Manşet Tokattan

İşin tadı iyice kaçtı

Tokat’ta davetiye hazırlayarak gönderen, program hazırlayarak yayınlayan kamu kurumları işin tadını iyice kaçırdı.

Tokat Valiliği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı davetiyesinde, törenin yapılacağı yeri Atatürk ismini çıkararak “26 Haziran Kültür Sarayı” olarak yazmış, gazeteci Sayın Sevan Çamlıca’nın gerek valilik makamına gerekse ilgililere yaptığı uyarı sonunda sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda program metni “26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı” olarak düzeltilmişti.

Şimdi de Türk Kızılay Tokat Şubesi genel kurul davetiyesinde, genel kurulun yapılacağı yeri  Atatürk ismini çıkararak “26 Haziran Kültür Merkezi” olarak yazdı.

“26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı” olarak bilinen bir mekânın adından “Atatürk” isminin ısrarla çıkarılması ve sorumluların bu konuda gereğini yapmaması duyarlı Tokatlıların tepkisini çekmeye başladı.

Bu konuda bir soruşturma yapılacak mı?

Söz konusu mekânın isminin “26 Haziran” diye başlaması dahi Atatürk’ün Tokat’a ilk gelişinin (26 Haziran 1919) bir hatırası olmasına karşın, bu mekânın isminin yazılması sırasında “Atatürk” ibaresinin kamu görevlileri tarafından çıkarılmasının “unutulmuş” şeklinde bir gerekçeyle açıklanması toplumu tatmin etmemektedir.

Diğer taraftan bu mekânın ismi “26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı” mı yoksa “26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi” midir? Girişinde 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı olarak yazılan bu mekânın isminin doğru yazılması hususunda gerek kamu gerekse özel kesimin hassasiyet göstermesi gerekmektedir.

Tokatlılar bu “duyarsızlığı” sergileyenler hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve ilgililenlerden suskun kalmayarak, kamuoyuna tatmin edici bir açıklamanın yapılmasını beklemektedir.

KAYNAK: Sevan Çamlıca / Gülistan Tokatlıların Yeri

İlgili Yazılar

İsraf Açıklaması Yapan Emine Erdoğan’ın Roma Gezisinde Taktığı Çantanın Fiyatı: 10 Asgari Ücret!

TOKATtan Haber

TSO Başkanı Ali Çelik ve basın açıklaması

TOKATtan Haber

ABYB Başkan Yardımcısı Orakçı: Yarım kalan tarım projeleri istemiyoruz

TOKATtan Haber

Yorum Yaz