Manşet Spor Tokattan

Türkiye Goalball Kadın Milli Takımı Tokat’ta kampa girdi

2020 Tokyo Paralimpik Olimpiyatı öncesi 5-15 Ocak tarihleri arasında Tokat’ta kampa giren Goalball (Görme Engelliler Sporu) Kadın Milli Takımı, çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere Vali Dr. Ozan Balcı’yı ziyaret etti.

Olimpiyat Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu gibi elde ettiği sayısız başarılarla dünyanın en iyi ödüllü oyuncularına ve takımına sahip olan ve 2016 Paralimpik Olimpiyat Şampiyonluğu unvanını 2020 yılında da korumak için çalışmalarını sürdüren Milli Takım, geçtiğimiz yıl 2’inci kez Avrupa Şampiyonluğu elde etti.

Olimpiyatlar öncesinde Finlandiya’da özel bir turnuvaya katılacak olan Milliler, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi BESYÖ Spor Tesisleri’ndeki hazırlıklarına antrenörleri ile birlikte devam ettiklerini ifade ettiler.

2013 yılından itibaren katıldıkları bütün uluslararası resmi müsabakalarda dereceye giren takım, 2015’te Avrupa Şampiyonu, 2016’da takım düzeyinde olimpiyatlarda ve paralimpiklerde şampiyon olmuş tek takım.

2017 Avrupa İkinciliği, 2018 Dünya İkinciliği, en son 2 ay önce Ekim ayında Avrupa Şampiyonluğu olan takım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ve ekibinin destekleriyle 2020 Tokyo Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

KAYNAK: Gülay KARTAL Haberi

İlgili Yazılar

E-fatura’da, eczacılar için geri sayım başladı

TOKATtan Haber

Betül

TOKATtan Haber

1 Ocak 2020’den itibaren değerlerini yitirecek!

TOKATtan Haber

Yorum Yaz