İlçeler Manşet Tokattan Yeşilyurt

Pet şişeler ile sokak köpekleri için yapılan kulübeler Yeşilyurt’ta

Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Derneği “The Four Paws Mission” Projesi kapsamında atık pet şişelerden Tokat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte sokak köpekleri için üretilen kulübeleri Tokat’ın güzel ilçesi Yeşilyurt’a götürüldü.

Yeşilyurt Belediyesi ve TEKMED arasında yapılan işbirliği ile planlanan program uygulandı.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından sokak köpeklerinin yoğun olarak yaşadığı ve halkın kolaylıkla ulaşabileceği şehre yakın alan üzerine yapılan kulübeler, Yeşilyurt Şehit Yusuf Parlak Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte toprağa tespit edildi.

Her gün kullandıkları pet şişeler ile üretilen köpek kulübeleri öğrencilerin oldukça ilgilerini çekti. Köpek kulübelerin yerleştirme işlemi yapılırken, genç beyinler kendi üretecekleri kulübelerin planlarını yapıyordu.

Yeşilyurt Belediyesi plastik atıklardan su ve yem kabı hazırlamıştı. Hazırlanan kaplar kulübelerin yanlarına tespit edildi ve su ve köpek yemleri ile dolduruldu. 

Şehirleşme hayvanların yaşam alanlarına girdi ve hayvanlar aleyhine sonuçlar doğurdu.

TEKMED Başkanı Müslim Kaçmaz “Araştırdık, atık pet şişeler ile üretilen köpek kulübesi bulamadık. Biz çevresi metal, duvarları pet şişe ve iç kısmında naylon izolasyon kullandığımız kulübeleri ürettik. Atıkların değerlendirilmesi, sokak hayvanlarının önemsenmesi ve doğanın korunmasını amaçladık. Masrafsız şekilde anne-kız, baba-oğul birlikte yapabilecekleri, yaparken eğlenecekleri ve gençlere iyi örnek olacak bir çalışma sunduk. Yeşilyurt Belediyesi çevrenin korunmasına, hayvanlar için duyarlılığı takdire şayandır. Bizimle işbirliği yapan, destek olan Yeşilyurt Belediyesi’ne teşekkür ediyorum”dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz “TEKMED aracılığıyla Yeşilyurt’ ta gerçekleştirdik sıfır atık kapsamında günlük hayatımızın bir parçası haline gelen pet şişeler ile yapılan 10 adet köpek barınağını ilçe merkezi dışında sokak hayvanlarını korumak ve onları aç susuz bırakmamak için uygun bölgelere yerleştirdik. Atık yiyeceklerinizi buraya yerleştirilen yiyecek kaplarına getirebilirsiniz. Plastik pet şişeler zararlı olmaktan çıkarılarak, faydalı hale getirilebilir. Şehirleşme hayvanların yaşam alanlarına girdi ve hayvanlar aleyhine sonuçlar doğurdu. Kısa süre önce kuşlar ve yabani hayvanlar için doğaya yem bıraktık. Bu vesile ile başta TEKMED Dernek Başkanı Sayın Müslüm Kaçmaz Hocamıza Yunus Emre İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı Sayın Ayça Ünan hocamıza, Yeşilyurt Lisesi ve Yunus Emre İlköğretim okulu Öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Yazılar

CHP’li Durmaz: Tokat’a darbe

TOKATtan Haber

Tam bir komedi

TOKATtan Haber

“Tokat’ta CHP’liler Tokat CHP’ye Neden Küskün?”

TOKATtan Haber

Yorum Yaz