Manşet Tokattan

Bahaneneniz batsın! Salonun damı akıyormuş!

Sinan Oğan’ın Tokat konferansı valilik tarafından iptal edildi. Gerekçe: “salonun damı akıyormuş!”

Türkiye Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi(TÜRKSAM) Başkanı ve Eski Milletvekili Sinan Oğan’ın Tokat’ta yapacağı konferans iptal oldu. Konferansın iptal olması sonrasında Tokat’ta bir restoranda sevenleri ile buluşan Oğan’a, İşadamı Ümit Sarıtaşlı, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr Ali Çelik ve bazı STK temsilcileri de eşlik etti. Burada yenen yemekli görüşme sonrasında basın mensuplarına Atatürk Kültür Sarayı önünde basın açıklaması yapılacağı bilgisi verildi. Bunun üzerine Sinan Oğan, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nın önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

OĞAN: “DAMI AKIYOR GEREKÇESİYLE SALONU KAPATTILAR”

Sinan Oğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bugün Türk dünyasının güncel meselelerini, Turan’ı, Kırım’ı, Türkmeneli’ni, Doğu Türkistan’ı konuşmak için buraya geldik. Çok önceden izin aldık, il özel idaresine ait salonda toplantı yapmak için 7’de sözleştik, duyurularını yaptık. Valilik müracaatımızı yaptık, parasını yatırdık, makbuzunu aldık. Her şey normal yolunda giderken, gördüğünüz gibi salonu kapılarını kilitlediler. Tadilat yapılıyor, damı akıyor gerekçesiyle salonu kapattılar. Atatürk Kültür Merkezi’nin damının aktığını söylüyor İl Özel İdaresi Genel Sekreteri. Vallahi eğer Atatürk Kültür Merkezini, Atatürk’e yakışır bir şekilde merkez olarak tutamıyorsanız, Atatürk Kültür Merkezi’nin damı akıyorsa o görevde siz ne iş yapıyorsunuz?

OĞAN: “TOKAT VALİSİ NEDEN RAHATSIZ OLUR?”

İkincisi devletin bir ciddiyeti olur arkadaşlar. Biz burada konferans vermeye geldik. Bizim herhangi bir siyasi partiyle, herhangi bir toplulukla, herhangi bir yapıyla, devletin herhangi bir kurumuyla ne işimiz olur, ne onların karşısında herhangi bir tavrımız, duruşumuz olur. Biz burada Tokat halkına Türk Dünyası’nın meselelerini konuşmaya, Türkiye’deki sığınmacı sorunuyla ilgili gelecek soruları; çünkü bu konu çok soruluyor bize, cevaplamaya geldik. Bundan Tokat Valisi neden rahatsız olur? Tokat Valisini makamında ziyarete gittim. Maalesef ki Tokat Valisini makamında bulamadık. Tokat Valiliği’nde kimseyi bulamadık. Yazı İşleri Müdürü hariç. Şimdi böyle olmaz arkadaşlar.

OĞAN: “BU ÜLKE BİZİM, TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİNDİR”

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin burada bize imkan sunması, bizim de anayasanın bize vermiş olduğu hak olan toplantı hakkımızı burada kullanmamız gerekirdi. Biz kimseye karşı değiliz. Biz burada bir siyasi faaliyet yürütmüyoruz. Burada yaptığımız çalışma bir siyasi faaliyet değil. Kaldı ki, siyasi faaliyet de yapabiliriz. Bunu engelleyen bir durum yok. Türkiye’de PKK’lılar konuşur. Çıkar televizyonda konuşur PKK’lılar. PKK’lılar meclise girer, ipini koparan Türkiye’ye gelir. Ama Türk Milliyetçisi Sinan Oğan’ın toplantı yapmasına engel konur. Böyle bir şey olur mu? Bu ülke sadece sizin değil, bu ülke bizim, Türk milliyetçilerinindir. Ve bu ülkenin bir vatandaşı bir ferdi olarak bu ülkede milletvekilliği yapmış bir kişi olarak, Tokat’taki bizi seven arkadaşlarımızla biz kanuna uygun bir şekilde toplantı yapmak istiyoruz. Sinan Oğan’dan korkmanıza, çekinmenize gerek yok. Sinan Oğan bir vatan evladıdır. Türk milliyetçisi bir vatan evladıdır. Söylemlerimiz bizim bu devlete bu millete asla karşı değildir. Bu milletin, bu devletin çıkarlarını korumak içindir. Ve maalesef ki Sayın Vali karşımıza çıkıp da iptal gerekçesini söylemeye dahi cesaret edemediler. İl özel idaresi türlü türlü yalanlar uydurmak zorunda kaldı. Onu da anlıyorum. Yani o da memur.OĞAN: “SESİMİZİ KISACAĞINI ZANNEDİYORLAR”Yoğun bir ilgi olacaktı. Buraya kadar gelen, Tokat’ın ilçelerinden bölgelerinden gelen Tokat halkına selamlarımı, saygılarımı, teşekkürlerimi bildiriyorum. İnsanlara buraya gelmemelerini ifade etmek durumunda kaldık. Çünkü bize 2 saat öncesinden salonun tadilata alındığını söylediler. Türkiye’de demokrasi şiarıyla iktidara gelenler salonları kapatarak bizim sesimizi kısacağını zannediyorlar ama salonları da kapatsanız, ne yaparsanız yapın Türk milliyetçilerinin sesini kısamayacaksınız.

OĞAN: “TAMAMEN SİYASİ BASKI”

Tamamen siyasi baskı. Yani şu salonu siz konferans yapılamayacak damının aktığı bir yer olarak görüyor musunuz? Peki damı akan konferans salonunun makbuzunu alıp parasını alıp makbuzunu verirler mi? Bir saat öncesine kadar buraya polis koruması niye versinler? Bir saat öncesine kadar hiçbir sorun yokken son anda Ankara’dan gelen bir telefonla bunun iptal edilmesi olacak iş midir? Zaten birtakım provokasyon olacak duyumları da alıyorduk. Ancak devletin işi güvenliği sağlamaktır ve biz burada Türk milliyetçileri olarak bu işin altında imzası olan herkesi kınadığımızı ifade ediyoruz. Hukuk önünde de inşallah günü gelecek hesap verecekler.

OĞAN: “KARŞI ÇIKACAĞIZ”

Karşı çıkacağız. Hep beraber hukuk içerisinde. Hiçbir provokasyona, hiçbir farklı yöne çekmelerine müsaade etmeyeceğiz. Biz demokrasi içerisinde fikir hürriyetini savunan insanlarız. Fikrimizi söyleyeceğiz. Sinan Oğan’ın fikirlerinden ve arkadaşlarının fikirlerinden kimsenin rahatsız olmasına gerek yok.

İlgili Yazılar

Zile’ye bir park daha: Dinçerler Parkı’nın açılışı yapıldı

TOKATtan Haber

Turizmde gelecek on yılın trendleri neler?

TOKATtan Haber

Bu ameliyat Tokat’ta bir ilk oldu

TOKATtan Haber

Yorum Yaz