Manşet Tokattan

Kaldırım ihlalleri

Tokat’ta kaldırım işgalini tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalar sürüyor. Kaldırım işgalinin önlenmesi için hazırlanan broşürler esnafa dağıtılarak çözüm noktasında destek talep edildi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve beraberinde Tokat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Fehmi Çankaya, oda başkanları, zabıta ekipleri ile birlikte esnafı ziyaret etti. Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde ziyaret ettiği esnaftan kaldırım işgaline karşı destek beklediklerini belirten Başkan Eroğlu, “İnşallah Tokatlılarla ve Tokatlı esnafımızla beraberce bu konuyu da çözeceğimize inanıyorum” dedi.

Dükkânlarının önüne ve yaya kaldırımlarına satış ürünlerini çıkartan esnafın kaldırım işgaline vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Eroğlu, Tokatlı iş yeri sahiplerden konuya hassasiyet göstermelerini istedi.

Şehirlerin önemli sorunlarından birisi kaldırım işgali

Başkan Eroğlu, kaldırım işgalinin önlenmesine yönelik yapılan esnaf ziyareti öncesi Yeraltı Çarşısı üzerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Birçok şehrin önemli sorunlarından bir tanesinin kaldırım işgali olduğunu belirten Başkan Eroğlu, “Tokat’ta da zaman zaman bu tip konularda vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda buna göre bir işlem yapmak, hem de bunu yaparken de esnaf kardeşlerimize bunu güzellikle anlatmak için bu tip çalışmalar yapıyoruz. Esnaf bizim başımızın tacı, esnaflarımızın Tokat’taki en önemli paydaşlarımızın başında geliyor. Onlar geçmişin ahisi şuanın da toplumumuza yön veren ve sözüne inanılan fikrine danışılan önemli insanların başında gelmekte. Şehri biz büyüteceksek geliştireceksek bunu ancak esnafla yapabiliriz, buna canı yürekten inanan bir insanım. Onun içinde esnafın kalbimizde, gönlümüzde, hatta şehrin gelişmesinde önemli bir yeri olduğunu bir kez daha söylemek isterim. Değerli esnaf kardeşlerimize şehrimizin hepimizin olduğunu, şehirdeki insanların her hangi bir konuyla alakalı eğer ki bir rahatsızlığı olmuşsa bu konunun da çözülmesi gerekiyorsa bunu hep birlikte beraberce bir çözümle yapmamız gerektiğini onlara ifade etmiş olacağız. Hazırladığımız güzel bir broşürü onlara da takdim edip akabinde onlardan bu konuyla alakalı bir özveri bekleyeceğiz. İnşallah bu güzel şehrimizde sorunları birlikte ve beraberce çözmüş olacağız. Bizim sloganımız bu, birlikte büyüyoruz, birlikte çözüyoruz, birlikte hep beraberce Tokat oluyoruz. Bu benim altı yıldır her zaman söylediğim hususların başında gelmekte. İnşallah Tokatlılarla ve Tokatlı esnafımızla beraberce bu konuyu da çözeceğimize inanıyorum. Daha güzel bir Tokat’ta hep beraberce hep birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Eroğlu kaldırım işgaline devam eden esnafa yönelik yapılacak yaptırımlarla ilgili, “Önce uyaralım, önce görüşelim ardından da daha farklı şekilde bu konularla ilgili girişimlerde bulunacağımızı söyleriz ama biz bunları istemiyoruz yapmayacağız, yapmakta istemiyoruz. Ben Tokatlı esnafa da güveniyorum, inanıyorum. Tokat’ımızın esnafımız en iyi şekilde gereğini yapacaktır” dedi.

“Esnafımız kural ve kanun dışı bir şey yapmaz”

Sonrasında konuşan Tokat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Fehmi Çankaya, “Tokat hepimizin, birlikte yaşadığımız bir şehir. Burada yaşıyorsak kirletmeyeceğiz, temizleyeceğiz. Hep beraber düzenli ve tertemiz yaşayacağız. Esnaf ve Sanatkârlar temsilcisi olarak belediyemize yardımcı olacağımızın sözünü veriyorum. Esnafımız kural ve kanun dışı bir şey yapmaz. Kurallara uyacaklarını düşünerek bu sözü de veriyorum. Esnaf ve Sanatkârımız her zaman Belediyemizin yanındadır ve yardımcı olacaktır. Bu konuda da Başkanımız ile beraber esnafları ziyaret edip bu konuda sözde alacağız” ifadelerini kullandı.

Rarihten gelen sorumluluklar var

Tokat Belediyesi, Tokat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB), Tokat Kahveciler Odası, Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ortak bildiride şu ifadelere yer verildi: “Değerli Esnaf Kardeşlerimiz, Öncelikle işlerinizde bol, bereketli ve helalinden kazançlar diliyoruz. Esnaf Kardeşlerimizin yaklaşık 155 bin kişinin yaşadığı, 6 bin yıllık tarihe sahip, Onbeşliler Diyarı Tokat’ımız için nasıl bir değer olduklarının bilincindeyiz. Şehrimizde ekmeğimizi birlikte kazanırken, birlikte bölüşebildiğimiz oranda mutlu olunduğunun farkındayız. Bizler yüzyıllardır bu topraklara kök salmış bir neslin evlatlarıyız. Tarihten gelen sorumluluklarımız var. Esnaf kapısının Hak Kapısı olduğunun bilinci ile işlerine sarılan esnaflarımızın varlığı ile övünç duyuyoruz. Anadolu’daki Ahi kültürü, ticaretimizde hak ve hukukun üstün tutulması üzerine kuruludur. Örnek ticari hayatları ile komşularına ve halkımıza hizmet eden tüm esnaf kardeşlerimizle gurur duyuyoruz. Çok fazla olmasa da hem komşu, hem de kamu alanlarına müdahaleli ticaret yapan kardeşlerimize bu işin Hak ihlali olduğunu hatırlatıyor, bu davranışlarına son vermelerini bekliyoruz. Son zamanlar da halkımızdan gelen yoğun şikâyetler üzerine, sorunu çözmekle mükellef kurumlar olarak sizlerden anlayış ve çözüm ortaklığı bekliyoruz. Sizleri temsil eden kamu görevlileri ve esnaf temsilcilerinin tüm şehrimizin hukukunu korumak için çalıştıklarının bilinmesini istiyoruz. Birbirimizi anladığımız ölçüde şehrimizde mutlu ve huzurlu bir ticari hayatımızın olacağının bilinci ile bol, bereketli ve helal kazançlar diliyoruz.”

İlgili Yazılar

STK’lardan Erdoğan’a tepki: Tehditlere sessiz kalmayacağız

TOKATtan Haber

Tokat Yeni Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nde daha iyi bir yönetim için A’dan Z’ye değişim!

TOKATtan Haber

Tokat’tan Zile’ye kültür köprüsü kuruldu

TOKATtan Haber

Yorum Yaz