Manşet Tokattan

Protokole sosyal mesafe, vatandaşa ise hak getire

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı’nda protokol için sosyal mesafe uyarısı uygulanırken, arkadaki vatandaşlar için sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü.

Vali Dr. Ozan Balcı’nın katıldığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programla anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarı üyelerinin müzik dinletisi ile devam etti.

Programda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi bir destan yazdığını söyledi.

Vali Dr. Ozan Balcı, “Bugün biz Demokrasi ve Milli birlik günü için bir araya geldik. Zamanı geriye sardığımızda bundan 4 yıl önce bir 15 Temmuz gecesi hain terör örgütü devletimize milletimize kastetmek istedi. Bayrağımıza vatanımıza kast etmek istedi. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk Milleti doğulusuyla batılısıyla, kuzeylisiyle güneylisiyle, kadınıyla erkeğiyle, bir büyük mücadele vererek destan yazdı. Canı kanı pahasına yazdı. Şehitler verdi gaziler verdi. Tarlada çiftçimiz çalışıyorsa, fabrikada işçimiz çalışıyorsa, biz sokaklarda hür ve özgür bir şekilde dolaşıyorsak bunu başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize, gazilerimize ve onların fedakar ailelerine borçluyuz. Gerçekten destan yazmışlardır, büyük bir mücadele örneği vermişlerdir” dedi.

Daha sonra konuşmalarını sürdüren Vali Ozan Balcı’nın katıldığı bu programda, protokol için sosyal mesafe kuralının uygulanması, buna karşın vatandaşları için sosyal mesafe kuralının uygulanması gözlerden kaçmadı.

İlgili Yazılar

Mehmet Akif Ersoy’u Niçin Unutmuyoruz?

TOKATtan Haber

Kızılay’dan Sevan Çamlıca haberine yanıt…

TOKATtan Haber

‘Türkiye dünya turizm trendinden kopabilir’

TOKATtan Haber

Yorum Yaz