Manşet Yurttan

Edep; Esnaf Dijital Eğitim Projesi

Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Halil Metik Esnaf Dijital Eğitim Projesi (EDEP) Hakkında açıklamalarda bulundu;

Halil Metik açıklamasında, teknolojideki hızlı gelişim ile birlikte ortaya çıkan yeni iş modellerinin birçok endüstriyi derinden etkilediğini söyledi.

Metik, “Bir çok sektörde piyasaya giren işletmeler köklü ve kalıcı olarak nitelenen markaları,işletmeleri ve esnafları zor durumda bırakmıştır. Dolayısıyla işletmelerin rekabet stratejilerini gözden geçirmeleri gerekmektedir.  Birçok şirket için artık küçük ama yenilikçi iş modelleri sunan startup’lar, büyük ölçekli geleneksel rakiplerine göre daha fazla tehdit oluşturuyor. Yıkıcı ve yenilikçi teknolojiler olarak nitelendirilen bu teknolojik yenilikler, zamana ayak uyduramayan şirketler için bir tehdit yaratsa da aslında, bu değişimi önceden görüp kendini adapte edebilen firmalar ve esnaflar için birçok fırsatı içinde barındırmaktadır” dedi.

Bu fırsatları değere dönüştürebilmek için şirketlerin ve özellikle esnafların dijital dönüşümü, bir strateji olarak benimsemesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Halil Metik, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Henüz birçok şirkette dijitalleşme ya da dijital dönüşüm kavramlarının tanımı üzerinde dahi ortak bir anlayışa varılmış değildir. Bazı şirketler dijitalleşmeyi sadece bir BT konusu olarak görüp BT projesi olarak yönetmeye çalışıyorlar. Kimi şirketler iş yapış tarzında bir değişiklik yapmadan, sadece o işi teknoloji altyapısıyla destekleyip, aslında otomasyon projeleri yapıyor ve bunu ‘dijital dönüşüm’ olarak adlandırıyorlar. Dijital dönüşüm, teknolojik yeniliklerin getirdiği fırsatları iyi değerlendirip, şirketin ve esnaflarımızın iş yapış tarzında köklü bir değişiklik yaparak, müşterilere yeni bir artı değer yaratılması olarak tanımlamaktayım.”

 Başkan Metik, bu köklü değişiklikliğin müşteri deneyiminde, sunulan ürün ya da hizmetin içeriğinde, şirketin iş ortakları ya da tedarikçileri ile ilişkisinde yapılan bir değişiklik olabilileceğini ifade ederek, “Bu anlayış ile Çukurova Kalkınma Ajansına Teknik Destek Projesi (Proje referans no: TR62/21/TD/0006 ) olarak hazırlayıp sunduğumuz ESNAF DİJİTAL EĞİTİM PLATFORMU (EDEP) Projesini hayata geçirmiş bulunmaktayız. Projemizin yürütücülüğünü kocamanarge firması üstlenmiş ve başarı ile projemizi tamamlamıştır. Bu platform sayesinde işletmelerimiz,esnaflarımız ve çalışanları işlerini aksatmadan işini bırakıp kapatmadan bulunduğu yerden platformumuza üye olarak değişik derslerden eğitim alacak ve aldığı eğitimi işinde ve işletmesinde uygulayarak bir vizyon yaratacaktır. Ayrıca bu platformdan aldığı eğitimleri de  verilen sertifika ile belgeleyecektir. Kurduğumuz Esnaf dijital eğitim platformumuza tüm esnaflarımızın, işletmelerimizin üye olmalarını bekliyor,hepsine bu vesile hayırlı bol kazançlar temenni ediyoruz” dedi.

İlgili Yazılar

Belediye personeline “Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi”

TOKATtan Haber

Şeriat devleti kurulur mu?

TOKATtan Haber

Saçlarınız Onkoloji Hastalarına Moral Olsun

TOKATtan Haber

Yorum Yaz