviye ve üslubunu ortaya koymuştur. Bu seviyesizliği tüm Niksar halkının takdirine sunuyorum.

Tüm meclis gurubuna Niksar Belediyesi’nin toplam çalışan sayısını 31 Mart sonrası 399 kişi olduğu ifade edilmesi ve geçmiş gazete küpürlerinden almış olduğu rakamlarla Ayvaz İşletmesi ve Kent Park Tesisinde çalışanların dahil olduğu kendisine ve meclis gurubuna ifade edilmesine rağmen yalan ve iftira atarak, personel sayısı 500 kişiye dayanmış şeklinde ifadeleri yazısında açık bir şekilde gözükmektedir. Diğer bir yalan ve iftirada, bu yüklü personel giderlerini belediye bütçesi kaldıramadığından personel maaşları eksik ödenmişti ve belediye bütçesinin personel giderlerinin %30’unu aştığından mıdır? İfadesidir. Personel giderlerimiz geriye dönük 5 yıl süreyle hiçbir zaman bu oranı aşmamıştır. Belediye meclis üyesi olarak kamuoyundan daha iyi bilmesi gerekirken, amaç iftira atmak olduğu için böyle bir yönteme başvurmuşlardır. Bu oranlar  olağanüstü meclis toplantısında tüm meclis üyelerine açıklanmıştır.

“Bana da 50 Milyon lirayı 5 yıl geri ödemesiz ve 30 yıl vadeyle verseler bende korkmam. Başkanın görev süresi nasıl olsa 5 yıl, 5 yıl sonra kim öle kim kala” diyerek Niksar’ımızın alt yapı sorunlarının çözüme kavuşacağı bu ve diğer projelerle ilgili İYİ Parti grubu adına mı? Yoksa şahsı adına mı? Konuştuğunu anlayamadığım ama Niksarla ilgili sorumluluk ve vizyonlarının hiç olmadığını ortaya koyması adına talihsiz bir açıklama olmuştur. Biz halkımızın memnuniyeti için onlardan aldığımız yetkimizi şehrimizin vizyonel tüm projelerinin gerçekleşmesinde sonuna kadar sorumluluk alarak, korkmadan kendilerine verdiğimiz sözü yerine getirmek için çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Evet 5 yıllığına seçildik. Bizim çapımız onların ifade ettiği gibi 5 yıllık değildir. Bizim çapımız Niksar’ımızın 50 yıllık – 100 yıllık sorunlarının çözümüyle ilgili kararlı bir şekilde irade koymaktır. Aramızdaki büyük farkta buradadır. Niksar halkının ferasetine olan hayranlığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum, kimin kendisi için, çocukları için ve Niksar’ın geleceği için çalıştığını ve çalışacağını çok iyi ayırt etmiştir. Zaten çok değerli Niksarlı hemşehrilerim de yukardaki kendi ifadelerinden onların çaplarını çok rahatlıkla ölçmüştür.

2014-2019 yılları arasında toplam 220 milyon TL yatırım yapılmıştır.

