Manşet Tokattan

Tarihi Zile Kalesi’nde bulunan Anfitiyatro’da kazı çalışmaları başladı

Zile Kalesi’nin kuzey doğusundaki doğal kayalıkların Roma döneminde merdiven basamakları biçiminde oyulmak suretiyle oval planlı bir anfitiyatro haline getirilen tarihi mekânda kazı çalışmaları başladı.

Doğudaki tek anfitiyatro özelliğine sahip tarihi yapıdaki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Yapılan kazı çalışmaları, Zile turizminin gelişimi açısından önemli buluyoruz. Belediye olarak, bu kazıda çalışan ekibin konaklama ve iaşede giderlerini karşılayacak gerekli tüm desteği vereceğiz” dedi.

Başkan Sargın, arkeolog, sanat tarihçisi ve mimardan oluşan 15 kişilik bir ekip tarafından 1 ay süreyle devam edecek kazı çalışmaları için şunları söyledi.

“Tarihi anfitiyatronun gün yüzüne çıkması için, ilk önce ot ve çöp temizliği yapılacaktır. Bu yıl ki kazı ödeneği Tokat Valiliğince, ekibin konaklama ve iaşe giderleri Zile Belediyesi tarafından karşılanmaktadır. Önümüzde ki yıllar için Türk Tarih Kurumu Başkanı hemşerimiz Prof. Dr. Birol Çetin kazıya destek olacaklarını ifade etmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı sadece Anfitiyatro kazısına izin vermiş olup, kazı sonunda çıkacak olan bilimsel bulgulara göre kazıya yön verilecektir. Kazının tüm aşamalarını ve hocaların görüşlerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz. İnşallah hayırlısıyla iyi sonuçlar çıkar.”

İlgili Yazılar

Vali Dr. Ozan Balcı yangından zarar yazmacılarla bir araya geldi

TOKATtan Haber

Bütçede dev açık

TOKATtan Haber

Zam yağmuru…

TOKATtan Haber

Yorum Yaz