Manşet Tokattan

Tokat için yaşamsal derecede önemli proje gerçekten uygulamaya mı alınıyor?

Uluslararası Tokat Gıda İhtisas Organize Sanayi Çalışmaları Başladı

Tarım memleketi olan Tokat’ın ihracata dayalı tarımsal sanayinin merkezi olmasını hedefleniyor.

Eski Tokat Havalimanı’nın yerine yapılması planlanan Uluslararası Tokat Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi ile Tokat ilinin tarım ve gıda alanında yapacağı ihracat ile uluslararası bir cazibe merkezi haline getirmeyi, Orta Karadeniz Bölgesinin vizyon projesi olmayı hedefleniyor.

“Türk Tarımının Parlayan Yıldızı Tokat” sloganıyla çalışmaların çok yoğun bir şekilde yapıldığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı  “Tokat’ın çok kıymetli 7 büyük ovası var, bunları ihya etmek ve çiftçilerimizin ekonomisine katkı sağlamak bizim en önemli bizim en önemli görevimiz” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı sözlerini şöyle devam etti; “Tarım, gıda ve ulaştırma sektörlerini bir araya getiren, üretim, araştırma-geliştirme, depolama, alım-satım, tanıtım ve dağıtım fonksiyonları tek merkezde toplayan, üretici, tüketici ve yatırımcı arasında bir köprü vazifesi gören bir yapı oluşturacağız.  Tokat Uluslararası Tarım ve Gıda Üssü bünyesinde gıda üretim alanları, paketleme ve depolama alanları, soğuk hava depoları, lojistik hizmet alanları, konaklama tesis alanları, ortak kullanım alanları (sağlık tesisi, dini tesis, banka şubeleri, sosyal hizmet alanları) tarım ve gıda teknoparkı, çok fonksiyonlu fuar merkezi, laboratuvarların olması planlıyoruz” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı sözlerini şöyle noktaladı; “Tokat tarım memleketi, çok kıymetli tarım ürünleri var. Tokat’ın ihracata dayalı tarımsal sanayinin merkezi olmasını hedefliyoruz. Burayı kurulacak dünya standartlarında modern ve teknolojik bir sistemle tarımsal sanayinin geliştirildiği, tarım ve hayvancılığın cazibe haline getirildiği, bazı ürünlerin borsasının belirlendiği, laboratuvar alanları, eğitim alanları ile çok kıymetli bir yer haline getirmek istiyoruz. Sadece Tokat’ın değil bölgenin tarım ürünlerinin de pazarlayabileceği bir merkez olmasını hedefliyoruz. Yol haritasını belirleyip aşama aşama yapılacak çalışmaların planlamasını yapıyoruz. Projede emeği geçen herkese şimdiden tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ticaret İl Müdürü Ali Osman Sakar, DSİ Müdürü Ali Çetinkaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, OKA İl Koordinatörü Mehlika Dicle ile ilgililer katıldılar. 

KAYNAK: Valilik / Bülent KAYNAR

İlgili Yazılar

“Kadının Gücü Tokat’ın Gücü”

TOKATtan Haber

Başkan Eroğlu: “Tarihi sokaklarımızı turizme kazandıracağız”

TOKATtan Haber

TOKAT YEŞİL KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NDE NELER OLUYOR? TOKAT YEŞİL KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİFİ BAŞKANI ALTAN ÇELİK GERÇEKLERİ Mİ SÖYLÜYOR?

TOKATtan Haber

Yorum Yaz