Editörün Seçtikleri Manşet Tokattan

Birileri proje nedir, ne değildir acilen anlatmalı…

Bu konuyu 4 yıldır yazıyorum ama hala ısrarla yapmaları gereken zorunlu hizmetleri proje olarak koskoca bir şehir halkına sunmaktan vazgeçmediler.

Yapmayın, Tokatlıyı böyle hiç bir şeyden anlamayan sınıfına sokmayın. Temiz Şehir diye proje olur mu arkadaş!

Hangi kurumdan bahsettiğimi anlamışsınızdır. Tokat Belediyesi

Proje olarak sundukları ve tamamlanan/devam ederek olarak ayırdıkları projeleri (!) 2015 yılından beri internet sitelerinde yayınladılar. O zamanda yazdık dedik ki, cami – cem evi temizliği proje değildir, kent kamera sistemi proje değildir, şehir aydınlatmaları, hayvan barınağı proje değildir. Bunlar Belediyenin yapmak zorunda olduğu hizmetlerdir.

Ancak bu kadar zaman içinde değişen bir şey olmamış olacak ki hala bunları proje olarak değerlendirip “61 Proje söz verdik 95 Proje yaptık” diye yerel seçimler öncesi broşür dağıttılar.. İnternet sitelerinde de aynen yer alıyor.. Üstelik proje olarak nitelendirdikleri mahalle konaklarını bile ayrı ayrı sayarak 95 rakamını böyle buluyorlar. Sayı çoğalsın ki “çok fazla çalışmış olsunlar, mantık bu.

Çocuk parkı proje midir Allah aşkına? Bunları zaten yapacaksınız. Temiz Şehir diye proje olur mu arkadaş?  Zaten sizin kurum olarak varlık nedeniniz bu şehrin temiz kalmasını sağlamak değil mi? Bakın Meydan Projesi eğrisiyle doğrusuyla bir projedir. Kanal Tokat bile bütün yanlışlarına rağmen bir projedir. İçme suyu borularının değiştirilmesi (kaldı ki hala musluklarından çamurlu su aktığını söyleyenler var) proje midir? Bunlar öteleyerek şu veya bu nedenlerle geciktirdiğiniz görevlerinizdir. Yol yapımının neresi proje söyler misiniz? Çocuklar bile bunu söylediğinizde güler geçer. “Yenilemeler” var mesela, bunları da proje sınıfına sokmuşlar.

Aşağıda adresini verdiğimiz linke tıklayın girin internet sitesine “TAMAMLANMIŞ PROJELER sekmesine tıklayın ve 95 proje sayısına nasıl ulaştıklarını, neleri proje sınıfına sokarak sayıyı şişirmek için nasıl bir “kurnazlık” yapıldığını görün.

 Millet Kıraathanesi – Simit arabalarının yenilenmesi – GOP Bulvarının Prestijli Cadde yapılması – Şehir aydınlatması – sık dişin helası – Trafik eğitim parkı – Şehrimiz renkleniyor – İstihdamın geliştirilmesi – Halk Günü – Yöresel yemek yarışması – Metruk binaları yıkıyoruz – Mahalle İftarları – Engelsiz şehir Tokat – Çarşı düzenlemeleri – Mezarlıklar Yenileniyor – 43 Adet Yeni araç alındı – Taksi durakları yenilendi – Tarihi çeşmeler yenilendi – Kavşak düzenlemeleri – Hoş geldin bebek – Beyaz Masa 153 –

Yapmayın Tokatlıyı böyle hiç bir şeyden anlamayan sınıfına sokmayın. Tokatlı sadece fazla sabırlıdır ama taştığı zamanda gereken cevabı verir

İlgili Yazılar

Örtülü ödenek hız kesmiyor

TOKATtan Haber

Kız Kardeşim Projesi 10 bin kadını girişimciliğe hazırlayacak

TOKATtan Haber

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı

TOKATtan Haber

Yorum Yaz