Manşet Yaşam Yurttan

Erkeklerin medikal estetiğe ilgisi artıyormuş

Dermataloji Uzmanı Dr. Figen Bilen, genç ve bakımlı görünmek isteyen erkeklerin; dolgu botokstan cilt gençleştirmeye, lazer epilasyondan bölgesel incelmeye kadar medikal estetik uygulamalara ilgisinin arttığını söyledi. 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Bilen, kadınlara uyguladıkları hemen her tür estetik işlemleri erkek hastalara da uyguladıklarını belirterek, “Devir imaj devri. Günümüz erkekleri kendileriyle daha çok ilgileniyorlar. Mümkün olduğunca daha enerjik ve bakımlı görünmek istiyorlar. Bunun için daha bakımlılar. Medikal estetik işlemlerimize erkeklerden de yoğun talep var” diye konuştu.

Erkeklerin Favorisi Botoks ve Lazer Epilasyon

Dr. Figen bilen, erkeklerin medikal estetik uygulamalarından en çok dolgu botoks, lazer epilasyon ile saç dökülmesine yönelik uygulamalara ilgi gösterdiklerini söyledi. Bilen, cilt gençleştirme, sıkılaştırma, bölgesel yağlanmayı azaltıcı uygulamalar ve sarkma tedavilerinin de erkeklerin sıkça başvurdukları medikal estetik uygulamalar olduğunu kaydetti.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Bilen erkeklere yönelik medikal estetik uygulamalarla ilgili şu bilgileri verdi:

Erkeklerde En Önemli Nokta Çene Hattı

“Erkeklere yönelik botoks ve cilt gençleştirme uygulamalarında sıfır kırışıklık gibi bir hedefimiz yok. Feminen (kadınsı) bakışlar, feminen bir yüz istemiyoruz. Bu nedenle, erkeklerde botoks biraz farklı noktalara yapılıyor. Kadınlar daha kalkık kaşlar isterken, erkekler düz kaşlar istiyor. Çok gergin ve yapay bir görüntü olmaması için göz çevresi kaz ayağı çizgilerini tamamen açmıyoruz. Göz altı dolgularında da ön tarafı çok belirginleştirmiyoruz.

Erkekte en önemli nokta çene hattı. Çene kemiği son yıllarda önem kazandı. Yüzü daha iyi göstermek için özellikle çene kemiğinin görünümünü güçlendiren uygulamalar yapıyoruz. Böylece daha karizmatik görünüyorlar. Erkeklerde çok katmana dolgu gerekebiliyor. Daha yoğun malzeme ve teknik kullanıyoruz. Çökmeleri azaltıp daha genç ve dinamik gösteren uygulamalar yapıyoruz. Çiğneme kasları ve çene erkekte çok önemli bir yapı. Bu nedenle çiğneme kaslarını inceltici uygulamalardan da kaçınıyoruz. Aksine çene köşelerini daha yoğunlaştırabiliyoruz, çeneyi genişletip uzatabiliyoruz.

Dudak dolgusu ise erkeklerde çok nadir yaptığımız bir uygulama. Ancak bir sıkıntıyı, sorunu çözmek veya asimetriyi gidermek için kullanıyoruz.

Gençlerden Lazer Epilasyona Yoğun ilgi

Lazer epilasyon her yaştan erkeğe uygulansa da en çok gençlerden rağbet görüyor. Gençler yüz, boyun bölgesinde, ensede, sırtta, kolların bazı bölgelerinde kıllanma istemiyor. Daha estetik ve daha bakımlı görünmek istiyorlar.

Beyaz Yakalıların Tercihi Terleme Botoksu

Terleme problemini uzun soluklu gideren terleme botoksu, yaz kış yoğun olarak çalışan erkeklerin ilgisini çeken bir uygulama. Özellikle de gömlekle ceketle çalışmak zorunda olan beyaz yakalıların sıklıkla başvurdukları bir yöntem.

Göbeği Eritmek İçin Lipoliz uygulaması

Erkekler genellikle bel çevresi ve göbek bölgesinde yağlanma sorunu yaşıyor. Göbek bölgesi için yağı parçalayan ve azaltan, kas kuvvetini artıran, kasları çalıştıran, lenf akımını hızlandıran cihazlardan yararlanıyoruz.  Ayrıca; göbekte, bel bölgesinde, göğüslerde ve gıdı bölgesi için lipoliz uygulamaları yapabiliyoruz. Hastanın durumuna göre iğne ile yağ eritme uygulamaları var. Diğer bölgelerde de kas kuvvetini artırıcı ya da yağı eritici cihazlardan yararlanıyoruz.

Saç Dökülmesini Önleyen Uygulamalar

Erkeklerde sık görülen problemlerden birisi de saç dökülmesi. Ne kadar erken çözüm üretmeye başlarsak o kadar etkili sonuç alıyoruz. PRP, mezoterapi, vitamin mineral karışımları, medikal tedaviler ile saç kökünü uyaran lazer tedavileri bu sorunun giderilmesinde etkin oluyor. Genellikle kombinasyon tedaviler tercih ediyoruz. Bu uygulamalarla saç dökülmesi azalırken, bebeksi saçlar uzayıp kalınlaşıyor.”

İlgili Yazılar

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tanıtım Toplantısı

TOKATtan Haber

Elektro- Optik Termal Radarlar ile Orman yangınları önlenebilir

TOKATtan Haber

Dayanışma Şart: Çevrenizdeki Yaşlı İnsanlara Nasıl Yardım Edebilirsiniz?

TOKATtan Haber

Yorum Yaz