İlçeler Manşet Tokattan Zile

Zile Geleneksel Kiraz Festivali 24 Haziran’da başlıyor

Zile Geleneksel Kiraz Festivali’nin 24 Haziran’da başlayıp, 26 Haziran’a kadar devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Şükrü Sargın tüm Tokatlıları festivale beklediklerini belirtti.

Başkan Sargın 24 ve 25 Haziran tarihlerinde belediye önünde akşam halk konseri verileceğini belirterek, “Festival kapsamında 26 Haziran Pazar günü Karadini mevkiinde bulunan belediyemiz bağında Zile’nin yerli salçasından, salamura yaprağından geleneksel usullere göre ve geleneksel yiyeceğimiz olan Bat Yarışması ile kiraz yarışması düzenlenecek ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecektir” dedi.

26 Haziran Pazar günü festival bağında yapılacak olan kiraz eğlencelerinde sahne almak üzere yöresel sanatçı Tokatlı Mirza ve ekibinin sahne alacağını ifade eden Başkan Sargın sözlerini şöyle sürdürdü.

“Festivalimize gelecek olan sanatçılar, basın mensupları ve şehrimizin tanıtımı ve gelişimine katkı sağlayacak. Festival kapsamında Zile Kale’sini gezecek olan ziyaretçilerimize gezilerinde cevizli helva ve limonata ikram edilecektir. 26 Haziran Pazar günü belediyemiz bağındaki kiraz şenliklerinde de çocukları eğlendirmek amacıyla etkinlikler düzenlenecektir. Tüm Tokatlıları festivalimize bekliyoruz.”

İlgili Yazılar

CHP muhafazakar seçmenin oyunu niçin alamıyor?

TOKATtan Haber

Belediyeden ‘ürün künye” denetimi

TOKATtan Haber

Mustafa Arslan, diğer Cumhur İttifakı milletvekilleri ve Sosyal Medya Yasası

TOKATtan Haber

Yorum Yaz