Ekonomi Manşet Yurttan

Tablet Fiyatları: En İyi Tabletler Hangileri? Çok Satan 7 Tablet Modeli ve Özellikleri

Tablet almak isteyenler buraya! İşte en iyi tablet fiyatları, modelleri ve özellikleri…

Tabletler kullanım kolaylığı açısından insanlar arasında her geçen gün daha popüler hale geliyor. Durum böyle olunca birçok insan, bilgisayarda yapabileceği işleri tabletten yapmayı tercih ediyor. Hem telefon rahatlığı hem de bilgisayar donanımı sunan bu cihazlar, kolay kullanımlarıyla da dikkat çekiyor. Eğer siz de bir tablet satın almak istiyorsanız ancak karar veremiyorsanız doğru yerdesiniz! Son iki yılın (2019 ve 2020) çok satan ve en iyi tablet fiyatları, modelleri ve özelliklerini sizler için araştırdık. İşte tablet almak isteyenlere en iyi 7 tablet incelemesi ve önerisi..

1. Apple iPad Pro

Face ID özelliğiyle piyasaya sunulan Apple iPad Pro, çok daha geniş bir ekranla kullanıcılarını karşılıyor. iPhone XR’da olduğu gibi Liquid Retina teknolojisine sahip olan iPad Pro, bugüne kadar yapımış olan en gelişmiş ekran deneyimini sunmaya hazır! Ek olarak bu yeni modelin, eski modellerden çok daha ince olduğunu da söyleyelim. A12X Bionic işlemciyle satışa sunulan iPad Pro, oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Hatta Xbox One S ile eşdeğer bir oyun deneyimi sunduğu da iddialar arasında! Kamera tarafında ise bizleri f/1.8 diyafram açıklığına sahip tekli kamera düzeni bekliyor. 12 megapiksellik sensörü ile dikkat çeken bu kamera; HDR, panorama ve seri çekim modu gibi birçok farklı özelliğe sahip. 30 fps veya 60 fps 4K video kaydı yapabilen iPad Pro, 1080p’de 120 fps, 720p’de ise 240 fps’lik hızlı çekim yapabiliyor. Yeni iPad Pro ile birlikte duyurulan bir diğer önemli özellik ise photoshop! Adobe Photoshop, iPad Pro ve Apple Pencil desteği ile geliyor. Yani photoshop’un tüm yetenekleri ve özellikleri, Apple Pencil ve iPad Pro için baştan sona optimize edilmiş durumda! Böyle bir cihazın dezavantajı ise elbette yüksek fiyatı! Hatta tablet fiyatları arasında en yüksek fiyatlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

2. Samsung Galaxy Tab S6

Çerçevelerine bakıldığında akıllara iPad Pro’yu getiren Samsung Galaxy Tab S6, 10.5 inç büyüklüğünde OLED ekran ile satışa sunuluyor. Cihazın harici klavyesi, aynı zamanda bir adet dokunmatik fare alanına sahip. Bu sayede cihaz, klavye ile birleştiğinde adeta bir netbook görünümü elde ediyor. Galaxy Note10 ailesinde olduğu gibi Snapdragon 855’ten güç alan cihaz, 6 GB RAM ve 256 GB dahili hafızayla geliyor. Cihazın ön tarafında 8 MP çözünürlükte tek kamera bulunuyor. Arka tarafında ise 13 MP ana sensöre ek olarak 5 MP’lik geniş açılı sensörle, çift kamera kurulumu yapılmış durumda. 15 saatlik batarya ömrüyle dikkat çeken cihaz, bilgisayara yakın bir deneyim sunuyor. Ek olarak S Pen Stylus ile Apple Pencil’a benzer bir deneyim yaşamak mümkün. Tablet fiyatları arasında yüksek fiyatlı ürünler kategorisine girse de tam bir fiyat/performans ürünü olduğunu söylemeliyiz. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

3. Huawei MediaPad T5

10.1 inç boyutunda bir ekrana sahip olan MediaPad T5, ne yazık ki kalın çerçevelere de ev sahipliği yapıyor. Huawei’nin alt-orta segment yonga setlerinden biri olan Kirin 659’dan güç alan cihaz, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızaya sahip. RAM ve depolama alanı miktarı, tabletin dezavantajları arasında yer alıyor. Cihazın arkasında 5 megapiksel ve f/2.4 diyafram açıklığında kamera bulunuyor. Ön tarafındaki kamerasının değerleri ise 2 megapiksel ve f/2.4 şeklinde. Dolayısıyla kameraların rakiplerine göre oldukça düşük bir performans gösterdiğini söylememiz gerek. Tabii ki cihaz, tüm bu olumsuz özelliklerini göz ardı etmenizi sağlayacak uygun bir fiyata sahip. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

