İlçeler Manşet Tokattan Turhal

Turhal Bilim Merkezi Uluslararası Robot Yarışması’na katılacak

Turhal Bilim ve Sanat Merkezi, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen yıl ertelenen ve bu yıl 14-18 Haziran’da Şanlıurfa’da “Göbeklitepe” teması ve “Ahican tarihin sıfır noktasında” sloganı ile düzenlenecek olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Uluslararası Robot Yarışmasına, toplam 9 robot ve 18 öğrenciden oluşan takımlarla katılacak.

MEB koordinesinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Vakfı (TEKNOFEST) ve Türk İşbirliği Koordinasyonu Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğinde her yıl farklı bir şehirde düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması’nın 14’üncüsü, geçen Şanlıurfa’da planlanmış ancak Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenmişti.

MEB Robot Yarışması’nın yeni tarihi belirlendi. Yarışma bu yıl, geçen yıl belirlendiği üzere UNESCO dünya miras listesine alınan 12 bin yıllık geçmişiyle “Tarihin sıfır noktası” olarak adlandırılan Göbeklitepe teması ve “Ahican tarihin sıfır noktasında” sloganı ile 14-18 Haziran’da düzenlenecek.

Şanlıurfa GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesinde Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan tedbirlerle yapılacak yarışmaya ortaokul ve dengi okullar, liseler ve üniversite öğrencileri başvurabilecek.

Turhal Bilim ve Sanat Merkezi yarışmaya hazır

Turhal Bilim ve Sanat Merkezi yarışmaya Turhal Belediyesi’nin katkılarıyla, ortaokul kategorisinde iki çalışma ile katılacak.

1.Tozkoparan kategorisinde robotlar pist üzerindeki beyaz çizgiyi takip ederek hatasız ve en kısa sürede karşıdaki hedefe ok atarak parkuru tamamlayıp, hedefi tam isabet vurma derecesine göre başarı elde edecekler.

2.Temel çizgi izleyen kategorisinde robotlar, pist üzerindeki beyaz çizgiyi takip ederek hatasız ve en kısa sürede parkuru tamamlama derecesine göre başarı elde edecekler.

Lise kategorisinde Caretta Caretta (Yumurta Toplama)kategorisinde kırmızı ve mavi yumurta denilen diskler mevcut olup yarışmacılar kurada çıkan renge göre diskleri toplayarak kendi alanlarına bırakmaya çalışacaklar. Hatasız ve hızlı bir şekilde görevi tamamlayan başarılı sayılacak.

Turhal Bilim ve Sanat Merkezi, her kategoriden 3 robot her robot için 2 şer öğrenciden oluşan toplam 9 robot ve 18 öğrenciden oluşan takımlarla yarışmaya katılacak.

Yarışmada, dereceye girenler ile belirlenecek sayıda yarışma ekibi, 21-26 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek TEKNOFEST Robotik Yarışmalarına katılabilecek.

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, 21-26 Eylül 2021 tarihleri İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılacak.

“Bilim ve sanat alanındaki çalışmaları önemsiyoruz”

Turhal Bilim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek, Bilsem Müdürü Osman Aslan’dan yarışma sürecine ilişkin bilgi alan Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler,  Turhal Bilim Merkezi çalışmalarını önemsediklerini ve yakından takip ettiklerini belirtti.

İlgili Yazılar

Ne Vali’den, ne Belediye Başkanı’ndan ses seda yok!

TOKATtan Haber

Kar buzla mücadele

TOKATtan Haber

Bakır madeni diye açtılar içinden altın madeni çıktı!

TOKATtan Haber

Yorum Yaz