“Kaynak yaratma konusunda beceriksiz ama kaynakları elden çıkarma konusunda oldukça mahirler” ifadesinde bizim geçmiş 5 yılda Niksar’a herhangi bir iş yapmadığımız ve eser kazandırmadığımız, bununla birlikte belediyenin gayrimenkullerini sattığımız kastedilmektedir. 2014-2019 yılları arasında toplam 220 milyon TL yatırım yapılmış bununla birlikte %7,5 oranında borçlanma yapılmıştır. Bu oran dikkate alındığında yaklaşık 205 milyon TL kaynak sağlanmış bunun 75 milyon TL’si 5 yılda personel gideri olarak, 130 milyon TL’si de yatırım olarak Niksar’a kazandırılmıştır. Ayrıca AB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütülen Entegre Su Projesi ile Niksar’ımıza kanalizasyon ve arıtma tesisi olarak 29 Milyon Euro, 194 km içme suyu projesiyle de 7 milyon Euro kaynak kazandırılmış olup, bu kaynağın %90’nı hibedir. Yaklaşık 200 milyon TL kaynak hibe olarak bu iki proje ile Niksar’ımıza kazandırıldı. Şimdiden Niksar halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Sizlerinde takdir edeceği gibi bizim yarattığımız kaynakları onların hayal etmesi bile mümkün değildir. En iyi yaptıkları iş çamur at izi kalsın. Bizim onlara vereceğimiz en büyük cevapta çok çalışarak başarılı olmaktır. Onların bütün iftiralarına rağmen hemşehrilerimize vadettiğimiz projeleri gerçekleştirmek için gece gündüz çalışacağız. Aynı başlıklı yazısının devamında Niksar Belediyesi İş Merkezinde bulunan Eğlence Merkezi’nin Niksarlı bir işadamımıza yapmış olduğumuz alışverişten ötürü ipotek verilmesi hususunda belirsiz bir hava oluşturarak yapılanın doğru olmadığını ifade etmeye çalışmak ve bunun üzerinden halkımızı belediye yanlış iş yapıyor demeye getirmektedir. 7 mayıs 2019 tarih ve … sayılı Niksar Belediyesi Meclis kararında söz konusu gayrimenkulün ipotek olarak verilmesi konusu görüşülmüş, kendisinin de katıldığı bu meclis toplantısında tüm siyasi parti grupları evet oyu vererek kararın oy birliğiyle çıkmasını sağlamıştır. Şimdi kendisine soruyorum; Dün verdiğiniz kararla belediyenin ekonomik olarak rahatlamasını sağladıysanız bu yazınızda neyi amaçlamaktasınız? Meclis kararını siz değerli halkımızla paylaşarak, kendilerinin nasıl bir çelişki içerisinde oldukları, küçük siyasi ayak oyunlarıyla halkımızın nasıl aldatılmaya çalışıldıklarını görülmesini istiyorum. Gerçeklerin kamuoyundan gizlenerek kamuoyuna yalan ve çarpıtılmış ifadelerle Niksar’a nasıl bir fayda sağlamak istiyorsunuz? Tek projeniz bu mu? Aynı tavırla halkımızı kandırmaya devam mı? Bu soruların tüm açıklığı ile cevaplanmasını halkımız adına talep ediyoruz.

Halkımızın iradesi ve feraseti en güzel tecelli ve cevaptır.

Yazısında bir diğer hakareti de, Ak Parti Meclis üyelerine. Halkımızın oylarıyla meclis üyesi olmuş Ak Parti grubuna “Mevcut başkanın meclise getirdiği bütün tekliflere evet diyen bir gurubu var” diyerek itibarsızlaştırma ve arkadaşlarımızın sadece el kaldıran ve indiren, kendi fikirleri, kanaatleri olmayan insanlar gibi göstermek meclis üyelerine yapılabilecek en büyük hakarettir. Belediye meclis üyelerimiz ilçemizde kendi alanlarında başarılı, Niksar’a katkı sağlamış ve halen sağlayan Niksar halkının oylarıyla ayrı bir sandıktan seçilerek gelmişlerdir.  Halkımızın iradesini hiçe saymak, halkımızın seçtiği insanları aşağılayarak küçümsemek hiç kimsenin haddine değildir. Elhamdülillah; Halkımızın iradesi ve feraseti en güzel tecelli ve cevaptır” dedi.

