TOGÜ Üniversitesi, Tazelenme Üniversitesi Koordinatörlüğü ile Tokat Yazması ve Geleneksel El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğinde, kültürel mirasımıza ve geleneksel el sanatlarına ışık tutan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Bilgelikten Sanata İzler: Zamanın ve Kumaşın Üzerinde İz Bırakan Ellerin Hikâyesi” başlıklı etkinlik, Rektörlük Binası Giriş Fuaye Alanı Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Rektör Fatih Yılmaz’dan Geleneksel Sanatlara Destek
Etkinliğe Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz da katılarak destek verdi. Rektör yılmaz, etkinlikte emeği geçenleri tebrik ederek, geleneksel el sanatlarının yaşatılmasının ve yeni kuşaklara aktarılmasının önemine dikkat çekti.
El Baskısı Atölyesinde Geleneksel Sanat Deneyimi
Ayrıca etkinlik kapsamında Tazelenme Üniversitesi öğrencileri geleneksel el baskısı yapmayı öğrenerek uygulama fırsatı buldu. Katılımcılar, uzmanlar eşliğinde kendi baskılarını yaparak geleneksel sanatın inceliklerini deneyimledi.