İlçeler Manşet Tokattan Turhal

Turhal işletmeleri dış ticaret ile büyüyor projesi

40 saat süren eğitim ve 160 saat süren danışmanlık faaliyetleri ile tamamlandı.

Yaşanılan teknolojik ve ekonomik gelişmeler sonrasında dünyamız global bir köy haline gelmiştir. Bu sayede ülkeler arası fiziki mesafelerin varlığı ortadan kalkmış ve ticaret ilişkileri bakımından her Pazar ulaşılabilir hale gelmiştir. Her ülke birbirlerine olan ihtiyaçlarının artması nedeniyle Dış Ticaret alanında önemli stratejiler belirlemek ve bunları hayata geçirmek için çalışmalar yapmaktadır.

Bu kapsamda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının 2022 yılı katma değerli üretim ve ihracatın geliştirilmesi Teknik destek Proğramı kapsamında kabul edilen  ve proje faydalanıcısı kurum olan Turhal Ticaret ve Sanayi Odasında, Proje yürütücülüğünü üstlenen Kocaman Arge Danışmanlık Firması ve Öğr.Gör.Mehmet Kocaman tarafından uygulanan projede Turhal ve Zile’deki işletmelere eğitim ve danışmanlık çalışmaları yapılmıştır.

Verilen eğitim çalışmalarında işletmelere;

Dış ticaret işlemlerinde kullanılan belgeler, ithalat ve ihracat prosedürleri, gümrük mevzuatı ve uygulamaları, Uluslararası antlaşmalar, Dış ticarette kullanılan teslim şekilleri, Dış ticarette kullanılan belgeler, Dış ticarette ödeme yöntemleri, ihracat teşvik ve destekleri, uluslararası lojistik, Uluslararası pazara giriş yöntemleri, e-ihracat süreçleri, Amazon ve alibaba kayıt ve yönetim süreçleri, e ticaret ve dijitalleşme konularında işletmelere eğitim verilmiş ve ardından dış ticaret danışmanlık sürecine başlanmıştıR.

Yapılan bu çalışmalar ile işletmelerE ve işletme çalışanlarına dış ticaretin temel kurallarını, dijitalleşme süreci ile birlikte işletmelerin neler yapmaları gerektiği anlatılmaya ve uygulamalı gösterilmeye çalışmıştır.

İlgili Yazılar

Tokat TSO seçimlerini kim kazanacak? Adaylar mı, üyeler mi yoksa Tokat mı?

TOKATtan Haber

ABYB Başkan Yardımcısı Orakçı: Yarım kalan tarım projeleri istemiyoruz

TOKATtan Haber

Yurttaşın geleceğe ilişkin hikayesi kalmamış

TOKATtan Haber

Yorum Yaz