Manşet Tokattan

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Paşa kabri başında anıldı

Hemşehrimiz Tümgeneral Aydoğan Aydın Paşa şehit oluşunun 4. yılında kabri başında anıldı.

Şehit Tümgeneralin kabir ziyaretinde konuşan Tokat Milletvekili ve AK Parti Grup Disiplin Kurulu Başkanı Av. Yusuf Beyazıt, “İyi bir insan, iyi bir eş, iyi bir baba olmasının dışında vatanını sımsıkı kucaklayan yiğidim, sevgili yeğenim, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım” diyerek başladığı konuşmasına,

“Bu vatan toprağın kara bağrında  / Sıradağlar gibi duranlarındır / Bir tarih boyunca onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir.” dizlerini okudu.

“Tek derdi vatan, millet ve bayrak olan, vatanın bölünmez bütünlüğü için, vatanın dört bir yanında hatta sınırlarımızın çok ötesinde al bayrağımızı gururla göğsünde taşıyan bir asker, şartlar ne olursa olsun dağ, taş, bayır, yağmur, kar, fırtına demeden iman dolu yüreği, sarılmaz inancı ve yüreğinde vatan ve millet aşkıyla vatanına hizmet eden bir kahraman Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım” diyen Milletvekili Yusuf Beyazıt sözlerini şöyle sürdürdü.

“15 Temmuz 2016′ da ülkemize, milletimize, demokrasi ve milli iradeye karşı gerçekleştirilmeye çalışan kalkışma esnasında görev yaptığı Kayseri 1. Komando Tugayı’nda ‘Bir tek asker bile kışladan dışarı çıkmayacak’ emriyle ülkesine ve vatanına olan bağımlılığını büyük bir gururla yenilemişti Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım. Başarıyla giden yolda inatçı, kararlı ve güven veren, dışardan sert bir yapıya sahip olsa da emrindeki askerleri kendi evladından ayırt etmeyen, askerlerinin de kendisine ‘baba ve kahraman’ diye haykırdığı şefkat, erdem ve merhamet dolu Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım. Silah arkadaşlarının ön adını ‘kahraman’ diye ifade ettiği yiğidim. Ve Kato Kahramanı Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım. Terör örgütünün belini kıran, kaldıkları yerleri silah arkadaşlarıyla beraber terör örgütlerine dar eden, teröre karşı destan yazan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım. Dağlarda başlayan askerliği dağlarda biten kendi ayağının değmediği hiçbir yere askerlerini göndermeyen, korkusuz yüreği cesaret dolu vatan sevgisini iliklerine kadar hisseden Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ım.”

Milletvekili Yusuf Beyazıt, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın henüz Üsteğmen iken yazmış olduğu ‘Hanke’ye Ağıt’ şiirine ait;

“Doksan kişiydik biz o gün / Aç, susuz, uykusuz / Nasır tutmuş ayaklarla yürüyorduk Kaygusuz / Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların / Ayrım Hanke Yaylası´nda, yeşerirken umutlarım / Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara / Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara / Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla / Uyan Hanke, geliyorum, heybetimle, havamla” dizelerini okuyarak, şehit Tümgeneral ’in  Vatanı için korkmadan, yılmadan, büyük bir onur ve gururla vatanı için mücadele verdiğini belirtti.

Milletvekili Yusuf Beyazıt konuşmasında, “Şahadetinin dördüncü yıldönümünde kahraman şehidim Tümgeneral Aydoğan Aydın’ı rahmetle ve minnetle anıyorum. Hakkımız Helal olsun hakkını helal et paşam. Vatan sana minnettar yiğidim” sözleriyle sonlandırdı.

İlgili Yazılar

15 sokak, 15 bin m2 parke

TOKATtan Haber

Peki, yanlış olan ne?

TOKATtan Haber

Hastalıklara Karşı Doğal Çözümler: Vücudunuza Baştan Aşağı Bakım Yapacak 10 Bitki

TOKATtan Haber

Yorum Yaz