Almus İlçeler Manşet Tokattan

Ömer Sağol’dan Almus Barajı açıklaması…

İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol son günlerde kamuoyuna da yansıyan Almus Barajı’ndaki su potansiyelinin azalmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Sağol , 1966 yılından beri faaliyette olan Almus Barajı’nın tarımsal sulama , elektrik üretimi , balıkçılık ve turizm açısından bölge için önemine dikkat çekti.

Başkan Sağol, “55 yıldır bölgeye hizmet eden Almus Barajı’nda 2021 yılında yaşanan kuraklığın da etkisiyle ilk defa su potansiyeli %10 ‘ lara düşmüş , son üç ayda yağan kar ve yağmur sularıyla bu oran %20 ‘ lere çıkmasına rağmen sıkıntı devam etmektedir” dedi.

Başkan Sağol , ilimizde geniş bir alanda tarımsal sulama da kullanılan baraj suyunda yaşanan daralma nedeniyle artık çiftçilerimizin salma sulama yönteminden vazgeçerek kapalı sulama sistemine geçmeye teşvik edilmesi gerektiğine işaret etti.

Sağol , “Almus Barajı’ndan beslenerek elektrik üretimi yapan hidroelektrik santralinin daha fazla üretim yapmak maksadıyla ilgili kamu kuruluşlarıyla yaptığı protokolleri hiçe sayarak barajdan kota fazlası su takviye ettiği iddialarını duyuyoruz. Bu sebeple yetkili kişi veya kurumların bir an evvel gerekli araştırmayı yaparak iddiaların doğruluğunun ispat edilmesi halinde söz konusu şirkete hukuki yaptırımların başlatılmasını bekliyoruz” dedi.

İlgili Yazılar

Hem esnaf hem de halk fiyatlara isyan etti: Böyle giderse bu iktidar gitmiştir

TOKATtan Haber

Tokat’ın canına böyle okuyorlar! Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Hikâyesi (2)

TOKATtan Haber

Kim yalan söylüyor? Bakan mı çiftçiler mi?

TOKATtan Haber

Yorum Yaz