Başkan Özcan açıklamasının devamında ise şunları kaydetti; “İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Ali Berke’nin “Niksarlıda bilsin artık 2” başlığı adı altında yazmış olduğu “ve gelelim en güncel ve de en önemli satışa! Niksar Ayvaz Suyu!” ifadesiyle Ayvaz İşletmesinin satışa çıkarıldığını söylemektedir. Kendisinin bir belediye meclis üyesi olması ve yaşanan tüm süreçleri çok iyi biliyor olmasına rağmen yalan söyleyerek, kiralama ihalesini Niksar kamuoyuna satış gibi göstermektedir. Bu tavrıyla kime ve kimlere hizmet ettiğini kamuoyuna açıklığıyla ifade etmek mecburiyetindedir. Yoksa kendisini tüm Niksarlıların önünde yalancı, iftiracı ve müfteri olarak ilan edeceğiz. Sürecin başlaması yaklaşık 3 ay önce Kent Konseyi, Ticaret ve sanayi Odası ve esnaf ve sanatkarlar odası üyelerinin katılımıyla kiralama süreci değerlendirilmiş olup, tüm STK’ların ekseriyetinin kararıyla kiralama işinin önceki dönemlerde ki yaşadığımız olumsuz tecrübelerin ortadan kaldırılması kaydıyla doğru bir iş olacağı hatta daha önce böyle bir yönteme başvurulması gerektiği ifade edilmişti. Tüm siyasi partilerin ilçe başkanlarının Kent Konseyi üyesi olmalarına ve ayriyeten tüm mecliste grubu olan siyasi partilerin meclis üyeleri bu toplantıya davet edilmelerine rağmen İyi Parti, MHP, CHP İlçe Başkanları toplantıya katılmamışlar, sadece meclis grubundan MHP’li meclis üyeleri katılmıştır. Ancak kamuoyuna yaptıkları ortak basın açıklamalarında davet edilmedikleri yalanını tüm Niksar halkını aldatmak üzere ifade etmişlerdir. Tüm bu olanlar sürecinde STK’larımızın kanaatlerini hiçe sayan, istişare kültüründen uzak, karar sürecinde toplantılara katılmamalarına rağmen davet edilmediklerini ifade ederek, hem STK’ları küçümseyen değersiz olarak nitelendiren ve kanaatlerini süreç içerisinde ifade etmekten uzak bu anlayışın Niksar ve Niksar halkına verebileceği ve söyleyebileceği hiçbir sözü yoktur. Bunların anlayışı yalan ve çarpıtma anlayışıdır. Belediye meclis üyeleri Ali Berke üç siyasi partinin basın açıklamasında tüm gerçekleri biliyor olmasına rağmen, bu açıklama esnasında vicdanı rahatmıydı. Çünkü meclis toplantısının olduğu 5 Kasım gününden önce meclis üyelerine ihale şartnamesi ve sözleşme tasarısı gönderilmiş ve meclis toplantısı günüde tüm meclis üyelerinin konuyla ilgili görüşleri alınmıştır. Konuyla ilgili söz alan Ali Berke, bu şartnamenin idareyi koruyan sağlam bir şartname olduğunu, bu şekilde ihaleye çıkılması halinde gerçekten burayı alacak birileri varsa “hemen verin” şeklinde ifadeleri meclis tutanaklarında ayrıca kamera kayıtlarında mevcuttur. Bununla birlikte kendisinin bu ihaleye vatandaşların hatta kahvehanede laftan anlamayanlara bunu nasıl anlatacağını, bunun bir satış değil kiralama olduğunu anlatamayacağını her halukarda vatandaşın “Ayvaz Suyunu Sattınız” diyeceğini ifade ederek ret vereceğini belirtmiştir. Ayrıca şartnamenin encümen tarafından belirlenmesinin kendisinin ret vermesinde önemli bir etken olduğunu, şartnamesini tam anlamıyla bilmediği bir durumda buna evet diyemeyeceğini belirtmiş, bizde kendisine ve tüm belediye meclis üyelerine belediye başkanı olarak şartnameyle ilgili detayların çalışılması için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesini ve şartnamenin komisyon tarafından belirlenmiş şekliyle belediye meclis kararına ekli şartnamesine uygun olarak 25 yıllığına kiraya verilmesi ibaresinin konmasını ve 6 Kasım tarihli meclisin 2. Oturumunda karar verilmesini oy birliğiyle alınmasını sağladık. 