Eğitim Manşet Tokattan

Ne Vali’den, ne Belediye Başkanı’ndan ses seda yok!

Gazeteci Sevan Çamlıca’nın günlerdir ısrarla dile getirdiği, “öğrencilere tablet dağıtımı” konusunda ne Tokat valiliğinden ne de Tokat Belediye Balkanından bir açıklama gelmiyor.

Öğrencilere tablet dağıtımı konusunda menfi ya da müspet bir açıklama getirmemesi beklenen bu kurumların sürdürdüğü sessizlik, uzaktan eğitim konusunda sıkıntı yaşayan öğrencilerin sorunlarına çözüm sunmaktan çok uzak.

İşte öğrencilere tablet dağıtımını günlerdir dile getiren Gazeteci Sevan Çamlıca’nın bu konudaki sosyal medya paylaşımı…

Tüm duyarlı Tokatlıların bilgisine sunuyor, sözü edilen kurumlardan kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama bekliyoruz.

BUTİK HAVUZA PARA BULUYORSUNUZ… TOKATSPOR İÇİN ŞARTLARI ZORLAYIP PARA YARATIYORSUNUZ (!), ANCAK UZAKTAN EĞİTİM İÇİN ÖĞRENCİLERE VERİLMESİ GEREKEN 6000 TABLETİ HALA DAĞITAMADINIZ..

Tamam kardeşim butik havuz da yaptırın (Ne demekse) isterseniz her mahalleye yaptırın, gençlerimiz her şeyin en güzeline layık ama önce onların eğitimleri için gereken imkanları bu sıkıntılı günlerde hazırlayın. “Tablet vereceğiz” dediniz, verin. Eğitim yılı bitecek neredeyse eğitim sizin ihalenizi bekler mi? 

Tablet konusunu ilk olarak 2 Ekim günü sizlerle paylaşmışız. Örnekler vererek başka şehirlerde uzaktan eğitim için gerekli olan Tablet dağıtımının başlandığını, ücretsiz internet hizmeti verildiğini yazdık. Tokat’ta bunun yapılması gerektiğini ısrarla söyledik.

Bunları rakamlar vererek defalarca yazdığımız için tekrarlayıp sizleri sıkmak istemem. Sonunda Valilik 5000, Belediyede 1000 Tablet vererek bir kampanya başlattı. Bunu 10 bine tamamlamak için Tokatlılarında bağış yapmaları istendi.

PEKİ, NE OLDU

Bu tabletler alınmadı.

 Aldığımız bilgilere göre ihale açılmış ancak ihaleye katılan olmamış. Dolayısıyla eğitim devam ediyor ancak öğrencilerin elinde tablet yok.. İnternet yok!

Biraz daha açayım Tokat Valiliği tablet almak için ihale açıyor fakat bu ihaleye kimse katılmadığı için tabletler alınmıyor. Belediye de aynı şekilde… İhaleye neden kimse katılmıyor o da bilinmiyor. Ya gerektiği gibi duyurulmuyor ya da piyasada tablet sıkıntısı var.. Bir başka ihtimalde ihale şartnameleri ağır.. Bilemiyorum tabii. Nedeni ne olursa olsun devletin öğrencilere verdiği söz yerine getirilmiyor veya çok gecikecek. Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü patlayacak yani

Tokatspor’un tahtayı açmak için içine düştüğü sıkıntıyı adeta bir mucize (!) yaratarak halleden Sayın Vali 5000 Tablet için ihaleye katılacak firmaları bekliyor. Varsayalım kimse katılmadı peki ne olacak. Söz konusu Tokatspor olduğu zaman pratik çözümler bulan Sayın Vali 5000 tablet için de bir şeyler yapar belki yine bir mucize yaratır diye beklemekten başka çare yok.

GELELİM BUTİK HAVUZA

Tabletle butik havuzun ne ilgisi var” diye sorabilirsiniz.

Tabii öncelikle neden butik havuz denildiğini de anlamış değilim. Bildiğiniz havuz.. Havalı bir isim vermek istemişler anlaşılan. Bu arada hemen söyleyeyim kimse gençler için spor tesisleri vs yapılmasına karşı değil. Tam tersi daha çok yapılsın, gençlerimiz bunlardan alabildiğince yararlansın ister.

Ancak pandemi döneminde ihale açıyorsunuz ve yaklaşık eski parayla 4 trilyonu bastırıp “Butik havuz yaptırıyorsunuz ama 6000 tableti dağıtamıyorsunuz. 

ihaleye kimse katılmadı” diye de bahane öne sürüyorsunuz. Böyle bahane olur mu? Satın almanın tek yolu ihale midir? Memlekette Tablet sıkıntısı olduğu zannetmiyorum. İhaleye çıktığına göre para hazır demektir. Bastırırsın parayı en uygun fiyatla alır dağıtırsın.

Şimdilik bu kadar yazalım ve bekleyelim. 6000 Tablet ve kırtasiye setinin ne zaman alınıp, ihtiyacı olanlara dağıtılacağını umarız en kısa zamanda bildirirler.

İlgili Yazılar

Niksar Ayvaz Suyu kime peşkeş çekiliyor?..

TOKATtan Haber

Tokat GOÜ Üniversitesi ve Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Protokol İmzalandı

TOKATtan Haber

Hüseyin Yarıcı: Maden kazaları da dâhil tüm iş kazaları öngörülebilir ve önlenebilir niteliktedir

TOKATtan Haber

Yorum Yaz