Manşet Tokattan

Kadim Durmaz: SODES’ten Tokat’da yararlanacak

CHP’Lİ DURMAZ: “ SODES’TEN TOKAT’TA YARARLANACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili, TBMM İdare Amiri Kadim DURMAZ, Tokat’ın SODES kapsamına alınmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği 7/20099 esas numaralı soru önergesine gelen cevabı açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa VARANK tarafından cevaplanan önergede SODES’in adının “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı” olarak değiştiği ve Tokat’ında kapsama alındığını söylendi.

Önergeye verilen cevapta: “SODES programı revize edilerek programına amacı; dezavantajlı kesimlerin ve bölgelerin üretim yeteneklerinin geliştirilmesi ve üretkenliğin artırılması olarak belirlenmiştir. Bu amacın gerçekleştirilmesini teminen de “ istihdam edilebilirliğin arıtılması”, “sosyal girişimcilik ve yenilikçiliğin geliştirilmesi” , “sosyal içerme” ve “sosyal sorumluluğun desteklenmesi” olmak üzere dört öncelik alanı tespit edilmiştir” denildi.

Milletvekili Durmaz yaptığı açıklamada: “ Meclis’e girdiğimiz günden bugüne her fırsatta Tokat’ın DOKAP ve SODES kapsamına alınması için mücadele ettik. DOKAP kapsamına alındı. İlimize yararlı birçok proje hayata geçirildi. Bugün SODES kapsamına da dâhil edildik. İnanıyorum ki göç şampiyonu olan ilimize önemli katkıları olacak. İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlgili Yazılar

Türkiye’nin Yeni Dış Politikası Paneli

TOKATtan Haber

Niksar Eski Hükümet Konağı’nın satışı ile ilgili İyi Parti Niksar İlçe Bşkanlığı’ndan basın açıklaması

TOKATtan Haber

Yazın Aşırı Terlemeye Son

TOKATtan Haber

Yorum Yaz