Manşet Tokattan

Başkan Kurtgöz’den “3 milyon lira” tepkisi ;‘Ak Parti siyasi şovuna devam ediyor’

CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, yerel ile bazı ulusal basın mensuplarının alınmadığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 1 saatlik ziyareti için 3 milyon liralık konsept hazırlandığı öne sürülen programa tepki gösterdi. Kurtgöz, “Bırakın şovu, evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımıza sahip çıkın” dedi.

Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen Tokat Gastronomi Festivali kapsamında Küçükbağlar köyünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla “Bereket Hasadı” Programı düzenlendi. Ancak, yerel ile bazı ulusal basın mensuplarının alınmadığı program tepki topladı. CHP’li Kurtgöz, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların ekonomik krizle boğuştuğunu bildirdi. AK Parti’nin yanlış politikaları yüzünden Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirten Kurtgöz, insanların faturalarını, ev kiralarını ve mutfak ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiğini belirtti.

‘Ak Parti Siyasi Şovuna Devam Ediyor’

Yüzbinlerce Tokatlının iş umuduyla kenti terk etmesine neden olan, sigara fabrikasını kapatan, çiftçileri borç yumağına sürükleyen, 4 yıl önce bizzat sözü AKP’li Cumhurbaşkanı tarafından verilen stat sözünü yerine getiremeyorlar.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki bu şehirde daha öncesi hem Topçam hem de Domates festivali düzenleniyordu” dedi.

‘Yazık Değil Mi?’

Başkan Kurtgöz, düzenlenen festivali olumlu karşıladıklarını ancak siyasi şova dönüştürülmesine karşı çıktıklarını belirterek, “Emine Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen programın ne kadar maliyet oluşturduğunu merak ediyoruz. Medyadan öğrendiğimiz göre; program için tarlanın ortasında bir konsept oluşturulmuş. . Özel bir organizasyon firması tarafından yapılan konsept için tanesi 20 liradan on binlerce tuğlalar zemin taşları ile kaplanmış. Yetmemiş Emine Erdoğan’nın gezeceği yerlere özel İtalyan Ponza taşı döşenmiş. Bunlar için de tam 3 milyon lira harcanmış. Yazık değil mi 1 saatlik gösteriş için 3 milyon liranın harcanmasına” diye konuştu.

Başkan Kurtgöz ayrıca, programa yerel ve bazı ulusal basın mensuplarının alınmamasına da tepki göstererek, “Tokat kebabı AKP’den öncede var olan ve bilinen dünyaca ünlü yöresel bir ürünümüz. Ancak AKP sayesinde milletimiz bırakın Tokat kebabını yemeyi, eti dahi bulamıyor. Çıkmışlar şimdi 3 milyon lira harcayarak Tokat kebabını tanıtmaya çalışıyorlar. Bırakın şovu, evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımıza sahip çıkın” ifadesini kullandı.

İlgili Yazılar

15 Temmuz Bağışları Acilen Hak Sahiplerine Verilmeli

TOKATtan Haber

Yoksulluk sınırı 8.249 TL

TOKATtan Haber

“Şaşkın ördek suya tersinden girermiş diyeceğim ancak….”

TOKATtan Haber

Yorum Yaz