Manşet Tokattan

Ömer Sağol: 20 yıldır iktidarda olanların çözemedikleri sorunları biz çözeceğiz

Tokat Güneş haber Gazetesi’ne yaptığı açıklamada gerek yerel ölçekte, gerekse ülke genelinde yaşanan ve 20 yıldır ülkeyi yönetenlerin çözemedikleri sorunları iktidarlarında kendilerinin çözeceklerini söyleyen İyi Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol “Bizimle hem Tokat’a hem de Türkiye’ye huzur ve refah gelecek” dedi.

İl Başkanı Ömer Sağol, enflasyonun % 80’ bandına dayandığı günümüzde Cumhurbaşkanının hala ‘Ekonomide işler yolunda’ dediğini anımsatarak, “ Sayın Cumhurbaşkanı ülke yönetimini bırakmış,  algı yönetimi yapmaya çalışıyor. 20 yıldır iktidarda olup, emeklimizin, memurumuzun, işçimizin, esnafımızın, iş dünyamızın, gençlerimizin, öğretmenlerimizin, doktorlarımızın, toplumun her kesiminin sorunlarını çözemeyen bu iktidarın bundan böyle bu kesimlerin ve ülkenin sorunlarına çözüm olamayacağı artık açık seçik ortadadır” dedi.

Ezilenlerin, yok sayılanların, yoksullaşanların isyanına tercüman olacağız

Başkan Ömer Sağol Genel Başkanları Meral Akşener’in ülkeyi karış karış gezdiğini vurgulayarak şunları söyledi.

“Sayın Genel Başkanımız bu gezilerinde kazancı ile kirasını bile karşılamayan esnaflarla, tencere kaynatmakta zorlanan annelerle, çocuğuna çikolata bile alamayan babalarla, yaşından büyük dertlerin sahibi çocuklarla karşılaşıyor. Sınavdan 98 puan almasına rağmen 58 puanlı rakibine elenen; Ak Partili dayısı olmadığı için ortada bırakılan gençlerle, büyüyen ama büyütemeyen, okuyan ama okutamayan, girdiği sınavları kazanan ama bir türlü atanamayan yılgın, umutsuz öğretmenlerle karşılaşıyor. Üretebilmek için borca giren ama borcunu ödeyemediği için tarlasını satmak zorunda kalan çiftçilerle karşılaşıyor. Peki, Tokat bölgesi buralardan farklı mı? Benim Tokat ve ilçelerindeki gezilerimde girdiğim dükkânlarda, gezdiğim sokaklarda, her sosyal çevreden, her yaş grubundan, her görüşten insanımızla sohbetimizde benzer dertlerle karşılaşıyorum. Mevcut siyasal iktidar bütün bu neden olduklarına ve insanımıza yaşattıklarına rağmen, seçimlerde hoşgörü ile karşılanacağını sanıyorsa çok yanılıyor. İktidarımızda maaşını alamadan zammı eriyen asgari ücretlilerin, aldıkları üç kuruşla geçinmeye çalışan emeklilerimizin, esnafımızın, fırıncılarımızın dertlerine ilaç olacağız.

2053’ü, 2071’ i bekleyemeyiz, ne yapacaksanız şimdi yapınız!

Siyasal iktidarın gerçekte Türkiye’ye dair bir vizyon ortaya koyamadığı için bugünün sorunlarını çözemediğine işaret eden İyi Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol, “2023’ e 6 ay kalmış Sayın Cumhurbaşkanı 20 yılda yapamadıklarını 2023’e kadar yapacağını iddia ediyor. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de açıkladığı gibi, milletimiz bugün taneyle domates alıyor. Sayın Cumhurbaşkanı;  ‘2023’te lojistiğimiz harika olacak.’ diyor. Milletimiz bugün arabasına mazot alamıyor. Sayın Cumhurbaşkanı; ‘2023’te ulaştırma muhteşem olacak’ diyor. Milletimiz bugün temel gıda maddelerine bile erişemiyor. Ama Sayın Cumhurbaşkanı; ‘Şükredin, 2071 olağanüstü olacak.’ diyor. Allah Sayın Cumhurbaşkanına bu kadar uzun ömür verir mi bilemem ama şahsen ben 31 ila 51 yıl daha yaşayacağımdan emin değilim. Sayın Cumhurbaşkanı Bir tek bugün ve yakın gelecekte ne olacak onu söyleyemiyor. Tokatlı hemşerilerimiz çektikleri sıkıntıların 2053 ve 2071 yılına kadar sürmesini istemiyorlarsa bu ucube sistemden ve bu siyasal iktidardan ilk seçimde kurtulmalıdır” dedi.

Tokat 20 yıldır alamadığı yatırımları bizimle alacak

İyi Parti İl Başkanı Ömer Sağol, ülke sorunları gibi Tokat’ın ağır ve makro düzeydeki sorunlarının da çözülemediğini kaydederek şunları söyledi

“Daha çok yakında Cumhuriyet Meydanı’na kurulan bir çadırda Tokat Belediyesi tarafından bir Kitap Fuarı yapıldı. AKP 20 yıldır iktidardadır. Tokat Belediyesi de yaklaşık 20 yıldır AKP’li belediye başkanları tarafından yönetilmektedir. Ancak bu yirmi yılda Kitap Fuarı, Tarım Fuarı, Turizm Fuarı, Ticaret Fuarı gibi etkinliklerin yapılacağı bir fuar alanı inşa edilip, ortaya çıkarılamamıştır. Yakın coğrafyamızdaki şehirler bizden kat be kat gelişirken, ekonomileri büyürken, Tokat hem kentsel, hem de ekonomik anlamda gelişmesine hizmet edebilecek yatırımları 20 yıldır alamamıştır. Tokat ihtiyacı olup da 20 yıldır alamadığı, Fuar Alanı, Tokat-Niksar-Ünye, Alaca-Tokat Karayolu, Çamlıbel Tüneli, OSB-Turhal Demiryolu, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi gibi yatırımları 36 ay içerisinde bizimle alacak, Tokat’ın ticaret ve turizmini ülkemiz ve dünya ile buluşturacağız.”

İlgili Yazılar

Yoksulluk sınırı ilk kez bu rakamı aştı

TOKATtan Haber

Tutumlu Kadınlar Doka Desteği İle Dijital Ortamda Satışa Başladı

TOKATtan Haber

TOKAT YEŞİL KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NDE NELER OLUYOR? TOKAT YEŞİL KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİFİ BAŞKANI ALTAN ÇELİK GERÇEKLERİ Mİ SÖYLÜYOR?

TOKATtan Haber

Yorum Yaz