Manşet Tokattan

Başkan Eroğlu “Tokat’ımızı güzelleştirmeye devam ediyoruz”

Başkan Eyüp Eroğlu, mahallelerde yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Camii Kebir ve Erenler Mahallesi’nde devam eden sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Eyüp Eroğlu, mahalle sakinleri ile birlikte yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Tokat’ımızı şehrimize renk katan bir arastaya kavuşturuyoruz

Tokat’ta restorasyon çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bizim ‘900 Adımda 900 Yıl’ adı ile ortaya koyduğumuz projemizle hem Türkiye’ye hem de bütün Dünya’ya tanıttığımız bölgemizde kalan birkaç noktada kalan çalışmalarımız bittiğinde bu bölgemiz tam anlamıyla bir turizm merkezi olup tarihi ve turistik bakımdan ülkemizin ve Dünya’nın gözbebeği noktalardan biri olacak” dedi.

Sulusokak Sokağı’nın bitim noktasında 18 tane sivil mimari ve tarihi özelliklere sahip binanın olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu binalarımızın restorasyonu için geçtiğimiz aylarda Anıtlar Kurulundan da izin almak suretiyle süreci başlatmıştık. Bayramın hemen akabinde de inşaat sürecimiz başladı. Öncelikle binaların cephelerindeki iyileştirmeler, çatı ve tavanlarında yenilemeler yapıyoruz. Dükkânların cepheleri ve levhaları ile ilgili düzenlemelerimizi yapacağız. Çalışmalarımız tamamlandığında Tokat’ımızı burada görsellik bakımından bölgeye ve şehrimize renk katan, göz alıcı güzellikte bir arastaya kavuşturmuş olacağız. Çalışmaları çok hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık bir ay önce başladığımız çalışmaları Allah’tan bir mani keder olmazsa 4 ay içerinde tamamlamayı hedefliyor, Eylül ayı içerisinde şehrimiz Tokat’ın tarihi güzellikleri arasında yerini alacak” dedi.

Tokat bir inci, bu inci yaptığımız çalışmalarla kabuğundan çıkıyor

Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Camii Kebir Mahallesi Muhtarı Mustafa Gökrem “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz düsturu ile çalışan değerli belediye başkanımız Eyüp Eroğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Tokat’ı ilmek, ilmek işlemeye, bir dantela gibi her noktasına dokunmaya halen devam ediyor. Kişiliğinde yapıyla beraber bu işleri yapmaktan haz duyduğunun bir göstergesidir. Tokat’ın birçok tarihi eserlerinin bulunduğu sokaklarımızda Sokak Sağlıklaştırma yaparak Tokat’ın önemli bir ihtiyacını karşılıyor. Tokat bir inci, bu inci şimdi Eyüp Eroğlu başkanımızla kabuğundan çıkıyor” dedi.

Mahalle esnaflarından Kadir bey, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’ndan dükkanların camekan ve tentelerinin belediye tarafından tarihi dokuya uygun olarak yenileneceği bilgisini aldıklarını ifade ederek duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet bey, “Yapılan iş kötü olmaz. Mahallemiz, evlerimizin cepheleri çok güzel oldu, bu güzellikler için başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

Yaklaşık bir ay önce başlayan çalışmaların Eylül ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

İlgili Yazılar

Bedelli askerlik ücreti belli oldu

TOKATtan Haber

Tutumlu Kadınlar Doka Desteği İle Dijital Ortamda Satışa Başladı

TOKATtan Haber

Asırlık konak Zile Belediyesi kültür ve sanat evi olarak hizmete açıldı

TOKATtan Haber

Yorum Yaz