Manşet Tokattan

Tokat Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi

Tokat Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Tokat Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine; Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ile Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve Tokat Belediyesi’nde görev yapan işçi personeller katıldı.

2020 ve 2021 Yıllarını kapsayan Toplu iş Sözleşmesi; 2020 Yılı için %11, 2021 Yılı için %10, bayramlar için ikramiye, sosyal haklar ve enflasyon farklarının uygulanması şeklinde imzalandı.

Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “ Şehir ve insan birbiriyle bağlantılıdır. Tokat, insanı ve havası güzel bir şehirdir. Güzelliği yapan, güzelliği yakıp yıkan da insandır. Bizler imar eden, mamur eden bir şeyler ortaya çıkartan bir nefer olarak yıllardan beri beraberce çalışıyoruz. Çalışmaktan elleri nasır tutmuş birçok kardeşimiz var. Belediyenin vizyonu şehrin vizyonudur. Böylesine önem atfettiğimiz kurumumuzda alın teri akıtan değerli kardeşlerimize verdiği hizmetlerden dolayı tek tek teşekkür ediyorum. Daha çok yapılacak iş var. Önemli olan değer katmaktır, verilen görevi layıkıyla yapmaktır. Önemli olan gücümüzün yettiğince bu görevi yerine getirmektir. Peygamberimiz İşçinin alın terini kurumadan ödeyin demiştir. Bize düşen görevimizi en iyi ve layıkıyla yapmak alın terimizi bu şehre akıtmak ve başımızı yastığa koyduğumuzda huzurla uyuyabilmek evlatlarımızın yüzlerine bakabilmektir. Toplu İş Sözleşmemizi hep beraberce imzaladık. Bugüne kadar işçimizin hak ettiği parayı asla geciktirmemeye gayret ettik. Toplu İş Sözleşmemizin hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Hak İş Konfederasyonu Hizmet İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Resul Demir, sözleşmede emeği geçen başta Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu olmak üzere, Başkan Yardımcılarına, birim müdürlerine ve tüm sendika üyesi emekçilere teşekkür etti.

Hizmet İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Resul Demir yaptığı konuşmada; “Her şeyde olduğu gibi çalışanın hakkının korunması konusunda da Tokat bir ilki, Başkanımız Eyüp Eroğlu döneminde yaşamıştır. Birçok belediye çalışanlarının maaşını, ikramiyesini ödeyemezken hamd olsun Tokat Belediyesi’ nin çalışanlarına borcu yoktur. Tüm işçi arkadaşlar adına Başkanımıza teşekkür ediyor, her zaman yanında olduğumuzu beyan ediyorum” dedi.

İlgili Yazılar

Başkan Eroğlu: “Tarihi sokaklarımızı turizme kazandıracağız”

TOKATtan Haber

Turquality’deki firmalar, pandemide dünyada bir adım önde

TOKATtan Haber

Ana akım medyanın şu anki geldiği durum sizi de düşündürmüyor mu?

TOKATtan Haber

Yorum Yaz