Eğitim Manşet Yurttan

Tek dertleri ‘din eğitimi’

Farklı yetenekleri olan öğretmenlerin bilgilerine ihtiyaç duyulduğunu belirterek il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden “hafız öğretmenlerin” belgelerini talep eden Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), şimdi de “Kuran Tilaveti İhtisas Programı” başlattı. Öğretmenlere yaz eğitim etkinlikleri kapsamında İstanbul’da en az 1 ay süreli eğitim verileceği belirtildi.

‘Tahsisi Huruf’ seminerleri

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından bütün il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda programın amaçları, kriterleri ve hedefleri yer aldı.

İmam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında zorunlu, diğer okullarda da seçmeli olan Kuranıkerim dersinin ses ve mahreç eğitimi gerektirdiğini belirten bakanlık, dersin “doğru telafuz, duyarak öğrenme modeli ve iyi bir okuyucudan (fem-i muhsin)” yararlanmayı gerektirdiğini vurguladı. Geçmiş yıllarda benzer eğitimler verildiğini aktaran bakanlık, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından halk eğitim merkezlerinde de “tahsis-i huruf” seminerlerinin açıldığını anımsattı.

Hayat boyu

MEB yeni programın gerekçesi de “mahalli hizmetiçi eğitim kurslarında veya halk eğitim merkezlerinde açılacak kurslardaki ihtiyacı karşılamak” olarak belirtildi. Bakanlık, Kuran ihtisas programı için kriteri de “özel bir gayreti ve çabası olup bu becerisini her türlü fedakarlığı göstererek hayatı boyunca öğretmede gönüllü ve azimli öğretmenlerimiz arasından belirlenecek” diye açıkladı.

İsteklileri bulun

İstanbul’da gerçekleştirilecek programda, öğretmenlere eğitimleri 29 Mayıs Üniversitesi’nden öğretim üyesi Dr. Fatih Çolak tarafından verileceği belirtildi. Ayrıca okul yönetimlerine de belirlenen kriterlere uygun ve istekli öğretmenlerin tespit edilerek hızla bakanlığa bildirilmesi talimatı verildi. 

KAYNAK:http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1712880/tek-dertleri-din-egitimi.html

İlgili Yazılar

Araştırma: Araba sürüşünüz Alzheimer’ın erken belirtilerini ortaya çıkarabilir

TOKATtan Haber

Soylu: Her şeyi bırakıp gazetecilik yapmak istiyorum

TOKATtan Haber

Vali Dr. Ozan Balcı’dan Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Haline ziyaret

TOKATtan Haber

Yorum Yaz