Kadir Özbilgin Köşe Yazıları Manşet

Bakan eşi artık Dimes Meyve Suyu içmeyecek mi?

Anımsarsınız.

Önce, bayramda elini öptürüp 100 dolar bayram harçlığı verdiği çalışanı ile sonra da, Van’da çığ faciasının yaşandığı dönemde, düzenlediği Kars turu kapsamında ünlü isimlerle eğlence düzenlemesiyle gündeme gelmiş, AKP eski Milletvekili Metin Metiner’den bile tepki almıştı.

Sosyal Medya’da Dimes Meyve Suyu ile yaptığı paylaşımıyla yine gündem olmayı başardı.

Bakan eşi olmasa medyada ciddiye alınır mıydı ya da böyle rahat olabilir miydi bilmiyorum.

Bildiğim bir şey var ki, Bakan eşi Sayın Bayan’ ın bu sosyal medya paylaşımı çok ciddiye alındı.

Anlaşılan o ki, Sayın Bakan eşi yaşadığı bu olumsuz deneyim ve duygularını başkaları ile paylaşmada istekli. Bunu Sayın Bakan eşinin bir tüketici olarak daha bilinçli ve sorgulayıcı olması şeklinde de yorumlayabiliriz.

Bu konuda yasal bir düzenleme var mıdır bilmiyorum ama tüketici, marka ile yaşadığı olumsuz deneyimi, sosyal medyanın kolay erişimi sayesinde diğer tüketiciler ile paylaşmaktadır.

Ve çok ilginçtir bu durum, marka hakkındaki olumsuz duygu ve düşüncelerin tüketiciler arasında hızla yayılmasına yol açarak marka açısından son derece olumsuz sonuçlar doğurabildiği gibi, tüketicilerde ürünle ilgili bir marka beğenisi, sevgisi oluşmuşsa, marka sevgisinin ve beğenisinin olumsuz bilgiye karşı dirence ve tekrar satın alma niyetine de olumlu yönde etkisi bulunmaktadır.

Dimes Meyve Sularının önce yerelde, sonra Türkiye’de ve daha sonra da dünyaya kabul görmesi, Dimes Meyve Sularının sevilmesi ve beğenilmesiyle hatta marka güvenirliği ile ilgilidir.

Elbette bu tür tatsız durumlar, düşük bir olasılık gibi görünse de, her üreticinin başına gelebilir.

Düşünün, Diren Holding bünyesindeki Dimes 2020 yılında 460 Milyon paket ürün üretiyor ve yalnızca 500 tüketicinden eleştiri geliyor. Dünya da meyve suyu üretiminde şikâyet ortalaması yüz binde 1 iken, bu oran Dimes Meyve Sularında 1 milyonda 1,1.

Bu Dimes’ i yaratanlar ve elbette Tokatlılar için bir gurur kaynağıdır.

Kaldı ki Diren Holding,  Dimes, Karmen gibi markaların seçilmesinde, gıda sektöründe başarılarını, güvenilirliklerini kanıtlamış olmaları ve hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda faaliyetlerini başarı ile sürdürmeleri gibi faktörler etkili olmuştur.

Bu nedenle, Tokat gibi kendi halindeki bir şehirden çıkıp, bir dünya markası olan Diren Holding, bu gibi paylaşımlarla sarsılacak, temeli çürük bir yapı değildir.

Diren Holding’in sosyal medyada oluşan bu tüketici sinizmine önem vermesi, şikâyete tepki göstermekte hızlı davranmaları,  etik dışı davranmayarak sorunlu ürünle ilgili şikâyete duyarsız kalmaması da ulusal ve uluslararası pazarda neden kabul gördüğünün göstergesidir. Gösterilen bu duyarlılığı, şikâyetin bakan eşinden gelmesine bağlayanlar varsa onlara Diren Ailesinin birkaç kuşaktır sürdürmekten vazgeçmedikleri üretim felsefesini öğrenmelerini öneririm.

Kaldı ki, Diren Holding sadece Dimes Meyve Sularıyla markalaşmış bir kuruluş da değildir. Pek sözü edilmiyor ama Diren Holding aynı zamanda Avrupa’da ödüllü bir şarap üreticisidir.

Eğer Sayın bakan eşi hanımefendi yaşadığı bu talihsizlik sonucu Dimes Meyve Suyu içmekten vazgeçerse, Diren Holding’in bir kaybı olmaz.

Tıpkı, ETS Tur’dan rezervasyon alıp da mağduriyet yaşayan bir tüketicinin, ETS Tur’dan artık tatil paketi satın almadığında ETS Tur’un kaybı olmayacağı gibi.

İlgili Yazılar

Adı var kendisi yok bir yapı: Tokat Kent Konseyi …

TOKATtan Haber

Kim yalan söylüyor? Bakan mı çiftçiler mi?

TOKATtan Haber

“iki AKP’linin açıktan ataması kabul edilemez bir durumdur”

TOKATtan Haber

Yorum Yaz