İlçeler Manşet Tokattan Zile

Veni Vidi Vici Kent Müzesi için büyük adım

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının proje yarışmasını kazanan Zile Müzesi  için 610 bin lira hibe desteği sözleşmesi imzalandı. OKA Genel Sekreteri Mevlüd Özen, Tokat Valisi Ozan Balcı ve Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın tarafından imza altına alındı.

Sözleşme imza töreninde konuşma yapan Tokan Valisi Ozan Balcı”Tokat Projeleri bu teklif çağrısında aslan payını aldı. İyi hazırlanmış, mantığı kurgusu iyi olan projeler ajansımız tarafından hibe desteği kazandılar. Tarihi Zile Kalesine yapılacak olan müze projesini çok önemsiyorum. Belediye Başkanı Sayın Şükrü Sargın ve projede emeği gecen tüm arkadaşları kutluyorum” dedi.

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın da Zile’nin 5 bin yıllık tarihi bir şehir olduğunu belirterek “Tarihi Zile’ye bir müze gerekiyordu. İçerisinde Uzun Çarşı arastasındaki zanaatkarlar, mahalle yaşamını, tarımsal mekanları, Zela savaşını, pekmez atölyelerini, şinavatımızı, çetenimizi yani Zile yi orada anlatacağız. Bu gün müzemiz için ilk adımı attık. OKA dan hem proje hemde uygulama desteği kazandık. Şimdi Zileliler den müzemize destek istiyorum. Evlerindeki eski enoğrafik eserlerini bize getirsinler”dedi

İlgili Yazılar

Uyumsoft, Lider ERP ve Dijital Dönüşüm Firması Ödülünü aldı

TOKATtan Haber

Tokat Belediyesi tarım arazilerinin imara ve yapılaşmaya açılması ısrarından bir an önce vazgeçmelidir. (6)

TOKATtan Haber

Tokat AKP Kadın Kollarından ‘ayıplı’ açıklama…

TOKATtan Haber

Yorum Yaz