Kadir Özbilgin Köşe Yazıları Manşet Tokattan

Özdilek Özcan artık koşmuyor, depara kalkmış tutulmuyor!” (II)

Şimdi eski Hükümet Konağı’nı satışı çıkarılması sürecine gelelim.

Sırayla gidelim. Niksar Belediyesi’nin mülkiyetinde olan, ancak Niksarlılara ait irili ufaklı hatırı sayılır sayıda değer Sayın Özdilek Özcan tarafından satılmış ve bu satışlar için Niksar kamuoyundan itiraz gelmemiştir. Çünkü Niksarlılar, Başkan Sayın Özdilek Özcan’ın bu satışlardan elde ettiği mali olanakları şehirlerinin gelişiminde kullanacağına ilişkin bir ümidi beslemişlerdir.

Ancak bu satışlardan elde edilen maddi olanakların kentsel gelişim anlamında görünür ve hissedilir bir sonuca yaramadığını deneyimleyerek öğrendiler.

Şimdi ise, bir “AKP üst düzey yöneticisinin” (o da ne demekse)  oturduğu yerden sarf ettiği “halk memnun, bu Niksar’ın faydasına” sözünün tam tersine, Niksar kamuoyu bu satışa, gerekçelerini de açıklayarak karşı çıkıyorlar.

Niksarlı birisi olarak hemşerilerimin bana bizzat ilettikleri bu haklı gerekçelerinden de söz edeceğim.

Önce söz konusu yapının ihaleye çıkarılması ile ilgili süreci gözden geçirelim. Yapılan ayıplı uygulamalara değinelim.

Eski Hükümet Konağı’nın, 02.10.2006 tarih, 26307 sayılı Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelik’in “Kayıt ve kontrol işlemleri” başlıklı 5’inci maddesi gereğince, rayiç değer üzerinden kayda alınıp alınmadığı, muhasebe hesaplarına kaydedilip kaydedilmediği,  kaydedilmişse hangi rayiç değer üzerinden kaydedildiği tarafımızdan bilinmemektedir.  Bu konu çok önemlidir. Çünkü bu yapı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca “bonus” olarak belediyeye verildiği için, yapının maliyet değeri üzerinden değil, rayiç değer üzerinden kayda alınmış olması gerekmektedir.

Belediye bu rayiç değer kaydını yapmış mıdır? Yapmışsa hangi rayiç bedel üzerinden yapmıştır.  09 Ağustos 2022 de yapılan ihaledeki söz konusu yapının muhammen bedeli 34.420.650,00.-TL olarak nasıl bulmuştur? Bu sorular açıklamaya muhtaçtır.

***

Yine söz konusu taşınmazın satışı Niksar Belediye Başkanlığı’nın 07.06.2022 tarih, 22/43 sayılı meclis kararı ile karara bağlanmıştır. Ne yazık ki, bu karar “Kesinleşen meclis kararlarının özetleri yedi gün içinde uygun araçlarla halka duyurulur” hükmüne rağmen, Niksar halkına duyurulmamıştır.

Belediyenin web sitesinde “Meclis Kararları” başlığında bir sekme bulunmakta ancak bu sekme aktif olmadığından belediye meclis kararları ile ilgili olarak zamanında bilgi de edinilememektedir. Bu yaklaşım, Niksar Belediyesi’nin böyle tartışmalı konularda şeffaf olmadığına, bu tip işlemleri kamuoyunun dikkatinden kaçırdığına yönelik düşünceler oluşmasına neden olmaktadır.

Bu satışın hangi şartlarda ve koşulda yapıldığını bırakınız kamuoyunu, meclis üyeleri dahi bilmemektedir. Oysa bu çok önemlidir.

Belediye Başkanı Sayın Özdilek Özcan söz konusu yapının satışı için genel geçer açıklamalarla meclisten yetki alıyor ama bu yapının ihalede hangi bedelle satıldığını, ihaleyi kimin aldığını, yapının hangi şartlarda ihale edildiğini, ihale bedelinin ihaleyi alan şahıs/firma tarafından nakit mi, vadeli mi yoksa kat karşılığında mı yapılıp yapılmayacağını, İhale bedelinin ödenememesi durumunda ne tür bir müeyyide uygulanacağını ve bu satışın, seçim sath-ı mailine girilen bu günlerde neden yapıldığını kamuoyuna açıklamıyor.  Tescilli kekemeleri oynuyor.

Bu soruların yanıtlarını hadi kamuoyu bilmiyor, peki belediye meclis üyeleri biliyor mu? Hayır! Peki, bu konularda yazılı başvuruda bulunarak bilgi isteyen meclis üyesine bu güne kadar bir yanıt verilmiş mi? Yine hayır! Peki, soralım, Başkan Sayın Özdilek Özcan kamuoyuna ve de meclis üyesine açıklamaktan çekindiği ne ya da neleri gizliyor?

Bakınız Meclis Üyesi Ali Berke, 17 Ağustos 2022 tarihinde Niksar Belediye Başkanlığı Mali İşler Müdürlüğü’ne bir dilekçe yazarak, söz konusu yapının ihale edilmesine ilişkin ihale şartnamesinin ve ihale sonrası yapılan satış sözleşmesinin birer suretinin tarafına verilmesini istemiştir.

Aradan 8 gün geçmesine karşın Sayın Ali Berke’ye bir yanıt verilmemiştir. Büyük bir olasılıkla ya yanıtlama süresinin dolmasını bekliyorlar ya da AKP’ye özgü bir zihniyetle yaptıkları sözleşmeyi “ticari sır” deyip geçecekler. Peki, ihale şartnamesinin bütününü vermemek için hangi bahaneyi bulacaklar ben de bekliyorum.

Oysa açıklık, şeffaflık, bilgilendirme, mevzuatla düzenlenebilecek bir şey değildir. Açıklık, şeffaflık ve bilgilendirme belli bir tutum değişikliği, idare olarak yapılanları paylaşma, faaliyetleri gösterme ve tartışmaya açık halde tutma yönünde bir gönüllülüğü, kültürü gerektirir.

Ancak Sayın Özdilek Özcan “bizim insanımız unutma özürlüdür” diye düşünüp,  kamuoyunun bunu unutacağını sanmamalıdır. Kamuoyu unutsa da, ben ve benim gibiler ilk yerel seçimlerde, tüm ayıplı uygulamalarını anımsatacağız. Bundan emin olabilir.

DEVAMI YARIN

İlgili Yazılar

Türkiye, Sosyal Adalet Endeksi’nde 41 ülke arasında 40. sırada!

TOKATtan Haber

Zabıta ekiplerinden etiket denetimi

TOKATtan Haber

Spor Tokat’la Türkiye ikinciliği

TOKATtan Haber

Yorum Yaz