Manşet Tokattan Zile

Zile’de Hayat Boyu Öğrenme Haftası nedeniyle sergi açıldı

Tokat’ın Zile İlçesi Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında el sanatları sergisi düzenledi.

Halk Eğitim Merkezi’nde el emeği göz nuru ile yapılan ürünlerin yer aldığı serginin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Polattimur, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Ceyhan ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Çakmak tarafından yapıldı.

Programda kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru sergisinin açılışının ardından konuşma yapan Halk Eğitim Müdürü Erol Şahin, “Covid 19 tedbirlerine uyarak özellikle mesleki eğitim alanında istihdama yönelik alandaki ihtiyaçları karşılayabilmek amacıyla halk eğitim kurslarını mümkün mertebe devam ettirmeye çalıştık. Bugün bunun son noktasındaki ürünlerin sergilenmesi programındayız. Özellikle kadınlarımızın, ev hanımlarınız kurslarımda hem eğitim almaktalar hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Birçok farklı alanda üretim yapıyoruz. Özellikle yıllık 6 bin ayakkabı üretim kapasitemiz var. Değerli taşlarımızı işleyerek kolye, yüzük, teşbih gibi ürünlerimizi aktif satışını yapıyoruz. Zile Halk Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmaları ile ilçemizde yaşayan özellikle kadınlarımızla ciddi bir üretim merkezi haline geldik. Geri dönüşüm noktasında ciddi çalışmalarımız var. Kullanılmayan atık gazete ve dergilerden sepet, sehpa gibi birçok aksesuarı üretiyor ve satışını gerçekleştiriyoruz. Sergimizin açılışı hayırlı olsun” dedi.

İlgili Yazılar

Pet şişeler ile sokak köpekleri için yapılan kulübeler Yeşilyurt’ta

TOKATtan Haber

Dayanışma Şart: Çevrenizdeki Yaşlı İnsanlara Nasıl Yardım Edebilirsiniz?

TOKATtan Haber

Cemil cağlar: “Sportokat’la ilkleri gerçekleştiriyoruz”

TOKATtan Haber

Yorum Yaz