Manşet Tokattan

Hüseyin Yarıcı; Hem ülkede hem de Tokat’ta yaşananlar üzüntü vericidir

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı Tokat Güneş Haber Gazetesi’ne yaptığı ziyarette ülke ve Tokat gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Diş Hekimi ve 2019 yerel seçimlerinde Tokat Belediye Başkanı adayı olan Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, geçtiğimiz günlerde yapılan Tokat Şehir Parkı ile Gastronomi Festivalinde üzücü olayların yaşandığı belirterek, “Bir Tokat AKP milletvekilinin Tokat’tan bu kadar kopuk olmasına inanamadım. Tokat’ın 20 yıldır çözülemeyen bunca sorunu varken,  ‘Tokat neredeyse hiç sorunu olmayan illerden bir tanesidir’ diyen birisinin Tokat milletvekili olduğuna inanabilir misiniz? “ diye sordu.

Tokat’ın en önemli ve çözüme kavuşturulması gereken konulardan birisi ulaşım ağı sorunudur

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, Tokat’ın çözülemeyen büyük ölçekli önemli sorunları olduğuna vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü.

 “Tokat’ın çok sayıda çözüme kavuşturulması gereken sorunları vardır. Tokat’ın en önemli ve ivedilikle çözüme kavuşturulması gereken konulardan birisi ulaşım ağı sorunudur. Bu öyle bir sorundur ki, Tokat sanayisi, tarımı, üretimi rekabetçi pazarlara açılamamaktadır. Tokat’ta üretilen ürünler rekabetçi fiyatlarla gerek karayolu, gerekse tren yoluyla Samsun Limanına ve hava yoluyla Samsun Mersin, İzmir gibi liman şehirlerine ulaştırılamamaktadır. Bu ulaşım sorunu gerek kitle seyahati, gerekse bireysel seyahat yapanlar için de bir zulme dönüşmektedir. Özellikle Karadeniz’e çıkacak tur firmaları Tokat-Niksar-Ünye karayolunun yapılmayışından dolayı Tokat’ı seyahat güzergâhlarına almamakta, pas geçmektedir. Bunun Tokat turizmine, sanayisine, üretimine zarar verdiği ortadadır.”

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı ulaşım ağı sorununun çözüme kavuşturulması için öncelikle Tokat-Niksar-Ünye bölünmüş yolunun farklı bir güzergâh olarak bir an önce yatırım programına alınması ve Tokat OSB-Turhal demiryolu ağının mutlaka tamamlanması gerektiğini belirtti.

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, diğer ulaşım ağı sorunlarını Tokat-Alaca-Zile-Pazar-Tokat bölünmüş kara yolunun ve Tokat Çamlıbel Tünelinin yapılmaması olarak sıralayarak “2023 genel seçimlerinde halkımızın İyi Parti’yi iktidara taşımaları hainde bu sorunları çözüme kavuşturacağız” dedi.

Hüseyin Yarıcı Tokat’ın başkaca ağır sorunları bulunduğunu ve bunları yeri geldikçe Tokatlılarla paylaşmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Eleştirebilirler ama kimsenin Tokat yerel medyasını dışlamaya hakkı yoktur

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı yerel medyanın Tokat Gastronomi Festivali kapsamında Emine Erdoğan için Endiz Köyü’nde düzenlenen programa alınmayışlarını da eleştirerek, bundan üzüntü duyduğunu ifade etti.

Hüseyin Yarıcı, “Yerel medya zaman zaman eleştiriliyor olsa da, bize ait bir değerdir. Tokat’ta yapılan bir etkinliğe alınmamaları hiç yakışık almamıştır. Bu uygulamaya siyasal iktidarın yerel temsilcilerinin ses çıkarmamaları, yapılan yanlışlığa vurgu yapmamaları üzüntü vericidir ve yerel medyaya bakışlarının bir özeti gibidir. Siyasal iktidarın yerel temsilcilerine düşen, yerel medyayı dışlamak değil, yerel medyanın ağırlaşan sorunlarını çözüme kavuşturmaktır” dedi.

Yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları kaldıracağız diye geldiler ama bunlarla anılır oldular

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı AKP’nin “yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları” yok etme sözüyle iktidara geldiğinin altını çizerek, “Ancak bunların yok edilmesi şöyle dursun daha da arttığına tanık olmaya başladık. Ülke bugün tarihinin en büyük yoksulluğunu yaşamaktadır. Bir tarafta TÜİK’in açıkladığı ve %79,60’ a dayanan enflasyon, diğer taraftan ENAG’ın açıkladığı ve % 176’ya varan enflasyon. Hangisine inanacağız? Elbette milletçe çarşıda, pazarda, sokakta, okulda, işte gördüğümüz, duyduğumuz, yaşadığımız, vatandaşımız perişan eden bizim gerçeğimize inanacağız” dedi.

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı sözlerine şöyle devam etti.

Halkımız, sandıkta helal oylarını vererek siyasal iktidar değişikliği yapacaklar

“Her gün bir yolsuzluk iddiası ortaya atılmakta ve bu iddialar savcılarca soruşturulmamaktadır. Yasaklarsa aldı başını gidiyor. İktidara yönelik ağır eleştiriler dahi suç sayılmaya başlandı. Etkinlikler sürekli iptal ediliyor. Baskın bir görüş milletimize dayatılmaya çalışılmaktadır. Tarımsal üretimde önemli sorunlar yaşanmaktadır. Çiftçimizin, esnafımızın, emeklilerin, gençlerimizin, kadınların büyük sorunları vardır. İyi Parti iktidarında bu sorunlar bir bir çözüme kavuşturulacak, çiftçimiz, esnafımız, emeklimiz, gençlerimiz, kadınlarımız haklarını alacaktır. Peki, bu nasıl olacaktır? Çiftçi sandığa gidecek, ‘ben tarlama gübre alamadım, ama yandaşlar zenginleşti’ deyip oyunu atacak. Esnaf gidecek; ‘Her gün zam geliyor, insanların alım gücü düştü, ben siftah yapamıyorum’ deyip gereğini yapacak. 5, 10 maaşlı danışmalar için, 92 puanla atanamamış gençler için, atanamamış öğretmenler için, açlığa mahkûm edilmiş emekliler için halkımız sandıkta helal oylarını vererek, demokratik yollardan siyasal iktidarı değiştirerek yapacağız.”

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçerek ülkeyi sıkıntılarından kurtaracağız

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı Genel Başkan Sayın Meral Akşener’in “Ekonominin içinde bulunduğu durum; çiftçimizin, esnafımızın, emeklilerimizin, öğrencilerimizin çektiği bu çile sadece iktidarın hatası değil, aynı zamanda tercihidir” sözlerine vurgu yaparak, “Yaşadığımız kriz Türkiye iktisat tarihine bir yönetim krizi, bir devlet krizi olarak geçecektir. Çünkü bu başkanlık sistemi; rasyonellikten uzak, şeffaflıktan, hesap verebilirlikten uzak olduğu için ülkemiz için kötü kararların alınmasına sebep oluyor. Bu kötü sistem; kişisel tercihlerin ve ihtirasların, ülkenin ve devletin çıkarlarının önüne geçmesine sebep oluyor. Yani bu sistem Türkiye’nin önünü açmak yerine, koca bir milleti iktidarın yanlışlıklarına mahkûm ediyor. İşte tam olarak bu yüzden bizim öncelikli itirazımız bu kötü sistemedir. Çünkü bu sistem yaşadığımız ekonomik krizin sebebi ve derinleşen yoksulluğun bir sonucudur. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçerek ülkeyi sıkıntılarından kurtaracağız” dedi.

KAYNAK: TokatGüneşHaber

İlgili Yazılar

Bunlar sivil toplum mu yoksa siyasal toplum örgütleri mi?

TOKATtan Haber

TOKİ sosyal konut projesi devam ediyor

TOKATtan Haber

Başkan Özcan’dan Niksar yerel gazetecileri buluşması

TOKATtan Haber

Yorum Yaz