Manşet Tokattan

Kaldırıma dükkan yapılmasına belediyeden izin mi yoksa yasak mı?..

Kaldırıma dükkân yapmışlar!..

Tokat ili merkez de bulunan Pir Sultan Abdal Derneği yanında yapılan binaya ait 3 adet işyerinin tapusundaki metrekarenin çok üstünde kaldırma uzatma yapıldığı iddiasıyla vatandaş tarafından CİMER’e başvuru yapıldı.

Tokat Belediyesi bu yanlışlığa göz yumdu mu?

CİMER’e yapılan başvuruda “Tokat ili merkez de bulunan Pir Sultan Abdal Derneği yanında yapılan binaya ait 3 adet işyeri ile ilgili olarak işyerlerinin tapusundaki metrekare nin çok üstünde uzatma yapıldığı ve buna Tokat Belediyesinin göz yumduğu bir durumla karşı karşıyayız. İşyeri üzerinde bulunan dairemizin önü kapanmış ve bizlerden hiçbir şekilde muvakkat alınmamıştır. Bununla ilgili olarak işyerlerinin tapusundaki metrekareye geri döndürülmesi için sizlere başvuruyorum. Ayrıca aynı apartmana ait en üstteki 1+1 dairelerde 2 oda ilaveten 3 oda sayısına ulaşmıştır. Bunlar tamamen illegal olarak yasa dışı yollarla yapılan ilave uzatmalardır bunların bilirkişi olarak müdahale edilerek düzeltilmesi gerekir. Tokat Belediyesi tarafından yapılan kontrolde müteahhit firmanın belediye başkanı ile akrabalığı olduğundan dolayı duruma müsamaha gösterilmiştir. Bu şikâyetimle ilgili olarak resmi tapu metrekarelerinin kontrol edilip gerekenin yapılmasını istiyorum. Yeşilırmak Mah. Pir Sultan Abdal Derneği yanı Adalet Apartmanı Tokat”

Bu başvuru üzerine T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’e 03.01.2020 tarihinde yapılan 2000025950 sayılı başvuruya 17.03.2020 tarihinde Tokat belediyesi cevap veriyor.

Tokat BelediyesiYapı Kontrol Müdürlüğü tarafından verilen bu cevabi yazıda; “  bahse konu olan dükkanlar için; İmar Kanunun 32. Maddesi gereğince yapı tatil zaptı düzenlenerek mühürlendiği, söz konusu 1+1 daireler ile ilgili olarak bina yönetim kurulunca Kat Mülkiyeti Kanununa göre değerlendirme yapılması gerektiği, alınacak kararların uygulaması noktasında yaşanacak sorunlar için mahkemeye başvurulması gerektiğini “bildiriyor.

Mühürler kim tarafından ve hangi nedenle söküldü?

Yapılan şikâyet ve CİMER’in duruma el koyması ile söz konusu dükkânlar belediye tarafından mühürleniyor.

Ancak iddiaya göre bir müddet sonra ( 3 Nisan 2020) mühürler sökülüyor.

Ortak kullanım alanı olan kaldırımlar üzerine yapılan bu inşaatın (usulsüz çektirme yapılması) şikayet edilmesi üzerine belediye tarafından mühürlenen, ancak mühürleri sökülen bu inşaat ile ilgili olarak Tokat Belediyesinin yapacağı işlemler vatandaşlar tarafından takip ediliyor.

İlgili Yazılar

Tokatlı olmayan belediye başkan adayı doğru mudur?

TOKATtan Haber

KYK Tematik Kış Kampları başlıyor

TOKATtan Haber

Sarayın rektörleri akademiyi çökertiyor

TOKATtan Haber

Yorum Yaz