Manşet Yurttan

Ana akım medyanın şu anki geldiği durum sizi de düşündürmüyor mu?

Berat Albayrak’ın İstifasında Penguen Sessizliğine Gömülen Ana Akım Medyanın Geldiği İçler Acısı Durum

90’lı yılları yaşayanlar ve tabii ki 2000’leri görenler televizyon ekranlarında neler gördüğümüzü hatırlayacaktır. Siyasilerin hicivle eleştirilmesi, hatta plastik kuklalarının skeçleştirilmesi oldukça sıradandı.

Seçim zamanı yapılan açık oturum programlarında TRT tüm siyasi liderleri toplayıp canlı yayında fikirlerini halkın huzurunda söylemelerini sağlıyordu. Hem de hepsi bir aradayken!

Tartışma çizgilerinin çok net olduğu bu programlarda her nasıla hiçbir siyasi lider üslubundan taviz vermiyor, ifadeler hakaret boyutuna varmıyordu.

Gazeteler ise attığı manşetler konusunda oldukça cesur davranabiliyordu. Dönemin siyasi liderleriyle ilgili eleştiri ve itham yapmak konusunda herhangi bir çekinceleri görünmüyordu.

Üstünden yıllar geçti, Türkiye’de birçok şey gibi medyanın duruşu da değişti. Gezi Parkı olayları sırasında yayınlanan penguen belgeselleri, ana akım medyanın üç maymun tavrını belirgin bir şekilde gösteriyordu.

Ülkede yaşanan en önemli olayların ana akım medyadan değil sosyal medya üzerinden ilerlediğini çoğu kişinin kabul ettiği bu dönemde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da istifasını Instagram hesabı üzerinden duyurmayı tercih etmişti.

Bu bilgi ana akım medyanın çoğu haber kanalı ve sosyal medya hesaplarından saatler sonra ve biraz da tereddütle duyuruldu. Bugün ise gazetelerin baskısında Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının hiçbir şekilde yer almadığı görüldü.

Ana akım medyanın bu kayıtsız hali elbette birçok kişinin dikkatini çekti. Haber alma özgürlüğü ve objektiflik gibi kavramlarla ilgili kaygısı olanlar haksız mı sizce?

Ülkede infial yaratan ve her vatandaşı ilgilendiren konularla ilgili ana akım medyanın tavrı tartışmaya çok açık. Ancak kulağa soğan sokmak ya da bir ünlünün fotoğrafındaki detaylarla ilgili konuşmak şu an herkes için daha cazip görünüyor. Hayırlısı…

KAYNAK: Onedio

İlgili Yazılar

İş bulma ümidi olmayanların sayısı artıyor

TOKATtan Haber

Bireysel kredi borcu 679.4 milyar liraya çıktı

TOKATtan Haber

Hanımeli Kültür Sanat Merkezi’nde okuma-yazma kursu

TOKATtan Haber

Yorum Yaz