Manşet Spor Tokattan

Gönüllülerimiz İtalya yolunda

GÖ Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen “Adım Adım Avrupa” ve “Adım Adım Avrupa II” isimli projelerin gönüllüleri, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca uygulamaya konan “Erasmus+ Gençlik Programı: Avrupa Dayanışma Programı” alt bileşeni kapsamında İtalya’nın Treviso şehrinde gönüllülük faaliyetlerini gerçekleştireceklerdir.

01 Mart – 31 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan gönüllülük faaliyetleri öncesinde Tokat Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nü, Tokat’ı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmeleri için gönüllülere 08 Ocak 2020 tarihinde Ayrılış Öncesi Eğitimi düzenlendi.

Düzenlenen eğitim ile gönüllüler; Avrupa Dayanışma Programı, Avrupa Gençlik Portalı, gönüllülük projeleri, youthpass 8 anahtar yeterlilik, proje çemberi, dayanışma vurgusu, çevrimiçi dil desteği, hibe kalemleri, raporlama süreci ve kurumumuzun faaliyetleri hakkında net bilgi sahibi oldular.

Avrupa Dayanışma Programı; gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir.

Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektir. Program; yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır

İlgili Yazılar

Almanya’da Türklere çirkin saldırı

TOKATtan Haber

Yapay zekalı www.zilepekmezi.com sitesi yayında

TOKATtan Haber

Personele atık su eğitimi

TOKATtan Haber

Yorum Yaz