6 Kasım meclis 2. Oturumu öncesi Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri toplantısında alınması gereken komisyon kararı toplantısına İyi Parti Meclis Üyesi Ali Berke katılmamış, kendisi toplantıya telefonla çağrılmasına rağmen toplantı saati ve yerini belirleyen bir meclis üyesi olarak gülerek katılmayacağını ifade etmiş, milletimizin ona verdiği yetkiyi kullanmaktan korkmuş ve kaçmıştır. Aynı anlayışı meclisin 2. Oturumuna da korkudan ve sorumsuzluktan katılmamıştır. Milletin ona verdiği yetkiyi kullanmaktan aciz bir anlayış sergilemiştir. Tüm bunların olmasına rağmen yazılarıyla ve basın açıklamalarıyla doğruları gizlemeye ve kamuoyunun gözünün önünden kaçırmaya çalışmışlardır. Ayrıca yazısında Ali Berke gelmediği Plan ve Bütçe Komisyonunda tamamlanan yatırımla ilgili maddeyi değiştirildiğini ve yatırımcının en az 25 Milyon TL yatırım yapma zarureti açık ifade edilmesine rağmen yalan söyleyerek bu şekliyle şartnamenin hazırlandığını ifade etmiştir. Onun ve onun gibi yalan ve iftirayı kendisine yöntem olarak seçenleri Allah’a havale ediyorum. Yine bu yazısıyla Belediye meclisi üyeleri içerisinde Ak Partili üyelerin çoğunluğuyla “Nasıl olsa başkanın her türlü kararı alacak sayısal çoğunluğu var” diye meclis üyelerine hakaret etmektedir. Bir önceki meclis toplantısında Ali Berke “Başkanım mali hizmetler müdürüne  söylesenizde bizim oturum paralarımızı hesabımıza geçsin” diyecek kadar maddiyatçı bu meclise ne amaçlı geldiğini açıkça ortaya koyan bir zihniyetin tezahürüdür. Dolaylı olarak yalan ve iftira attığı, küçük düşürmeye çalıştığı bu kurumun parasını boğazından nasıl geçirdiğini yada geçireceğini kendisine sormak istiyorum. Bizim ve onlar arasındaki farkın geceyle gündüz gibi aşikar olduğu, kimin hizmet peşinde kimin menfaat peşinde olduğu açıktır. Bu iki yüzlülük ve takiyenin hesabını aziz hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum. Ayrıca Ali Berke görev süremizi yani 5 yılı rahat geçirmek için bu kiralamayı özür diliyorum onun ifadesiyle satışı “Benden sonra tufan sözünün hayata geçirilmesi demek değil mi ayvaz suyunun satılması” diye sormaktadır. Takiye yaparak kelimeler ve cümleleri çarpıtarak hala satış ifadesini kiralama ihalesi olduğunu bile bile kullanmaktadır. Bu Niksar halkıyla ve onun zekasıyla alay etmek değil de nedir? Niksar Belediye Başkanı olarak yarın Niksar Belediyesinin bile önünden geçemeyeceğimi ifade eden zihniyet karar vermekten, iş yapmaktan, hizmet üretmekten korkan bir zihniyettir. “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” sözü bu yazıda doğru kullanılan tek cümle olmuştur. Bizim onlar gibi laf üretmek, yalan ve iftira üretmek gibi bir uğraşımız bugüne kadar olmadı, bundan sonrada olmayacaktır. Biz işimizle Niksar halkımızın ikinci kere takdirine mazhar olduk Elhamdülillah. O yüzden lafa bakmayan hemşehrilerimizin olması bizi ayriyeten gururlandırmıştır.

