Manşet Tokattan

Yazmacılar Sitesi Törenle Açıldı

19 Ocak tarihinde çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen devlet destekli tadilat sonrasında yeniden faaliyete geçen Yazmacılar Sitesinin açılış töreni yapıld.


Cumhurbaşkanlığı, Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi’nin destekleriyle tamamlanan tadilat sonrası Yazmacılar Sitesinde düzenlenen açılış törenine Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, protokol mensupları, oda başkanları ve yazmacılar esnafı katıldı.


Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Programda Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Yusuf Beyazıt, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Esnaf Temsilcisi Yunis Gökyıldız’ın ardından konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, 600 yıllık yazmacılık geleneğini yaşatan Yazmacılar Sitesinin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tokat Belediyesi, İl Özel İdaresi, Çevre Müdürlüğü ve esnaf odalarının destekleri ile yeniden faaliyete geçtiğini söyledi.  


Yazmacılar Sitesinin sadece bir esnaf faaliyeti değil, Tokat’ın kültürünü, sanatını ve tarihini yaşattığını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Yazmacılık 600 yıllık geçmişi olan bir tarih. Milleti millet yapan tarihtir. Burayı milletimizin ortak hafızası olarak görüyoruz ve bunun için çok önemsiyoruz. Yazmacılık esnafımız da aynı zamanda bir sanatkardır. Sanatkar olmanın dışında Tokat’ımızın kültür ve turizminin ana öğelerinden biridir. Yazmacı esnafımız güzel eserler ortaya çıkararak, yazmalarımızı tanıtıyorlar.Yazmacılık sadece Tokat’ın değil Türk milletinin bir değeridir.Yazmacılık deyince akla Tokat geliyor ve biz de yazmacılığı önemsiyoruz, sahip çıkıyoruz. Yazmacılık esnafımız kıymetlidir. Yazmacılığı gelecek kuşaklara aktaran en önemli kişilerdir.”dedi.


Vali Dr. Ozan Balcı, Yazmacılar Sitesinin yeniden faaliyete geçmesinde emeği olan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını arz ederken, Tokat Belediye Başkanı ve ekibine, İl Özel İdaresine, İl Çevre Müdürlüğüne, esnaf odaları başkanlarına ve destek veren herkese teşekkür etti. Vali Dr. Ozan Balcı, Yazmacılar Sitesinin esnafa, sanatkarlara, Tokat’a hayırlı ve uğurlu olmasını, bol ve bereketli kazançlar sağlamasını temenni etti.


Yazmacılar Sitesinin açılış kurdelesi Vali Dr. Ozan Balcı ve programa katılan tarafından dualarla kesildi. 

Gülay KARTAL M. Sefa ŞEKER Haberi

İlgili Yazılar

Tokat’tan Elazığ’a Gönül Köprüsü

TOKATtan Haber

Zamlar artık isyan ettiriyor

TOKATtan Haber

Çağdaş Kurtgöz; “Kapalı tutulan ve işlerini kısıtlı yürüten vatandaşlarımızı dinlemek lazım”

TOKATtan Haber

Yorum Yaz