Manşet Tokattan Turhal

Yeni Pancar Ekiciler Kooperatifi Kayyum Heyeti’nden özensiz kamuoyu duyurusu

Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne kayyum olarak atanan yeni heyet, kamuoyuna ve çiftçilere yönelik bir duyuru yayınladı.

Özensiz bir Türkçe ile hazırlandığı görülen duyuruda, “…üye çiftçilerimizin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda var gücümüzle çalışarak kooperatifimizi daha iyi yerlere taşıyacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu çerçevedeki hedefimiz tüm sorunları en kısa surede çözmek olacaktır. Ve yine çözüm arayışlarımızın içerisinde kooperatifimizin ve iştiraklerimizin herhangi bir mal varlığı ve gayrimenkulü satışı vb. asla söz konusu olamaz, uygun şartlar sağlandığı anda demokratik bir seçim ortamı ile halkın olan kooperatifi halka teslim etmek hedefindeyiz” denilmektedir.

Yeni kayyum heyetinin kooperatifle ilgili ne tür tasarruflarda bulunacakları yayınladıkları kamuoyu duyusunun satır aralarında gizli…

Duyurudan anlaşılıyor ki, yeni kayyum heyetinin de kooperatifi “gecikmeksizin” seçime götürmek gibi bir düşüncesi yok. Ancak “uygun şartlar sağlandığı anda” kooperatifi seçime götüreceklerini bildirmekteler. Peki, bu “uygun şartlar” hangi sürede ve hangi takvime bağlı olarak sağlanacaktır, belirlenmiş midir? Uygun şartların sağlanamaması gibi bir ihtimal var mıdır*

Diğer taraftan seçilen yeni kayyum heyetinin görevi var güçleriyle çalışarak kooperatifi daha iyi yerlere taşımak ve sorunları çözmek değildir. Kayyum heyetinin asıl; birincil görevi kooperatifi gecikmeksizin genel kurula götürmektir. Kaldı ki, kayyum heyeti kooperatifi ne kadar sürede daha iyi yerlere taşıyacaklardır? Uzmanlıkları nedir ki, kooperatifi daha iyi yerlere taşıma iddiasını ileri sürüyorlar? Bu iddiaları gerçekleştirmek birkaç yıl sürer ve kooperatif mali tablosu daha da kötüleşirse bunun hesabını da verecekler mi?

Duyuruda “çözüm arayışlarımızın içerisinde kooperatifimizin ve iştiraklerimizin herhangi bir mal varlığı ve gayrimenkulü satışı vb. asla söz konusu olamaz” denilmektedir. Kayyum heyetinin zaten böyle bir yetkisi yoktur. Kooperatifin mal varlıklarının akıbetine karar verecek olanlar Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kuruludur.

Yeni seçilen kayyum heyeti kamuoyuna güven verme konusunda samimi iseler, genel kurul seçim çalışmalarına derhal başlayacaklarını ve takvim belirleyerek, belirlenen takvime uygun olarak kooperatif genel kurul seçimlerinin şaibeye yer vermeyecek şekilde yapılacağını taahhüt etmelidirler.

Diğer önemli bir nokta da şu. Bu bir ceza davası mıdır ki, kayyum heyeti Asliye Hukuk Mahkemesi dururken, Sulh Ceza Hakimliğince atanmış. Bu bir algı yönetimi mi?

Kayyum Heyetinin hazırladığı “Kamuoyu Duyurusu” aşağıda yazım yanlışlıkları düzeltilmeden olduğu gibi verilmiştir.

KAMUOYUNA DUYURULUR

09.02.2022 tarihi itibariyle Turhal Sulh Ceza Hakimliginin 2020/279 Esas 2020/404  Sayili Karari  ile SS Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifine  kayyim heyeti olarak atanmamizdan dolayi; Kamuoyuna duyurulur.

Kayyim Heyeti adina Cafer Unal  ARSLAN, Recep GOKCE, Adem AKGUL, Orhan SAHIN, Nurettin KELES.

Degerli kamuoyu, degerli  ciftcilerimiz atandigimiz gun itibari ile kooperatifimiz ve uye ciftcilerimizin ihtiyaclari ve talepleri dogrultusunda var gucumuzle calisarak kooperatifimizi daha iyi yerlere tasiyacagimizdan emin olabilirsiniz bu cercevedeki  hedefimiz tum sorunlari en kisa surede cozmek olacaktir. Ve yine cozum arayislarimizin icerisinde kooperatifimizin ve istiraklerimizin herhangi bir mal varligi ve gayrimenkulu satisi vb asla soz konusu olamaz, uygun sartlar saglandigi anda demokratik bir secim ortami ile halkin olan kooperatifi halka teslim etmek hedefindeyiz.

İlgili Yazılar

Bir yılda 125 gazete kapandı

TOKATtan Haber

Başkan Eroğlu; “Tokat’ımız ve Tokatlılar için çalışmaya devam”

TOKATtan Haber

Bu Gazeteci-Yazar Sevan Çamlıca var ya…

TOKATtan Haber

Yorum Yaz