Fabrikayı 13 Milyon TL yatırımla ayağa kaldırmak bize nasip oldu

Yapılan basın açıklamasında halkımız yanlış ve eksik bilgilendirilmeye çalışılmış, ucuz bir politik anlayış sergilenmiştir. Geçmişten çıkaracağımız çok ders olduğunu bilerek Niksar halkının en önemli değerlerinden biri olan Ayvaz Su İşletmemizi önceki dönemlerin kötü ve beceriksiz yönetimine rağmen yaklaşık 13 Milyon TL yatırımla ayağa kaldırmak bize nasip olmuştur. Çünkü onların risk alma, yatırım yapma cesaretleri ve kararlılığı hiçbir zaman olmamış, tesis sürekli zarar eden bir tesis olarak Niksar halkının bilgisi dışında vizyonsuz bir anlayışla çalıştırılmıştır. 5 yıllık görev süresiyle sınırlı olan ufukları belediye başkanının 50 – 100 yıllık sorunları görev süresi içerisinde projelendirmek, kaynak bulmak ve hayata geçirmek zorunda olduğu anlayışından çok çok uzak olduğunu ifade etmektedir. Niksar halkı 31 Mart yerel seçimlerinde geçmiş 5 yıllık görev süremizi ve yeni dönemde hangi işleri ve hizmetleri Niksar’a kimin kazandıracağını değerlendirmiş ve kanaatini sandığa yansıtmış, Niksar halkımızın bu engin öngörü ve ferasetinin neticesi olarak bizi tekrar belediye başkanı olarak seçmişlerdir. Halkımızdan aldığımız yetkiyle Niksar’ımızı değiştirmek, geliştirmek, hemşehrilerimizin yaşamaktan zevk alacağı bir şehir inşa etmek ve bu uğurda korkmadan cesaretle halkımızdan aldığımız gücü tüm risk olgularını bertaraf ederek mücadelemize devam edeceğiz. Hemde her türlü yalan, iftira ve çarpıtmaya rağmen şehre karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Fitne ancak sahibine zarar verecektir. Fitnenin ve fitnecilerin Niksar ve Niksar halkına zarar vermesine asla müsaade etmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Eşim ve çocuklarımla bu şehre gece gündüz hizmet edeceğim sözünden asla geri dönmeyeceğim. Ailemle tüm akrabalarımla Allah ömür verdiği müddetçe Niksar’da yaşamaya, hangi görevde olursam olayım Niksar’a hizmet etmeye devam edeceğimi, Niksar’ın sokaklarında başım dik alnım ak olarak gezeceğimi aziz hemşehrilerimin bilmelerini arzu ederim.

İhale gerekçesine gelince değişen ve gelişen teknolojik şartlarda makine ve ekipmanlarımızın, fiziksel alanlarımızla ilgili yeni yatırımlar elzem olmuştur. Kısa vadede yapılması zaruri olan yatırım mevcut stok alanlarının rehabilite edilmesi, yeni stok alanlarının oluşturulması ve modern makinelerle birlikte yaklaşık 25 Milyon TL’yi bulmaktadır. Bu şartlar altında belediyecilik asli işlerimizin özellikle alt yapı, içme suyu ve kanalizasyon, kaldırım ve aydınlatma, sıcak asfalt yol kaplamaları ve tüm hizmetlerin mahallelerimizde aksamadan yürütülmesi için belediyemizin Ayvaz Su İşletmemizin yukarıda bahsettiğimiz finans yükünden kurtulması kaçınılmazdır. İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Ali Berke’nin de ifade ettiği gibi belediyemizi ve Niksar halkının önemli değeri Ayvaz İşletmemizin tüm hak ve hukuklarını koruyan bir şartname hazırlanmıştır. Halkımızın en ufak bir tereddüdüne mahal yoktur. Basın açıklamaları tamamen kamuoyunun yanıltılmasına yönelik bir algı operasyonudur. Niksar halkımızın bu korkak ve iftira dolu basın açıklamasına itibar etmeyeceğine olan inancımı ifade etmek isterim. Tüm bu algı operasyonuna rağmen doğru olduğuna inandığımız yoldan Niksar’ın menfaati için dönmeyeceğimizi kamuoyunun bilmesini isterim.  Bizler ne kadar yalana uğrasakta, ne kadar bu yolda eleştirilsekte Niksar’a hizmetten vazgeçmeyeceğiz. Halkımızın bizlere verdiği beratı en iyi şekilde hizmet vermek için kullanacağız. Verdiğimiz kararın kiralamanın doğru olduğunu ifade ediyorum, bunun şartnamesinde eksik vardır olabilir bunları düzeltiriz. Şunun özellikle altını çiziyorum eğer bir eksikliğimiz yanlışımız varsa bunu düzeltiriz, önemli olan doğru kararı vermektir, bu konuda herkesin içi rahat olsun. Bizlere güvenen ve dualarını esirgemeyen halkımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Referandum yapmayı düşünmüyoruz”

Başkan Özcan, Niksar Ayvaz suyunun kiraya verilmesi hususunda referandum yapmayı düşünmediklerini belirterek; “Referandum yapmayı düşünmüyoruz, şöyle bir durum var, referandum yapmak sağlıklı bir sonuç ortaya çıkarmaz. Şöyleki vatandaşımızın ayvaz suyu ile ilgili hassasiyetleri var biraz siyasete giriyor, o bakımdan o hassasiyetlerinden dolayı gerçekten doğru bir sonuca ulaşmamızın mümkün olacağını düşünmüyorum. Bizim lehimize de çıksa aleyhimize de çıksa vatandaşımıza bunu doğru anlatamayacağız. Zaten kent konseyi içerisinde STK’lar siyasiler hepsi mevcut onların fikrini alarak zaten doğruyu yanlışı bulmaya çalışıyoruz. O bakımdan referandum yapmayı doğru bulmuyorum” dedi.

