İlçeler Manşet Tokattan Zile

Zile Güreşlerinin Başpehlivanı Erhan Yaylacı oldu

Osmanlı fermanıyla kurulan 6 büyük panayırdan birisi olan Zile Panayır etkinliklerinde yapılan karakucak güreşlerine güreşçiler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

350’ye yakın güreşçinin mücadele ettiği güreşler Zile Belediyesi festival alanında yapıldı.

Karadini Belediye festival alanında yapılan güreşler saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim tilaveti okunarak başladı.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününde yapılan başpehlivanlık güreşlerine 32 güreşçi katıldı.

Rakipleri bir bir yenerek finale çıkan Avrupa Şampiyonu Erhan Yaylacı ve Karakucaklar Türkiye Şampiyonu Ali Rıza Kaya başpehlivanlık için güreşti.

Ali Rıza Kaya’yı yenen Erhan Yaylacı başpehlivan olurken, Hüseyin Kalaycı ve Kırkpınar Başpehlivanı Yalçın Öncül 3. oldular.

Başaltı güreşlerinde ise iki kardeşin mücadelesinde Ömer Faruk Kırat’ı yenen Mehmet Kırat başaltı birincisi oldu.

Ömer Faruk Kırat 2. Taha Yarar ve Emrullah Döşlü 3. oldular. Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödül ve madalyaları verildi.

Belediye Başkanı Şükrü Sargın Osmanlı’dan beri devam eden ve 6 büyük panayırdan birisi olan Zile Panayır etkinlikleri kapsamında yapılan karacucak gürüşlerinde dereceye giren pehlivanları tebrik ederek, “Geleneksel hale gelen bu etkinlikler, kültürel çalışmalar kapsamında bundan böyle de devam edecektir. Zile bu coğrafyada farklı ve özgün kimlikleriyle öne çıkacak çalışmaları sürdürecektir” dedi.

İlgili Yazılar

Belediye personeline “Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi”

TOKATtan Haber

Murat T.Selçuk’dan Yücel Bulut’a yaylım ateşi sorular…

TOKATtan Haber

Kadim Durmaz ; “Deprem Kaderimiz Değil”

TOKATtan Haber

Yorum Yaz