ManşetTokattan

İstihdama Güçlü Katkı, Eğitime Örnek Model: TOGÜ Mutfak Açıldı    

TOGÜ Üniversitesi mesleki eğitim alanında önemli bir adım daha atarak Tokat Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan “TOGÜ Mutfak Eğitim ve Üretim Tesisi”nin açılışını gerçekleştirdi.

TOGÜ Mutfak açılışına Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Rektör yardımcıları, Genel Sekreter, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Toplam 550 metrekare kapalı alana sahip olan tesis; mutfak, pastane, ekmek üretim alanı, ekşi mayalı ve glutensiz ürünler ile çikolata üretim bölümlerinden oluşuyor. Öğrenciler bu alanlarda yalnızca teorik eğitim almakla kalmayacak, doğrudan üretime katılarak iş deneyimi de kazanacak.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül yapmış olduğu konuşmada açılışta bulunmanın gururunu yaşadığını ifade etti. “Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi TOGÜ Mutfak’ın yapımında emeği olan başta Rektörümüz olmak üzere, hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir yapmış olduğu konuşmada, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin yapmış olduğu çalışmaların önemine değindi. Açılışın Tokat için güzel bir başlangıç olduğunu ifade eden Milletvekili Aldemir Tokat’a Rektör Fatih Yılmaz ve Üniversitenin  güzel hizmetler yaptığını belirtti. Usta yetiştirmenin önemini vurgulayan Milletvekili Aldemir, aşçı ve usta yetiştirilmesi, ekmek üretimi yapılması için iş gücü yetiştirilmesinin oldukça önemli olduğunu söyledi. Emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

TOGÜ Mutfak Mesleki Eğitimde Örnek Bir Model

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu konuşmada, sadece bir eğitim altyapısının değil, üretim, istihdam ve toplumsal katkı açısından da önemli bir yapının hizmete girdiğini vurguladı. Rektör Yılmaz, “Tokat Meslek Yüksekokulu bünyesinde hayata geçirilen bu Eğitim ve Üretim Tesisi – TOGÜ MUTFAK – mesleki eğitime bakış açımızı yansıtan örnek bir model olarak karşımızda duruyor” ifadelerini kullandı.

İş Hayatına Güçlü Bir Başlangıç

Rektör Fatih Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tesis, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan 2+2 eğitim modeli kapsamında faaliyet gösteriyor. Birinci sınıfta temel teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlayan öğrenciler, ikinci sınıfta haftanın beş günü işletmelerde çalışarak pratik deneyim elde ediyor. Öğrencilerin sigortalarının da üniversite tarafından karşılandığı bu süreç, mezuniyet sonrası iş hayatına güçlü bir başlangıç sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca mezun olan öğrenciler yalnızca diploma değil; aynı zamanda Ustalık Belgesi ve İşyeri Açma Belgesi gibi mesleki yeterlilik belgelerine de sahip olacak. Böylece sektörde istihdam şansları önemli ölçüde artacak.”

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, tesisin kurulmasında emeği geçen akademik ve teknik personele, paydaş kurumlara ve destek veren herkese teşekkür ederek, “Bu anlamlı açılışın üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Üniversitenin Ekmek İhtiyacı TOGÜ Mutfaktan Karşılanıyor

Tesis yalnızca eğitim değil, aynı zamanda üretim alanında da büyük katkı sağlıyor. Üniversite ve hastanenin günlük 6-7 bin adetlik ekmek ihtiyacı TOGÜ Mutfak’ta üretilirken, burada hazırlanan yaklaşık 60 farklı ürün “TOGÜ Dükkan” aracılığıyla halkın ve üniversite personelinin beğenisine sunuluyor.

Related posts

Tokat İl Özel İdaresi’nden “öğrenen organizasyon”  modeli

TokattanHaber

Tokat’tan Aile Hekimi duyurusu

TokattanHaber

TARIMSAL DEPREM!!!TOKAT’TA VE TÜRKİYE GENELİNDE ETKİLİ OLAN DON FELAKETİ, MEYVECİLİĞİ VURDU!

TokattanHaber

Yorum yaz