İlçeler Manşet Tokattan Turhal

Bisiklet farkındalık etkinliği

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde farkındalık etkinliği

Turhal Belediyesi’nden Bisiklet ve Motosikletler için farkındalık etkinliği.

Turhal Belediyesi, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla yaptığı etkinlikle, artan bisiklet kazalarına dikkati çekerek farkındalık oluşturdu.

Pandemi şartlarından dolayı bisiklete artan ilgi, bisiklet kazalarını da arttırdı. Bisikletin trafikteki yeri, sağ şerit hakkı gibi konular hep gündemde ve sorunlar çözüm bekliyor. Çözülemeyen sorunlar ve artan bisiklet kazaları için Türkiye’nin farklı yerlerinde etkinlikler yapılarak farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Turhal Belediyesi de 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde farklı bir etkinliğe imza atarak, bisiklet ve motosiklet kullanıcılarının karşılaştığı sorunlara dikkati çekti. İlçede trafiğin yoğun olduğu bulvar üzerinde ‘Bisiklet ve motosikletleri fark edin’, ‘Aynaya bakın bizi görün!’ uyarları yapıldı.

Ayrıca Belediye Başkanı İlker Bekler ve Turhal Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından da farkındalık için paylaşımlar yapıldı.

Bisiklete İlgi Arttı

Bisikletin sadece spor ve oyun için değil ulaşım aracı olarak da tüm dünyada kullanıldığını belirten Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, pandemi döneminde yaşanan bulaş riski nedeniyle sadece Türkiye’de değil tüm ülkelerde bisiklete olan ilginin büyük bir hızla arttığına işaret etti. Özellikle salgın döneminde daha fazla önem kazanan motosiklet ve bisikletlerin daha geniş kesimlerce benimsenmesini sağlamak adına 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla Turhal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin bilgi veren Başkan İlker Bekler, “Turhal’ımız, coğrafi yapısı ve arazi durumunun uygun olması nedeniyle bisiklet kullanıcılarının en fazla olduğu ilçelerden biridir. Turhal Belediyesi olarak bisiklet ve motosiklet kazalarının önüne geçebilmek amacıyla bir farkındalık kampanyası başlattık. Şehrimizin muhtelif yerlerine araç sürücülerinin görebileceği şekilde pankartlarımızı, görsellerimizi, uyarı levhalarımızı hazırlıyoruz. Kampanya ile gün geçtikçe yoğunlaşan bisiklet ve motosiklet kullanımında kazaların artmaması için trafikte farkındalık oluşturmayı hedefledik. Bisiklet ve motosikletlerin trafikte var oluşuna dikkat çekmek adına bu etkinliği yaptık.”

İlgili Yazılar

Sağlıkta Adli Uygulamalar ve Yasal Sorumluluklar

TOKATtan Haber

Resim ve Heykel Sergisi

TOKATtan Haber

Hala anlamadınız mı?

TOKATtan Haber

Yorum Yaz