Manşet Tokattan

Toplu ulaşımda özel sağlık çalışanlarını üzen uygulama…

Tokat Belediyesi ”Sağlık çalışanı kimliğini gösteren herkesin ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını açıklamıştı.

Ancak uygulamada özel hastane çalışanları kapsam dışı kaldı.

Tokat’tan gazeteci Sevan Çamlıca’ya yazan bir sağlıkçı, bu uygulamanın kendilerini çok üzdüğünü belirterek, Tokat belediye başkanının “sağlıkçılar ulaşımdan ücretsiz olarak ulaşımdan yaralanacak” sözünden başka özel sağlıkçıların bu haktan ayrı tutulmasına tepki gösterdi.

Özel sağlık çalışanı gazeteci Sevan Çamlıca’ya gönderdiği mesajda şunları paylaştı.

“Sevan bey günaydın. Belediyenin duyurduğu sağlık personeline ücretsiz kampanyasını, Özel kuruluşlar ve Özel hastane personeli kapsamıyormuş. Hepsi reklamdan ibaret. Üstelik başkanın bu sözüne istinaden otobüse bindim, şoför özel hastane kapsamıyor diyerek kendilerine gelen mesajı gösterdi. Ve mesajda da aynı şey yazıyordu. Bu resmen çifte standart bir uygulama ve reklamdan ibaret. Başkan bildirisinde ” herkes ” ibaresini kullanmış. Madem böyle bir ayrım yapılacaktı söyleselerdi, bizler de 2 kuruş için bir otobüs dolusu insanın içinde rencide olmazdık. Elbet seçim zamanı gelecek, hastaneler ziyaret edilecek. Ancak bu günleri hiç bir çalışan unutmayacak. Bizler de tehlike altında ve insanlarla içiçe çalışıyoruz. Kaldı ki devletin bile pandemi hastanesi yaptığı kuruluşlara belediyenin böyle bir ayrım yapması ironiktir. Hatta büyük hayal kırıklığı. Bizim adımıza dile getirirseniz seviniriz. Sevgiler.”

İlgili Yazılar

Mehmet Akif Ersoy’u Niçin Unutmuyoruz?

TOKATtan Haber

Erbaa Belediyesi’nden Koronavirüs afişleri

TOKATtan Haber

Buz gibi soygun!

TOKATtan Haber

Yorum Yaz