Dünyadan Manşet

Türkiye’de ‘dünya düzeni için askeri güç kullanımına’ destek yüzde 71

Türkiye’de 10 kişiden 7’si “dünya düzenini korumak için bazen askeri güç kullanmanın gerekli olduğunu” düşünüyor. NATO üyesi 16 ülke içinde askeri güç kullanımını en fazla destekleyen üçüncü halk yüzde 71 ile Türkler oldu. İlk iki sırada Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri yer alırken, dünya düzeninin korunması için askeri güç kullanımına en çok karşı çıkanlar Bulgarlar ve Almanlar oldu.

ABD merkezli düşünce kuruluşu Pew Research Center 16’sı üye olmak üzere 19 ülkede NATO’nun imajına yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. NATO’nun 29 üyesi bulunuyor ancak araştırma aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 üye ülke ile üye olmayan Rusya, İsveç ve Ukrayna’da gerçekleşti.

2019 yılının mayıs ve ağustos ayları arasında yapılan ve 21 binden fazla kişinin katıldığı ankette kişilere “Dünya düzenini korumak için bazen askeri güç kullanmak gereklidir” ifadesine katılıp katılmadıkları soruldu. Bu soruya “evet, katılıyorum” diyenlerin oranı en yüksek yüzde yüzde 81 ile Kanada’da çıktı. İkinci sıradaki ABD’de bu oran yüze 78. Üçüncü sırada ise yüzde 71 ile Türkiye ve İngiltere bulunuyor.

Dünyanın en güçlü orduları 2020 raporu: TSK 13’üncü sıraya geriledi

Düyanın en güçlü orduları: TSK dokuzuncu sırada

Diğer ülkelerde “evet” oranı ise şöyle oldu: Macaristan yüzde 70, Hollanda yüzde 69, Fransa yüzde 64, İspanya yüzde 55, Yunanistan yüzde 50, Almanya yüzde 47 ve Bulgaristan yüzde 38. NATO üyesi olmayan ülkelerden Rusya’da yüzde 70, İsveç’te yüzde 79 ve Ukrayna’da yüzde 62 “evet, katılıyorum” çıktı.

Askeri güç kullanılmasına en fazla karşı çıkan Bulgaristan ve Almanya

19 ülke içinde “hayır, katılmıyorum” diyenlerin oranı sadece iki ülkede daha yüksek oldu. Bunlar Bulgaristan ve Almanya. Bu iki ülkede dünya düzenini korumak için bazen askeri güç kullanmaya karşı çıkanlar destekleyenlerden daha yüksek. Bulgaristan’da “hayır” diyenlerin oranı yüzde 54; “evet” ise yüzde 38 çıktı. Bu oran Almanya’da ise sırasıyla yüzde 52’ye karşı yüzde 47 ölçüldü.

KAYNAK: TR.EURONEWS

İlgili Yazılar

İyi Parti yola Ömer Sağol ile devam ediyor

TOKATtan Haber

“Tokat’ta CHP’liler Tokat CHP’ye Neden Küskün?”

TOKATtan Haber

Başkan Eroğlu, Bahçelievler Mahallesi sakinleriyle buluştu

TOKATtan Haber

Yorum Yaz