4. Samsung Galaxy Tab S5e

10.5 büyüklüğünde bir ekranla piyasaya sürülen S5e ile devam edelim. Ne yazık ki cihazın S Pen desteği yok. Dolayısıyla tasarım yapmak isteyenler için pek de ideal bir ürün değil. 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ya da 6 GB Ram 128 GB depolama alanıyla piyasaya sürülen cihaz, oldukça başarılı bir ses sistemine sahip. Dolby Atmos desteğiyle satışa sunulan cihaz, hızlı şarj özelliği ile de dikkat çekiyor. Yüz tanıma özelliğine ve parmak izi okuyucuya sahip olan S5e; 13 megapiksel çözünürlüğünde arka, 8 megapiksel çözünürlüğünde ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra Samsung telefonlar ile senkronize bir şekilde çalışabilen tablet, aramaları yanıtlamanıza ve mesajları cevaplamanıza imkan tanıyor. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

5. Lenovo Tab M10

En iyi tablet fiyatları listesinin 5. sırasında Lenova Tab m10 yer alıyor. 10.1 inç ekranla satışa sunulan Lenovo Tab M10, en iyi tablet fiyatları listemizdeki uygun fiyatlı tabletlerden bir diğeri. 480 gram ağırlığıyla beğeni toplayan M10, Dolby Atmos teknolojisiyle birlikte geliyor. Yani kullanıcılara yüksek kalite bir ses deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Darbelere karşı dayanıklı olması sayesinde çocuklu aileler tarafından sık sık tercih edilen M10, ne yazık ki teknik özellikler bakımından rakiplerinin gerisinde kalıyor. Tabii bununla doğru orantılı olarak da uygun bir fiyatı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Hatta tablet fiyatları arasında en makul fiyatlardan biri. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

6. Huawei MatePad Pro

En iyi tablet fiyatları listemizin 6. sırasındaki Huawei MatePad Pro, 10.8 inç büyüklüğünde AMOLED ekran sunuyor. Ek olarak ekran çerçevelerinin boyutu 4.9mm, yani cihazın ekran-kasa oranı %90! Bu ekran, 8 megapiksel çözünürlüğünde ön kameraya ve dört adet hoparlöre ev sahipliği yapıyor. 6 GB/8 GB RAM ve 128 GB/256 GB depolama alanı sunan tablet, Kirin 990 adlı işletim sisteminden güç alıyor. 7nm+ fabrikasyon süreciyle üretilen ve 2.86 GHz hızında çalışabilen sekiz çekirdekli işlemci Kirin 990, Mali-G76 MP16 grafik birimine de ev sahipliği yapıyor. Tabletin arka kamerası ise 13 megapiksel çözünürlüğe sahip. Ek olarak tablet, 460 gram ağırlığında ve dizüstü bilgisayar ya da çoklu ekran moduyla kullanılabiliyor. Süper hızlı şarj desteği sunan MatePad Pro, ne yazık ki diğer Mate serilerinde olduğu gibi Google uygulamaları olmadan geliyor.

7. Samsung Galaxy Tab

Dayanıklı tasarımıyla dikkat çeken Samsung Galaxy Tab Active Pro, büyük ekranı ve değiştirilebilir piliyle dikkat çekiyor. Bu sayede cihaz, uzun yıllar boyunca zarar görmeden kullanılabiliyor. Her an her yerde tablet deneyimini yaşamak isteyenler için tasarlanan Active Pro, hafifliğiyle de beğeni topluyor. Ek olarak pek çok hava koşulunda da kullanım imkanı sunuyor. Hızlı sarj özelliği sunan cihaz, aynı zamanda 15 saatlik bir batarya ömrüne sahip. S Pen ile desteklendiğinde harika bir tasarım deneyimi yaşatan Active Pro, yoğun bir tempoya sahip olanlar için oldukça ideal. Tabletlerle ilgili diğer yazılarımızı bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

KAYNAK: ListeList

İlgili Yazılar

Tokat Bölge Planı İl Çalıştayı ve Başkan Eyüp Eroğlu (3)

TOKATtan Haber

2. Uluslararası Çadlı Öğrenciler Forumu

TOKATtan Haber

Yalnızca Birkaç Dakikanızı Ayırarak Duruş Bozukluklarınızı Düzeltebileceğiniz Mizoguchi Yöntemi

TOKATtan Haber

Yorum Yaz