Manşet Tokattan

Çekerek Havzası Rehabilitasyon Toplantısı

Çekerek Havzası Rehabilitasyon Projeleri, Valimiz Sayın Dr. Ozan Balcı başkanlığında, gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Artova, Yeşilyurt, Sulusaray Kaymakamları ile ilgili kurum müdürleri katıldılar.

Çekerek Havzasında yer alan Artova, Yeşilyurt, Sulusaray ilçelerimizde uygulanması planlanan projeler olan, Meraların ıslahı, Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirme, Süt Sığırcılığı Geliştirme, Ahır Şartlarının İyileştirilmesi, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Çeşitlendirilmesi ve Bal Ormanlarının Kurulması, Mezbahane ve Kurban Kesim Yeri, İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması, Organik Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması, Toprak Analizi Bizden Üretim Sizden, Buğday, Arpa, Nohut Tarımında Verim ve Kalitenin Artırılması, Tıbbi Aromatik Bitki Üretiminin Yaygınlaştırılması ve İşleme Tesisi, Sera (Örtüaltı Üretim), Mantarı Üretimi, Sulu Tarım Alanlarının Artırılması, Sulama İçin Yenilenebilir Enerji kaynakları Kullanımı, Sel, Taşkın Kontrol, Erozyon Kontrol, Yaban Hayatın Desteklenmesi, Kadın Kooperatifi ile Birliklerinin Geliştirmesi Makine Ekipman Alımı ve Tesis Yapımı, İçme Suyu Altyapısının Geliştirilmesi, Personel ve Çiftçi Eğitimleri ve Fuar ve Teknik Geziler, Atık Su Arıtma Tesisi, Soğuk Hava Deposu Kurulumu, Patates ve Soğan Üretiminin Yaygınlaştırılması, Hayvan Rehabilitasyon ve Barınakları Merkezi ile ilgili bölgede yaşayan insanlarımıza yeni iş sahaları sağlanarak ekonomik durumlarının iyileştirilmesi için yapılan projeler ele alınarak yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda yaptığı değerlendirmede, üretimin ve üreticinin dostu olduğunu ifade ederek bölgede yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik durumlarının iyileştirilmesi, üretimin artması için çalışmalar yapıldığını kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı “Köylümüzün, çiftçimizin ve üreticimizin tarımsal ve hayvansal üretimlerinin desteklenmesi, üretimin artırılması için, hep birlikte çalışıyoruz.” dedi.

“Tokat’ın Çiftçisine ve Üreticisine Destek Vereceğiz”

Üretimi önemsediğini ve çaba harcayan herkese destek verip yüreklendireceğini belirten Vali Ozan Balcı, “Çiftçinin derdini derdimiz olarak görüyoruz. Çitçimizi, köylümüzü, üretimi ve üreticiyi seviyoruz. Tokat tarım ve hayvancılık memleketi. Çiftçimize destek vermek, memlekete ve millete destek vermektir.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Tokat’ın tarımına destek olacak, hayvancılığı geliştirecek köylümüzü ve çiftçileri zenginleştirecek projelere her zaman destek olacağını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ın tarımda parlayan bir yıldız olması için emek veren ve projeleri hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür etti.

İlgili Yazılar

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele

TOKATtan Haber

Bütçede dev açık

TOKATtan Haber

Ördek çıkacak kuş çıkacak

TOKATtan Haber

Yorum Yaz