EkonomiManşetTokattan

İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er’den Emekli Zammına Sert Tepki

Geçtiğimiz saatlerde TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından emekli maaşlarına yüzde 16,67 oranında zam yapılacağı kesinleşmiş, en düşük emekli maaşı 14 bin 469 TL’den 16 bin 881 TL’ye yükseltilmişti. En düşük emekli maaşının belli olmasının ardından İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er, yapılan zamma sert tepki gösterdi.

Başkan Er yaptığı açıklamada, “Bu zam oranı, milyonlarca emeklinin gerçek enflasyon karşısında daha da ezilmesine neden olacak bir uygulamadır. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları, ne pazardaki fiyatları ne kiraları ne de mutfakta yanan ateşi yansıtmaktadır. Vatandaşın yaşadığı gerçek hayat pahalılığı ve geçim derdi karşısında yapılan bu artış, zam değil insanı yaşarken yoksulluğa mahkûm etmektir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de emeklilerin insanca yaşayabilecekleri bir gelire kavuşması gerektiğini vurgulayan Er, “Emeklilerimiz ömürlerini bu ülkeye hizmet ederek geçirmiştir. Bugün aldıkları maaşla bırakın ay sonunu getirmeyi, bir haftalık pazar masrafını bile karşılayamaz hale gelmişlerdir. İYİ Parti olarak vatandaşlarımızın refahı için, adaletli bir gelir dağılımı sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Erkan Er açıklamasında, emeklilerin insanca yaşayabileceği, onurlu bir hayat sürebileceği bir maaş düzeninin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, iktidarı gerçek enflasyon karşısında ezilen vatandaşların sesini duymaya davet etti.

Related posts

İyi Parti İl Başkanı Erkan Er’den basın özgürlüğü tepkisi

TokattanHaber

Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Ahmet Kayhan’ın Ramazan Bayramı mesajı;

TokattanHaber

Zile’de aşure lokması, dualar ve kardeşlik mesajlarıyla dağıtıldı

TokattanHaber

Yorum yaz