Manşet Tokattan

14. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı

Tokat GOP Üniversitesi tarafından 14. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı açılış programı gerçekleştirildi.

Program, Özgür Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden oluşan Özgür Dans grubu tarafından yapılan gösteri ile başladı. Akabinde üniversitenin tanıtım filmi gösterildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Sertan Talas, çalıştay kapsamında özel gereksinimli öğrencilerin yaşamış oldukları problemler ve olası çözüm yolları üzerine bilgi alışverişi yapılacağını ifade etti. Çalıştaya üniversitelerin Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlerinin katılım gösterdiğini söyleyerek katkısı olan herkese teşekkürlerini iletti.

YÖK Engelli Öğrenci Komisyonu Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Yahya Çıkılı, evrensel ve erişilebilir üniversite ifadesi ile ne anlatılmaya çalışıldığı hakkında bilgiler aktardı. Çıkılı çalıştayın gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek katkılarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada çalıştayın gerçekleştirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Engellilere yönelik olarak oldukça duyarlı bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Rektör, engelli öğrenci ve personel için gereken tüm çalışmaların yapıldığını söyledi. Üniversitenin Engelli Öğrenci Birimi tarafından hazırlanan çalıştayın hayırlara vesile olasını dileyen Rektör katılımlarından ve katkılarından dolayı dinleyicilere teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmaları sonrası Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sezgin Vuran tarafından “Öğretimde Evrensel Tasarıma Genel Bakış” temalı sunumunu gerçekleştirdi.

Akabinde katılımcılara teşekkür belgesi ve hediye takdimi yapıldı.

Program Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sezgin Vuran’ın moderatörlüğünde yapılan ve Kafkas Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Şahin Bülbül, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ozan Bahar ve Spor Uzmanı Abdullah Sevinç’in katılım gösterdiği panel ile devam etti.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör yardımcıları Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Prof. Dr. İbrahim Özbay, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Doğan Bozdoğan, Dekanlar, Genel Sekreter, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İlgili Yazılar

Tokat’ta üretilen AR-GE projeleri ilgisizlik nedeniyle uygulamaya alınamıyor

TOKATtan Haber

Vali Dr. Ozan Balcı’dan Tokat Devlet Hastanesine Ziyaret

TOKATtan Haber

Konuş Ethem konuş

TOKATtan Haber

Yorum Yaz