“Ayvaz Suyu logosu değişemeyecek”

Kiralandığı taktirde Niksar’ın marka değeri olan Ayvaz Suyu logosunun değişemeyeceğini ve bakanlık tarafından patentli olduğunun altını çizen Başkan Özcan; “Ayvaz suyunu kiralayacak olan firma Ayvaz suyumuza ait logomuzu ve üretim yerini değiştiremez, sadece şirkette şirketin adını yazabilir, şu firma adı altında üretilmiş şeklinde yazabilir. Ayvaz logomuz bakanlıkta Niksar belediyesi adına tescillidir bunu değiştiremezler. Ayrıca sözleşme taslağında Ayvaz New Life adıyla şirketin başka yerde de üretim yapabileceği maddesi hakkında da şunu söylemek isterim, burada şöyle bir endişe var acaba Ayvaz News Life markası da satılıyormu. fason üretimin devamında bu madde de var. Bir fason üretim yapabiliyor, iki eğer belediye onay verirse Ayvaz New Life’ın marka değerini yükseltip piyasaya 20 milyon dolara yada daha fazlaya satabilirmi? Evet var, bu tartışma konusu. Buradaki gayemiz şu, bizim Ayvaz New Life markamız eski Nik-su idi. Biz Nik-Su’yu, New Life e çevirdik. Bu tamamen bir pazarlama tekniğidir. Yani New Life markasını değerini bulursa satılabilir Niksar’a da büyük bir kazanım sağlanmış olur. Tabi bu değiştirilebilir, çıkarılabilir olmaya da bilir. Olmazsa olmaz şartımız değil. Bizim buradaki gayemiz New Life markasının da değerini yükseltmektir” diye konuştu.

“Ayvaz fabrikasını kiralamaya yönelik çalışmamızın belediyemizin mali durumuyla alakası yoktur”

Başkan Özcan son olarak Ayvaz suyunun marka değerinin artırılması için kiralanması gerektiğini, bu durumun belediyenin mali durumuyla alakalı olmadığının altını çizerek; “Bu kiralama konusu belediyenin mevcut durumu ile alakalı değildir. Belediyenin mevcut durumunun sıkıntılarının sebebi son iki yılda gerçek manada payının düşmesi ile alakalıdır. Bütün belediyelerde bu manda aynı durumdadır. Bunun milli gelirle alakası var, 2018 yılından bu tarafa çok ciddi derecede milli gelirin düşmesi paylarımızın düşmesine neden oldu. Bu nedenledir, bunun belediyenin personel giderleriyle ya da yaptığı yatırımlarla hiç alakası yoktur, bunun kamuoyunda bilinmesini istiyorum. kısaca ayvaz suyu fabrikasını kiralamaya yönelik çalışmamız belediyemizin mali durumuyla alakası yoktur, belediye olarak kaynağımız olsa dahi, yine de fabrikasının kiralanarak özel sektörde daha iyi noktalara geleceğini düşünüyoruz. Bu tamamen ayvaz su fabrikamızın marka değerinin yükselmesi ile ilgilidir” şeklinde konuştu.

KAYNAK: http://www.niksardanismend.com/haber/8927/belediye-baskani-ozcan-bizim-cabamiz-5-degil-niksarin-50-100-yillik-sorunlarina-cozumu-icindir.html

İlgili Yazılar

Zabıta ekiplerinden etiket denetimi

TOKATtan Haber

İyi Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol’dan Tokat İl Müftüsü’ne kınama

TOKATtan Haber

Yine bir Eyüp Eroğlu klasiği ve iflah olmaz yerel muhalefet…

TOKATtan Haber

Yorum Yaz