Editörün Seçtikleri Manşet Tokattan

Murat T.Selçuk’dan Yücel Bulut’a yaylım ateşi sorular…

Murat T. Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Milletvekili Yücel Bulut’a yaylım ateşi sorular yöneltmiş. İşte Murat.T.Selçuk’un paylaşımı…

Yapma Yücel Bey…

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut Turhal’da, ABD Başkanı Joe Biden’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek için muhalefete destek verdiğini iddia ederek, “Şimdi Cumhurbaşkanına sahip çıkmak zorundasınız” demiş…

Tokatlının Erdoğan’a oy vermesi için ortaya koyabileceğiniz tek şey bu mu yani?

Bir defa bu sözü halka yeni söylenmiş gibi tekrarlamak; o insanları aptal yerine koymaktır.

Biden’in henüz başkan değil, senatörken yaklaşık 10 yıl önce söylediği bir sözdür…

ABD’nin Türkiye politikası ve devlet çıkarları Erdoğan’ı iktidara getirmek ve tutmak üzerinedir. ABD komşumuz ve dindaşımız Irak’ı işgal ederken, milyonlarca Müslüman’ı öldürüp, kadın çocuk demeden tecavüz ederken, Amerika’nın başarılı olmasını samimi olarak istediklerini ve bu işgalde ona destek verdiklerini kameralar önünde söyleyen isimdir Erdoğan.

ABD Müslüman ülkeyi işgalini ve orada Müslümanlara yaptıklarını açıkça destekleyen Erdoğan’ı neden indirecek? ABD ve İsrail’in Ortadoğu’yu istedikleri gibi dizayn etmek için başlattıkları Büyük Ortadoğu Projesinin (BOP) başına getirdikleri isimdir Erdoğan.

Şimdi utanıp söyleyemiyor artık, BOP eş başkanı olduğunu; ama o zamanlar, “bizim Ortadoğu’da bir görevimiz var, biz Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanıyız” diyerek övünüyordu.

ABD Ortadoğu’daki emelleri açısından Erdoğan’dan daha iyi kimi bulabilir ki indirsin?

Mısırdan üretilen nişasta bazlı şekerin (NBŞ) patent sahibidir ABD. Şirketleri ile dünyadaki en büyük üreticisidir. Kimyasal yöntemlerle üretildiği için de tehlikeli bir üründür; ve dünya ülkeleri buna kota uygular. Bu şekerin ülkelerde piyasayı ele geçirebilmesi için; o ülkelerde pancar başta doğal şeker üretimlerinin yok edilmesi gerekir. Devlete ait devasa şeker fabrikalarını satarak ve şeker pancarına kotayı artırarak, ABD menşeli NBŞ zehrinin ülkeye daha fazla girişinin önünü açan hatta kendi pancar üretimine kota koyarken, ABD’nin NBŞ’sinden tüm kotayı kaldıran Erdoğan değil mi?

ABD Türkiye’de kendi ülkesinin çıkarları için Erdoğan’dan daha iyisini mi bulacak?

Sonra bunu Turhallılar yer mi?

Turhallıların şeker fabrikasını satarak ABD çıkarlarına çalışan kimdi? Şu an Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifine kayyum eliyle çöken, bu kooperatifin fabrikalarını satmak isteyenler kimler?

Bu kayyum oyunlarını zamanında Adapazarı, bugün Amasya’da, Turhal, Kayseri’de yaparak; çiftçinin kendi fabrikalarını yönetmesine izin vermeyenler kimler?

Yıllardır Erdoğan’ın bir ABD projesi olduğu tartışılır bu ülkede. En sonunda Erdoğan’ın tank palet fabrikasını peşkeş çektiği Ak Parti yöneticisi prenslerinden Ethem Sancak bunu bizzat itiraf etmedi mi? Biz iktidara ABD’nin desteği ile geldik demedi mi?

ABD onca yatırım yapıp iktidar ettiği birini neden iktidardan düşürecek?

ABD ve İsrail Büyük Ortadoğu Projelerinde olduğu gibi, Ortadoğu ülkelerini bir kral veya aileye teslim edip, sonra o aile ve isim üzerinden o ülkeleri istediği gibi yönetmiyor mu?

Erdoğan’da benzer bir tek adam rejimini Türkiye’nin başına geçirerek, ülkemizi dış güçlerce kolayca etki edilebilecek klasik bir Ortadoğu ülkesine çevirmedi mi?

ABD, Türkiye’yi dahi BOP projesine göre şekillendiren Erdoğan’dan daha iyi bir BOP eş başkanını başka nereden bulacak?

ABD’nin Erdoğan’ı iktidarda tutma maliyeti nedir hiç düşündük mü?

Seçim yaklaşınca Ankara Garında patlama oluyor. 100 kişi ölüyor 400 kişi yaralanıyor; bu nedense Erdoğan’a yarıyor. Bir diğer seçimde kirli bir el Yeni Zelanda’da camilere katliam yapılması için hücresini uyandırıyor. 2 camiye saldırı yapan terörist, 51 kişiyi öldürüyor; bir o kadarını da yaralıyor. Saldırdığı silahların üzerine ve notlarına Türkiye düşmanlığını işliyor. Erdoğan’a hakaret ediyor. Bu da nedense tamda Türkiye’deki kritik bir seçimin arifesine denk geliyor ve yine Erdoğan’a yarıyor.

Şimdi seçimi kaybedeceği ortadayken bir savaş senaryosu konuşuluyor. Türkiye savaşa girerse, Erdoğan bir kez daha iktidarda devam edebilecekmiş.

Yücel Bulut’a soruyorum; ülkesinin başına gelen ve gelebilecek her olaydan siyasi fayda gören lideri iktidarda tutmak; terör uzmanı, terör örgütlerinin gizli finansörü ve destekçisi ABD için ne kadar zor olabilir ki?

ABD Türk halkını çözmüş.

ABD düşmanlığı arttığında, Türkiye’deki partnerleri ile kavga ediyormuş gibi görünmek onlar için çocuk oyuncağı.

Yoksa Yücel Bulut dünyanın gözleri önünde cereyan eden Maduro olayını da bazı medya organlarının servis ettiği gibi mi okudu?

Venezuela’da ülkesini ve halkını perişan eden Maduro isimli diktatör tam yıkılacakken imdadına ABD yetişmedi mi?

ABD Maduro’yu iktidarda sadece Maduro muhaliflerine destek veriyor görünerek tutmadı mı?

Bu açıdan bakınca; Yücel beyin, “Joe Biden muhalefetle el ele verip Erdoğan’ı” yıkacak söylemleri dahi, ABD oyunu kokuyor.

Sayın Bulut son çere; ABD’nin Venezuela’da Maduro diktatörünü iktidarda tutma modelini Türkiye’de uygulamak istiyor.

Ama yemezler.

Burası ne Venezuela; ne de biz aptalız…

İlgili Yazılar

Türkçe öldü mü?

TOKATtan Haber

1.8 milyon esnaf kepenk indirdi

TOKATtan Haber

İki kafadar; Başkan Eyüp Eroğlu ve Ahmet Dökülen

TOKATtan Haber

Yorum Yaz