Manşet Tokattan

Parlayan Dişler Projesi

????????????????????????????????????

Vali Dr. Ozan Balcı, Sağlık Tokat ve Eğitim Tokat projeleri kapsamında yürütülen “Parlayan Dişler” ile çocukların sağlıklı dişleri ile gurur duyan bir Tokat meydana getirmek istediklerini söyledi.

2019-2020 dönemi Parlayan Dişler Projesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde düzenlenen programla tanıtıldı.

Valiliğimiz koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile geçtiğimiz dönem başlayan proje ile il genelinde 7 bin 719  öğrenciye 34 bin 920 işlem uygulandı. Bu dönem Ekim ayında başlayan çalışmalarda 7 bin 263 öğrenciye 27 bin 46 işlem yapıldığı belirtildi. 23 Nisan’a kadar merkeze başvuracak tahmini 4 bin öğrenciye daha işlem yapılacağı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara sağlıklı dişler armağan edileceği kaydedildi.

Sağlıklı Dişleriyle Gurur Duyan Bir Tokat Hedefliyoruz

????????????????????????????????????

Programda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ta eğitim ve sağlık adına çok güzel çalışmalar yapıldığını söyledi. Parlayan Dişler projesi ile amacın çocukların sağlıklı dişleri ile gurur duyan bir Tokat meydana getirmek olduğuna dikkat çeken Vali Dr. Ozan Balcı, “Bunun da Türkiye’ye örnek olmasını itiyoruz. Projeyi uygulama şekli çok özel ve özgün. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğündeki sağlık personelimiz, diş hekimlerimiz, diş teknisyenlerimiz ve öğretmenlerimiz bu işi yürütüyorlar. Projemizi özgün kılan durum şu. Taramalar yapılıyor. Ama taramalar alanda bırakılmıyor. Aynı zamanda sağlık personelimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı polikliniklerine gitmeleri için özel çaba sarf ediyorlar. Şu ana kadar da çalışmalar çok güzel devam etti.” dedi.

Çocukların akademik anlamda başarılı olmalarının yetmeyeceğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Çocuklarımızın akademik başarıları kadar fiziksel ve ruhsal sağlıkları da bizim için önemli. Onlar bizim geleceğimiz. Gelecek Türkiye’sini inşa edecek çocuklar. Bu yüzden çok önemsediğimi ifade etmek isterim. Çocukların diş tedavisi sonuna kadar devam ediyor. Ağız ve diş sağlığı çok önemli. Çocuklarının sağlıklı dişleri ile gurur duyacağı bir Tokat olacak.

Velilere de şunu ifade etmek istiyorum. Bu çok önemli bir proje. Elleriniz çocuklarınızın üzerinde olsun. Taramalar sonucunda aileler çocuklarımızı ağız ve diş sağlığı merkezlerine, hastanelere ve diş hekimlerine götürsünler. Bunu çok önemsiyoruz. Dişler güzel olunca, sağlıklı gülüşler diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Geçen yıl projenin çok başarılı olduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı, projeyi yürüten İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün proje ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Proje kapsamında diş taraması ve tedavisi için Tokat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gelen çocuklara diş macunu ve diş fırçası ile kitap hediye edildi.

Programa İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğu, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sünbül, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mahmut Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi, öğretmenler ve veliler katıldı.

Gülay KARTAL Haberi

İlgili Yazılar

Tokat’taki kurumlar ve saydamlık…

TOKATtan Haber

Tokat’ta üretilen AR-GE projeleri ilgisizlik nedeniyle uygulamaya alınamıyor

TOKATtan Haber

İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İle Protokol

TOKATtan Haber

Yorum Yaz