Manşet Tokattan

Kitap Fuarı kapılarını 10 gün açık tuttu

Bu yıl Tokat Belediyesi tarafından dördüncüsü düzenlenen Kitap Fuarında 10 günde 1 Milyon kitap, Tokatlı kitapseverlerle buluştu.

Çocuklar, gençler ve 7’den 77’ye her yaştan bireylerin kitap etrafında buluşmasını sağlayan Tokat 4. Kitap Günleri Fuarı kapılarını 10 gün açık tuttu. Geçtiğimiz iki yıl pandemi süreci nedeniyle düzenlenemeyen kitap fuarına ilgi bu yıl oldukça fazlaydı.

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Kent Konseyi organizesinde 03-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 4. Tokat Kitap Günleri Fuarında okurlar yazarlar ile buluştu. Cumhuriyet Meydanında kurulan fuar alanında yaklaşık 1 Milyon kitap okuyucusu ile buluşurken, 150’ye yakın yerli ve ünlü yazar imza günleri ve söyleşi etkinliğinde kitapseverlerle bir araya geldi.

10 Gün devam eden fuar alanındaki söyleşilere günlük 3 Binin üzerinde öğrenci katılırken yaklaşık 100 Bin kişi fuar alanını ziyaret etti.

TOKAT KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

1 Milyon kitap, 100’den fazla etkinlikle 4. Tokat Kitap Günleri Fuarı kitapseverlerle buluştu.
Fuarda konferanslar, söyleşiler, şiir dinletileri ve imza etkinlikleri yapıldı.
Türkiye’nin önde gelen 65 yayınevinin yer aldığı fuar kapsamında; Serdar Tuncer, Saliha Erdim, Mete Yarar, Kemal Sayar, Bilal Sami Gökdemir, Yusuf Efe Göçer, Ozan Bodur, Prof. Dr. Tufan Gündüz, Tarık Tufan, Tuğba Coşkuner, Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Sibel Eraslan, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Alişan Kapaklıkaya, Bestami Yazgan gibi birçok isim Tokatlılarla bir araya geldi. Tokatlı Yazarlar da Kitap Fuarında Yer Aldı.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kitap Günleri’nin devam edeceğinin müjdesini verdi.

Başkan Eyüp Eroğlu 4. Tokat Kitap Günleri’ne gösterilen ilgiden dolayı tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Eroğlu yaptığı açıklamada; “Tokat Kitap Günleri sadece kitaplarla buluşulan bir mekân olmanın ötesinde öğrencilerin yazarlarla buluşup onlarla sohbet etme imkânı bulduğu, yazarların dünyasına girebildikleri, sordukları sorular ile ufuklarının sınırlarını sonsuzluğa açtıkları bir etkinlik olma özelliğini de kazanmış oldu.

Kitap fuarımıza katkı sağlayan; Yazarlarımıza, Kurumlarımıza, emeği geçen dostlara ve Kitap sevgisini yüreğinde hisseden tüm Tokatlılara teşekkür ediyoruz. Başka bir Kitap Fuarında buluşmak dileğiyle” dedi.

İlgili Yazılar

CHP’li Kadim Durmaz’dan Tokat’taki işsizlik için önerge…

TOKATtan Haber

Enflasyon altında ezilen, çarşıda, pazarda, mutfakta büyük sıkıntılar yaşayan milletimiz sırtına yüklenen bu faiz yükünü nasıl taşıyacak

TOKATtan Haber

Turquality’deki firmalar, pandemide dünyada bir adım önde

TOKATtan Haber

Yorum Yaz