Manşet Yurttan

Artık kazma vurulsun!

Ordu ve Tokat milletvekillerinin, Ulaştırma Bakanı’ndan önce yapılmasını istedikleri Ünye-Akkuş-Niksar yolu ile ilgili siyasi partilerin Ünye İlçe başkanları, yolda bir an önce çalışma başlatılmasına işaret ettiler.

Ordu ve Tokat milletvekillerinin, birlikte ziyaret ettikleri Ulaştırma Bakanı’ndan bir an önce yapılmasını istedikleri Ünye-Akkuş-Niksar yolu ile ilgili olarak siyasi partilerin Ünye İlçe başkanları, yolda bir an önce çalışma başlatılmasına işaret ettiler.

Tokatlı milletvekillerini de katarak yapılan ziyareti olumlu bulduklarını belirten ilçe başkanları, bu ziyaretin sözde kalmaması gerektiğini ifade ederek, yolda artık kazma vurulmasını istediler.

Ünye-Niksar arasındaki ulaşımın asıl bölünmüş yolla rahatlayacağını belirten başkanlar, bu yolla ilgili taleplerinin sürdüğünü, mevcut yolda başlatılması istenen çalışmayı ise bölgedeki yerleşim alanları için önemli gördüklerini ifade ettiler.

Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Şenel Yediyıldız, Tokat milletvekilleri AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Mustafa Arslan ve Yusuf Beyazıt’ın Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ı ziyaretlerinde görüştükleri Ünye-Akkuş-Niksar yolunun yapılması talebi siyasi partilerin Ünye ilçe başkanları tarafından gazetemize değerlendirildi.

Ünye-Akkuş-Niksar Yolu için Ankara’dayız

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, Bakan’dan randevunun alındığını daha önce belirttiğini belirterek, ” Bu bahsettiğimiz görüşme gerçekleşti. Buradan da anlaşılıyor ki Ünye-Akkuş-Niksar mevcut yolunun artık karayolları standartlarına getirilmesi noktasında bir kapı açaıldı. Bu anlamda Ünye Belediye Başkanımız ve ben bu hafta içerisinde Ankara’da olacağız. Biz Ünyeliler olarak bu yolun yapılmasını ne kadar arzu ediyorsak Tokatlılar da yapılmasını o kadar arzu ediyorlar. Bu anlamda da biz Tokat milletvekillerinin  Berat Albayrak Bakanımızın Tokat ziyaretinde bu yolun yapılmasını ile ilgili talepte bulunduklarını biliyoruz. Ulaştırma Bakanımız da ‘Ben ödevimi aldım, yakından takip edeceğim’ diyerek kapıyı açmıştır. Buraya kadar tamam, ama bundan sonrası için işin sıkı takibi gerekiyor. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Yolda çalışmaya başlanmasını , bir an önce kazma vurulması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Bu, gaz alma ve iş yapıyormuş görüntüsü vermedir

Şimdiye kadar bu yolun yapılması gerektiğine işaret eden CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, “Türkiye’de duble yollar furyası vardı. O dönemde bu bölgenin siyasetçileri bu işi beceremediler. Şimdi bütçe dengeleri bu kadar bozulmuşken  bu yolun yapılacağını söylemek bir gaz alma, iş yapıyormuş görüntüsü verme girişimi gibi görülüyor. Ama yapılırsa da destekleriz. Yapılması da gerekiyor. Burada asıl, işin devletin envanterine girip girmediğine ve bütçe ayrılıp ayrılmadığına bakılması gerekiyor.”dedi.

Siyasi büyüklerimizden destek istiyoruz

Ünye-Akkuş-Niksar bağlantı yolunun Ünye için çok önemli bir yol olduğuna dikkat çeken MHP Ünye ilçe Başkanı Hacı Demir, “Bu yolla ilgili olarak bölgemizin milletvekilleri  ve MHP Ordu Milletvekilimiz Cemal Enginyurt çalışmalar yapıyor. MHP Ünye ilçe teşkilatı olarak bizim üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız. Yolda çalışma başlamalı, bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu doğrultuda siyasi büyüklerimizden parti ayırtmaksızın üzerlerine ne görev düşüyorsa yapmalarını istiyoruz. Ayrıca Tokat milletvekillerinin de yol ile ilgili çalışmanın içinde olmalarını memnunlukla karşılıyoruz.”dedi.

Yetkililer bir araya geliyor ama icraat yok

Biz Ünye Akkuş Niksar yolunu defalarca gündeme getirdiklerini belirten İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Osman Karagöz, “Mevcut yolda iyileştirme ya da duble yol olarak yolun mutlaka yapılması gerektiğini defalarca söyledik. Yetkililer yeri geliyor yoldan bahsediyorlar. Fakat icraata geldiğinde pek bir şey yok. Ama inşallah bu sefer doğru çıkar, kazma vurulur. Kazma vurulana kadar biz bunun takipçisi olacağız.” dedi.

Artık eyleme geçme zamanı

Ünye Akkuş Niksar yolunun bölgenin kanayan bir yarası olduğuna değinen Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, “Yılarca bu konuşulmuş ama bir arpa boyu yol kat edilememiş bir konudur. Bu sorunları konuşmaktan ziyade artık eyleme dönüştürmek lazım. Şuan itibariyle de Ordu ve Tokat milletvekillerimizin Bakan beyi ziyaretlerine tanık olduk. Ancak bu halen plan ve programa alınamamış bir çalışmadır. Bunun plan ve programa alınması, Ünye Akkuş Niksar, Tokat ve Sivas havzasını bağlayacak yolun bir an önce yapılması halkın büyük bir beklentisidir. Artık eyleme geçmenin zamanıdır.”dedi.

Ünye Akkuş Niksar yolu için desteğe hazırız

Bu konuda BBP Ünye ilçe teşkilatı olarak gereken desteği vermeye her zaman hazır olduklarını belirten BBP Ünye İlçe Başkanı Erol Özkan, “Bu güne kadar bir araya gelişlerin, ziyaret ve toplantıların bir neticeye ulaşamadığını üzülerek gördük. İnşallah bu defa bu çalışma bir an önce başlar. Diğer taraftan mevcut yolla ilgili çalışma ile birlikte bizim kızıl elmamız Ünye limanı ve buna bağlantılı olan dere yoludur. Bu projelerinde bir an önce hayata geçmesini istiyoruz.”dedi.

Dağları delip tüneller açan iktidar bu yolu da yapabilecek güçtedir

Yeniden Refah Partisi Ünye İlçe Başkanı Harun Ocak yaptığı açıklamasında; “Akkuş-Niksar bağlantı yolumuzun karayolları standartlarına uygun hale getirilmesi ve önümüzdeki yıllarda oluşabilecek aksaklıkların ortadan kaldırılması adına bir an evvel çalışmalara başlanması gerekmektedir. Kaldı ki ülke sathında dağları delip tüneller açan, duble yollarla ülkeyi donatan siyasal iktidar Ünye Akkuş Niksar yolu ile ilgili çaresiz kaldığını düşünmek istemiyoruz. Bu yolumuzun bir an evvel açılarak halkımızın hizmetine sokulması arzusundayız. ”dedi.

KAYNAK: Ünye Kent Gazetesi

İlgili Yazılar

13. etap ekonomik yatırımlar hibe sözleşmesi imza töreni

TOKATtan Haber

Ne yazık ki tükeniyoruz…

TOKATtan Haber

Başkan Sargın, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı makamında ziyaret etti

TOKATtan Haber

Yorum Yaz