İlçeler Manşet Tokattan Zile

Zile’de Engelliler Günü ve Farkındalık Haftası

Tokat’ın Zile ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Farkındalık Haftası vesilesi ile düzenlenen program yoğun ilgi gördü.

Zile Saray Sinemasında gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın ve ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Program İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Programda konuşan Zile Engelliler Derneği Başkanı Halil İçcan, Engelliler Derneği’nin faaliyetleri hakkında bilgi vererek ‘bir engelli olarak hayatında yaşadığı aşamaları ve özellikle çalışma hayatında engelli olmak’ konusundaki deneyimlerini dinleyenler ile paylaştı. Engelli derneğine tüm ilçe protokolünün sahip çıktığını vurgulayan dernek başkanı İçcan, özellikle seçim öncesi ve sonrası Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın’ın derneğe desteklerine dikkat çekti.

Zile Belediye Başkanı Sargın, Programı hazırlayan başta dernek başkanı olmak üzere Ankara’daki isimsiz kişilere teşekkür etti. Başkan Sargın, engelli kelimesini yerine özel kardeşlerimiz kullanmaya başladıklarını ifade ederek, “Biz şahsımız ve belediye olarak bu konularda tüm imkanlarımızı sonuna kadar kullanmaya söz veriyoruz. Önümüzdeki günlerde özel kardeşlerimizin sadece eğitimleri değil sporları ile ilgilide belediye proje ekimiz çalışmaktadır.” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar

Tokat Gastronomi Festivali üzerine…

TOKATtan Haber

“İnsanlık mı yüz kadar adamın malıdır yoksa bu yüz kadar adam mı insanlığın malıdır?”

TOKATtan Haber

Gelelim TSO Başkanı Ali Çelik’e…

TOKATtan Haber

Yorum Yaz