Manşet Tokattan

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Çalışmaları Değerlendirildi

Vali Dr. Ozan Balcı, başkanlığında yapılan toplantıda Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıdaValiliğimiz koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü rehberliğinde RAM tarafından hazırlanan “Özel Eğitimde Özel İnsanlar”, “Erken Tanı Erken Eğitim”, “Okullarda İstendik Davranışların Artırılması ve Okuldaşlık”, Özel Eğitim Sınıfları ve Destek Eğitim Odalarının İyileştirilmesi kapsamında “İşte Benim Destek Eğitim Odası” projeleri ile ilgili çalışmalar ele alındı.

Engellilerin ve engelli ailelerinin her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, dezavantajlı grupların hayatlarını ve yaşamlarını kolaylaştırmak için canla, başla, aşkla,şevkle çalışıldığını söyledi.

Vali Dr. Ozan Balcı, ailelerin engelli çocuklarını gün içerisinde güvenle bırakabilecekleri, engelli çocukların bilgi ve becerilerine katkı sunacak Engelli Yaşam Merkezi açılacağını söyledi.

50 Destek Eğitim Odası ile 50 Özel Eğitim Sınıfı

İl genelinde 50 destek eğitim odası ile 50 özel eğitim sınıfı açılması için çalışılacağını belirten Vali Dr. Ozan Balcı,“Engellilerimizin dertlerini dert ediniyoruz, çözüm için varız, engellilerin dertlerini çözecek çok kaliteli eğitimcilerimiz var.” diye konuştu.

Bir Gün Değil Her Gün Farkındalık

Özel gereksinimli öğrencilere karşı toplumda sosyal desteğin artmasını sağlamak, özel gereksinimli bireylere karşı toplumda bütünleştirmeyi gerçekleştirebilmek, özel gereksinimli öğrencilere karşı toplumda sosyal desteğin artırılması amacıyla her ay değişik bir engel grubuna farkındalık oluşturulacağını kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Engellilerimizin daha iyi bir yaşam düzeyine kavuşturulması hepimizin sorumluluğudur” dedi.

Valimiz Sn. Dr. Ozan Balcı, özel ve üstün yetenekli çocuklarımız, engelli çocuklarımız, yetim ve öksüzler, öğrenme güçlüğü çeken çocuklarımız ile özel olarak ilgilenileceğini kaydederek, “Yaklaşık 250 rehber öğretmenimiz var. Onların bilgi ve becerilerinden faydalanacağız” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, rehber öğretmenlerin gücünden ve etkisinden daha fazla faydalanılabilmesi için yapılacak çalışmalarda koordine kurulacağını söyledi. Dezavantajlı grupların evde özel eğitimini çok önemsediğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Evde özel eğitim çalışmaları geliştirilerek, Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yapmalıyız.” dedi.

Toplantıya RAM Müdürü Abdurrahman İlhan ile RAM proje ekibi katıldı.

Gülay KARTAL Haberi

İlgili Yazılar

İlber Ortaylı’nın Cumhuriyet’in Türkiye’ye Neler Kazandırdığını ve Eksiklerimizi Anlattığı 13 Düşüncesi

TOKATtan Haber

10. Tokat Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Yöresel Ürünler Fuarı Açıldı

TOKATtan Haber

Babacan: Bugün AYM’yi hedef alanlar geçmişte en çok sıkıntı çekenlerdir

TOKATtan Haber

Yorum Yaz